Rahka ja päänsärky

Ei ainakaan mulla johdu kylmyydestä. Voin kevyesti vetää litran jäätelöä ja brainfreeze on aivan oma juttunsa. Se tulee kun laittaa liikaa kylmää suuhun. Toi rahkan jälkeinen tila ei myöskään ole migreeni (ainakaan sen perusteella mitä migreenistä tiedän kun lähipiirissä sitä on).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Närästystä happamasta rahkasta, joka tuntuu päänsärkynä? Närästykselle kun voi olla aika monenlaisia oireita. Helpottaako päänsärky, jos tulee kunnon röyhtäyksiä?
 
liikaa seleeniä ravinnosta. Suomalaisten veren seleenipitoisuus on edelleen Kansanterveyslaitoksen seurannassa, ja lannoitteiden pitoisuuksia säädellään seurannan tulosten mukaan. Tarvittava määrä seleeniä tulee nykyisin viljasta, lihasta ja juustosta. Liian suuri vuorokausiannostus aiheuttaa myrkytyksen, jonka oireita ovat väsymys, pahoinvointi, hiusten lähtö, kynsivaurioita, iho-oireet, hampaiden irtoaminen ja hermostomuutokset. Hengityksessä on valkosipulimainen ominaishaju.
 
liikaa seleeniä ravinnosta. Suomalaisten veren seleenipitoisuus on edelleen Kansanterveyslaitoksen seurannassa, ja lannoitteiden pitoisuuksia säädellään seurannan tulosten mukaan. Tarvittava määrä seleeniä tulee nykyisin viljasta, lihasta ja juustosta. Liian suuri vuorokausiannostus aiheuttaa myrkytyksen, jonka oireita ovat väsymys, pahoinvointi, hiusten lähtö, kynsivaurioita, iho-oireet, hampaiden irtoaminen ja hermostomuutokset. Hengityksessä on valkosipulimainen ominaishaju.

Ei mahda ihan tästä olla välttämättä kyse jos rahkaa syö..? Vai vai? Ja ei ole tainnut niin äärimmäisyyksiin mennä vielä että tekareita kohta ostamaan.
 
Tästä varmaan kannattais laittaa kyselyä ihan valiolle tms joka valmistaa rahkaa. Voisin epäillä, että se liittyy tohon hapatteeseen, rahkahan on siis hapatettu maitovalmiste ja hapate=maitohappobakteeriviljelmä, ihmiselle haitalliset bakteerit ei yleensä viihdy kovin happamassa, mutta jospa se "meisselin-maku-suussa"-käymisreaktio johtuu vaikka suun bakteerikannan epätasapainosta... jonkun muun ruuan nauttiminen yhtäaikaisesti kenties neutraloisi reaktion... en minä tiedä, kunhan mutuilen.
 
Juu tuota kyssäriä Valiolle ajattelinkin. Sen verran mysteerinnen juttu on. Taidan toistaiseksi laittaa rahkan tauolle. Ajattelin samalla jättää about kaikki maitotuotteet vähäksi aikaa ja katson, josko olo jotenkin muuttuisi yleisellä tasolla. Raejuustoa ostin kuitenkin tänään kaupasta ja kokeilen illalla miten sen kanssa käy. Samanlainen hapatettu tuote senkin pitäisi olla.
 
Raejuustoa ostin kuitenkin tänään kaupasta ja kokeilen illalla miten sen kanssa käy. Samanlainen hapatettu tuote senkin pitäisi olla.

Tai sitten ei ihan. Maitohappobakteeri ei kuitenkaan ole oikeasti mikään yksittäinen bakteerilaji, vaan on useampi sukuja bakteereja yhteispiirteenään maitohapon tuottaminen. Sikäli jos tuo allergiareaktio on, niin täytyy kai liittyä täsmällisesti jonkun bakteerin aineenvaihduntaan. Jos ei Valio tai Ingman osaa kertoa, niin kai Allergia- ja astmaliitosta voisi kysyä onko vastaavaa ollut kenelläkään muulla.
 
Rahka on hapanta, mistä metallinen maku suussa johtunee, kuten myös siitä, että proteiini muuttuu energiaksi. Jos syö pelkän rahkan ilman hiilaria niin se ei ehkä nosta verensokeria tarpeeksi, joten ei ihmekkään jos päänsärkyä voi esiintyä. Tuolloin proteiinia käytetään myöskin energiaksi eikä vain kudosten korjaamiseen. Kun syö leipää tai muuta hiilaria aterialla, nostaa se verensokeria tarpeeksi ja sitä käytetään energiaksi rahkan proteiinien sijasta. Näin mutuilisin.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom