Rahkan korvaava vaihtoehto?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja S.a.m
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ketjun aloittajalle sellainen kysymys, että kuinka hankalaa niiden extrakaloreiden riittävä saanti on?
Lähinnä sillä kyselen, että tuleeko seinä vastaan, jos vain yksinkertaisesti söisit kaurahiutaleet puurona ja siihen kylkeen sitten ihan mitä tahansa proteiinia nyt sattuukaan olemaan sillä hetkellä tarjolla?
Ei oo vaikeaa. Helposti menee vielä toi 3000kcal mut sen yli nii pitää jo miettiä miten survot annoksiin lisää kaloreita (syön siis mahdollisimman puhdasta safkaa esim. täysjyväriisiä/pastaa ja kanaa/jauhelihaa 7% yms.). Puuroa oon käyttäny joskus ennen treeniä ruokana ja siihen menee yleensä se raejuusto ja ehke jotai marjoja välillä?

Onko laktoositon rahka kokeiltuna?

Ei ole. Pitää testata!
 
Tässä olisi tarkoitus käynnistellä pieni kokeilu, jossa jätän kaikki maitotuotteet pois kokonaan.
Ongelman on ehkä tuo rahkan syönti, jota menee mulla 0,5-1kg päivässä ja koska tuo päivän satsi maksaa alle 2€, on todella vaikea löytää korvaava tuote. Yrittänyt tässä miettiä pään puhki, mutta en noin halvalla ole kyllä löytänyt mitään. Ideoita?
 
Tässä olisi tarkoitus käynnistellä pieni kokeilu, jossa jätän kaikki maitotuotteet pois kokonaan.
Ongelman on ehkä tuo rahkan syönti, jota menee mulla 0,5-1kg päivässä ja koska tuo päivän satsi maksaa alle 2€, on todella vaikea löytää korvaava tuote. Yrittänyt tässä miettiä pään puhki, mutta en noin halvalla ole kyllä löytänyt mitään. Ideoita?
Herneproteiini-isolaatti, riisi-herne-hamppu 2-komponentti proteiini?
 
Pavut. Halvimmillaan jotai 70c paketti ja niit saa sellasis tetrapakin tyyppisissä nykyään mitkä on aika kätevii. Ihan OK laatusta prodee ja päälle kuituu ja muuta kivaa.Ei oikeestaan mitenkään huono vaihtoehto rahkalle paitsi et noita ei kukaan Janni Hässi syö TV:ssä.
 
Ite vetelen pakasteseitiä. Melko halpaa ainakin lidlissä. Kysytään nyt samalla onko olemassa joitain terveysriskejä tuon sein kohdalla vai voiko huoletta vedellä joka päivä? Muuten ruokavalio on monipuolinen ja välillä tietty jotain muuta sein tilalla.
 
Riisiproteiini, pähkinät ja siemenet (samalla saat hyviä rasvoja), tonnikala?

Ite vetelen pakasteseitiä. Melko halpaa ainakin lidlissä. Kysytään nyt samalla onko olemassa joitain terveysriskejä tuon sein kohdalla vai voiko huoletta vedellä joka päivä? Muuten ruokavalio on monipuolinen ja välillä tietty jotain muuta sein tilalla.

Ite en vetäis mtn kalaa ku max 1-2x viikos, koska kalat kerää herkästi raskasmetalleja. Tosin riippuu kalasta ja mistä se on pyydetty, mutta näitähän ei voi monesti varmuudella tietää... ja vaikka tietäisinkin, niin sekään ei auta, sillä esim. seistä en oo koskaan nähnyt mtn dataa suuntaan tai toiseen.
 
Sei on valtamerikala, joista suurta osaa voi syödä turvallisesti ja säännöllisesti (suurimman pedot poislukien). Itämerestä pyydettyjä fisuja kannattaa käyttää maks muutaman kerran kuussa jos vuosikaudet syö.

Kokonaisuudessaan kalojen raskasmetallipitoisuuksia vähän liioitellaan (vrt. kaikki muu paska mitä meihin tulee tekstiilien yms kautta), mutta terveen järjen käyttö on sallittua.
 
Jos nyt puhtaasti energiaa proteiinilla höystettynä haluaa niin pähkinät on jees. Rahka ja kaurahiutalekombo ei nyt mikään energiapaukku ole.
 
Mä oon jonkin aikaa syönyt rahkan sijaan ihan jugurttia, ja se tuntuisi jossain määrin vatsayställisemmältä. Proteiinia kertyy ihan tarpeeksi silti.
 
Sei on valtamerikala, joista suurta osaa voi syödä turvallisesti ja säännöllisesti (suurimman pedot poislukien). Itämerestä pyydettyjä fisuja kannattaa käyttää maks muutaman kerran kuussa jos vuosikaudet syö.

Kokonaisuudessaan kalojen raskasmetallipitoisuuksia vähän liioitellaan (vrt. kaikki muu paska mitä meihin tulee tekstiilien yms kautta), mutta terveen järjen käyttö on sallittua.

Just bongasin HS:n jutun aiheesta, missä oltiin huolissaan norjalaisten mammojen kalansyönnistä. Kyllä niillä oli raskasmetallipitoisuudet selkeesti noussu kehossa.

Jos tekstiilien kautta jotain myrkkyjä saa, niin mahtaa olla pientä ensipesun jälkeen. Eikä nyt tuu mieleen hirveesti muita myrkyn lähteitä kuin mahdollisesti vesi (joka Suomessa on tunnetusti huippuluokkaa) ja elintarvikkeiden muovirasiat. Väitän kyllä, että esim. lohta päivittäin syömällä saa ittensä kaikista nopeiten hazardiin tilaan verrattuna vaikka vaatteiden pitämisellä joka päivä :D :D
 
Hmm. Täytyypä lukaista.

Tekstiileillä tarkoitin myös huonekaluja yms joiden kemikaalisiirtymistä löytyy näyttöä. Kommenttini pääpointti oli, ettei kannata liian vakavasti ottaa vaikka ajoittain söisikin enemmän kalaa. Vuosikausien päivittäinen käyttö nyt varmaan vaikuttaisi jo paljon. Lisäksi kalan pyyntipaikka vaikuttaa myös, kuten sanottu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom