Raejuustoa edullisesti

Penneck sanoi:
Paljonko sä heität proteiinia kerralla ääntä kohti...eikös tuosta tule ihan kiitettävästi?

Aivan totta, siksipä en syökään koko tuota satsia kerralla, Penneck-kulta ;)

(Eli tuosta tulee toisin sanoen kaksi annosta, noin 30-35 g protskua annosta kohti, eli kaiketi aika sopivasti tällaiselle pienelle tyttöselle...?)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Gillyanne sanoi:
Aivan totta, siksipä en syökään koko tuota satsia kerralla, Penneck-kulta ;)

(Eli tuosta tulee toisin sanoen kaksi annosta, noin 30-35 g protskua annosta kohti, eli kaiketi aika sopivasti tällaiselle pienelle tyttöselle...?)

Mä jo ajattelin, että olet 2x Pauliina T :D Ja kiitos kullittelusta...se tuntui oikein kivalta.
 
menin sitten tänään mielenkiinnosta ostamaan euroshopperin raejuustoa, joka maksoi 10senttiä enemmän kuin tuo lidlin..

vieläkin oksettaa, ensin maistoin lusikallisen, sitten totesin että vähintään katkarapuja ja ananasta mukaan... sitten maistoin toisen lusikallisen, ja totesin että pitää käyttää tuota gillianin keinoa "mausteita maun mukaan" josta seurasi se, että loppupeleissä annos maistui enää mausteille... joka siis oli parempi vaihtoehto kuin ilman niitä mausteita :rolleyes:
 
Btw, ootteko sattuneet huomaamaan, että jotkut suhtautuvat kammottavan ennakkoluuloisesti tohon saksalaispuotiin? Pitävät saksalaisia (usein suomessa tuotettuja) tuotteita shittinä jne :rolleyes: jne. Esim. joku palstalla joskus kertoi "Lidlin rahkan näyttävän pahan makuiselta, että se varmaan on huonoa" :D :david:

Ja multakin lähtee iso käsi ja ääni Milbonalle ja lidlin raejuustoille :kippis1:
 
Kaira sanoi:
Btw, ootteko sattuneet huomaamaan, että jotkut suhtautuvat kammottavan ennakkoluuloisesti tohon saksalaispuotiin? Pitävät saksalaisia (usein suomessa tuotettuja) tuotteita shittinä jne :rolleyes: jne. Esim. joku palstalla joskus kertoi "Lidlin rahkan näyttävän pahan makuiselta, että se varmaan on huonoa" :D :david:

Ja multakin lähtee iso käsi ja ääni Milbonalle ja lidlin raejuustoille :kippis1:

Oon todellakin huomannut, sekä täällä pakkiksessa että ihan jokapaikassa muuallakin. Mun äiti on ehkä paras esimerkki...tai siis pahin! Ensin sanoo että kaikki Lidlissä on paskaa ja saastunutta yms yms ja sitten samassa lauseessa vikistään kun siellä Cittarissa (se sama paska) maksaa niin paljon! Minä ainakin ostan Lidlistä safkaa niinpaljon kun vaan mahollista jos halvemmalla saa, leskekoot hintoja muut niin vien rahani sitten sinne. Mua ei paljon nappaa onko Suomalainen omistaja vai ei.
 
Lidl (ainakin Hgin Pasilassa oleva) on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten optimoimalla ja tinkimällä "turhasta" saadaan aikaan "tosi hyvin" toimiva ostospaikka. On säästetty niin, ettei kassojen jälkeen ole sitä perinteistä laaria mihin ostokset laittaa - ja sitten jos joku vähänkin hitaampi ostaja (vanhempi henkilö, tai huomattavan suuren ostosmäärän tekevä), niin koko jono seisoo, kassa koittaa hoputtaa (asiakaspalvelu hohoi?), asiakkaat suuttuvat (myös jonossa, viimeeksi eräskin herra edelläni antoi aika kovasanaisesti palautetta kassalle, kun tämä koitti saada edellisen asiakkaan "pois alta"), ja on tosinastaa.
Ostoskoreja ei ole, vaan pitää joko repiä lavoja kantolaatikoiksi tai käyttää kärryjä..

Ilman edukasta rahkaa, raejuustoa, porkkana-hedelmätäysmehua ja vitamiiniporetabletteja tuskin tuolla liikkeessä kävisin. Noiden kulutus on vaan siinä luokassa, että lompakko sanelee ehdot.
 
Meijän huushollissa ostetaan Lidlistä suunnilleen kaikki ruokatarvikkeet mitä menee, ja tyytyväisiä on oltu. Oletteko muuten vertailleet esim. noiden makkaroiden sun muiden lihapitoisuuksia Suomalaisiin vastaaviin. Esimerkiksi tuo lauantaimakkara (69c/200g) sisältää lihaa 87%. Muistaakseni oli Atrian lauantaimakkara, joka sisälsi nöyrät 25% (mitä helvettiä se loppu on). Lenkkimakkara (1.99e/650g), lihaa 80%. Tsekatkaa itse Suomalaisten lempivihanneksen HK:n sinisen lihat. Lähimmäs taitavat päästä Wilhelmit sun muut (olikohan 75%), hintaa vaan kertyy hiukan enemmän ;) Tuota rahkaa menee muuten ihan sikana, kuin myös raejuustoa.

edit: Hyvää kannattaa jonottaa :D
 
setae sanoi:
Lidl (ainakin Hgin Pasilassa oleva) on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten optimoimalla ja tinkimällä "turhasta" saadaan aikaan "tosi hyvin" toimiva ostospaikka. On säästetty niin, ettei kassojen jälkeen ole sitä perinteistä laaria mihin ostokset laittaa - ja sitten jos joku vähänkin hitaampi ostaja (vanhempi henkilö, tai huomattavan suuren ostosmäärän tekevä), niin koko jono seisoo, kassa koittaa hoputtaa (asiakaspalvelu hohoi?), asiakkaat suuttuvat (myös jonossa, viimeeksi eräskin herra edelläni antoi aika kovasanaisesti palautetta kassalle, kun tämä koitti saada edellisen asiakkaan "pois alta"), ja on tosinastaa.
Ostoskoreja ei ole, vaan pitää joko repiä lavoja kantolaatikoiksi tai käyttää kärryjä..

Ilman edukasta rahkaa, raejuustoa, porkkana-hedelmätäysmehua ja vitamiiniporetabletteja tuskin tuolla liikkeessä kävisin. Noiden kulutus on vaan siinä luokassa, että lompakko sanelee ehdot.

Totta joka sana ja tämä kassaongelma onkin mun mielestä se Lidlin ainut isompi miinuspuoli. Tosin kovin usein ei ole mitään "kärryn täydeltä" ostajia siellä näkynyt.

Ja mun mielestä ne pahvilavat taas on hiton käteviä kun tekee pikkuostoksia, mihin siis vaikka Prismassa käytetään niitä koreja. Ei tartte ostaa muovikassia ja ne on hyviä paperijätelaatikoita kotona. Eli ei mun mielestä mikään huono juttu tämä.

Ja toi Counanin mainitsema juttu pitää hyvin paikkansa. Siellä on lähes kaikella liha ja makkaratuotteilla paremmat ravintoarvot mitä muualla ja halvemmalla. Ja lisäksi rehut on siellä ihan pilkkahintaisia muihin nähden. Kurkkua on tainnut saada halvimmillaan 30 centillä kappale (ihan sellainen keskikokoinen kurkku), muualla saat maksaa aikalailla enemmän. Minä ainakin hyödynnän Lidliä mahd. paljon ja käytän säästetyt rahat vaikka laadukkaiden lisäravinteiden ostamiseen.
 
setae sanoi:
Itse en siedä muita kuin valion (ja näin ollen lidlin) 2% rasvapitoisuudella varustettuja raejuustoja. Rasvatonta hirveämpää mönjää en ole tavannutkaan, ja ingmanin mössökin tuntuu jäävän kurkkuun kiinni.

Joo, ikävä kyllä on Lidl tainnut vaihtaa raejuuston toimittajaa. Reilu viikko sitten ostin lavan kuten normaalisti, ja ei ole oikein mennyt millään alas. Maku on jotenkin.. jotenkin vain huono. Tökkii kurkussa, ettei olisi Ingmania?
Ensimmäistä kertaa ikinä meinaa mennä purkit vanhaksi, parasta ennen olisi huomenna, ja 800g olisi vielä jäljellä.

Raejuustoöverit on sitten pois suljettu vaihtoehto, sillä Valion 200g purkit maistuvat edelleen taivaalliselta. Tietysti voi olla, että ko. erä on jotenkin pilaantunut, mutta taidanpa tästedes maksaa sen 59c/400g enemmän ja ostella Valion 200:ia
:itku:
 
Meidän perhe siirtyi käyttämään Cassaa arjen ruokakauppana kun semmoinen tuohon lähistölle pykättiin. Euroshopperin rasvatonta raejuustoa saa sieltä .69 euron hintaan 200g paketissa. En muista sen speksejä, mutta Valion rasvatonta tulee käytettyä usein myös ja siinähän on proteiinia muistaakseni 19g/100g. Juuri proteiinin määrän vuoksi suosin rasvatonta.

Ja sitten noista lihapitoisuuksista: en ole aivan varma liittyykö juuri tähän nykypäivään, mutta kun nuo Lidlit sun muut tulivat niin oli aika haloo joissain lehdissä tuosta lihaprosentista ja sitä selviteltiin lehdissä että johtuu Suomen erilaisesta laskentatavasta kuin muualla Euroopassa. Toisessa käytettiin jotain raaka-ainelihamäärää ja toisessa lopullista tms. Eroon vaikuttivat tuotteen ja lihan kosteus yms. Käsittääkseni Suomessa oli tarkoitus siirtyä tuohon yleisempään käytäntöön tai jotain mutta en oikein muista tarkkaan. En myöskään osaa sanoa onko siirto jo tapahtunut vai ei. En oikeastaan muista asiasta juurikaan mitään hyödyllistä mutta tulipahan avattua suunsa taas turhaan. :david:
 
Kyllä se valion perus raejuusto on parasta, se ingmaninkin raejuusto on jotenkin perkeleen kovaa,kuivaa ja mautonta, ennemmin maksaa vähän enemmän ja syö hyvää, entä nuita halpoja joita saa vetää alas naama mutrussa.
 
Jissen sanoi:
Ja sitten noista lihapitoisuuksista: en ole aivan varma liittyykö juuri tähän nykypäivään, mutta kun nuo Lidlit sun muut tulivat niin oli aika haloo joissain lehdissä tuosta lihaprosentista ja sitä selviteltiin lehdissä että johtuu Suomen erilaisesta laskentatavasta kuin muualla Euroopassa. Toisessa käytettiin jotain raaka-ainelihamäärää ja toisessa lopullista tms. Eroon vaikuttivat tuotteen ja lihan kosteus yms. Käsittääkseni Suomessa oli tarkoitus siirtyä tuohon yleisempään käytäntöön tai jotain mutta en oikein muista tarkkaan. En myöskään osaa sanoa onko siirto jo tapahtunut vai ei. En oikeastaan muista asiasta juurikaan mitään hyödyllistä mutta tulipahan avattua suunsa taas turhaan. :david:
Ettei vaan olis :anssi:
 
Tässä pieni sitaatti (tuolta koko stoori: http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html ):

(PS. Tuolta vastaus myös kysymykseen mitä muuta makkara sitten sisältää!)

Edellisen lain mukaan jaettiin kaikki ryhmät lisäksi raaka-aineiden perusteella kahteen luokkaan, A ja B. Nykyisin on jako jäänyt pois ja valmistajalle annetaan enemmän vapauksia, mikä on ihan oikein. Yllämainitun päätöksen neljännessä pykälässä sanotaan vain, että kestomakkaroissa tulee lihan ja elinten yhteismäärän olla vähintään 95, leikkelemakkarassa vähintään 50 ja ruokamakkarassa vähintään 45 painoprosenttia. Lihalla tarkoitetaan kaikkea ruhon varsinaista lihaksistoa ja nahka- sekä rasvakudosta, ei kuitenkaan suolirasvaa. Kieli ja sydän lasketaan lihaksi, kun taas maksa, munuaiset, keuhkot, aivot ja kateenkorva ovat elimiä. Huomaa: Tähän sääntöön on 1.7.2003 lähtien tullut muutos - lihan määritelmää on kiristetty, joten ylimenokauden jälkeen eli vuoden 2004 alusta on makkaroiden pakkauksessa ilmoitettu lihapitoisuus aikaisempaa pienempi, jos resepti on pysynyt samana kuin ennen. Lisätietoa uusista määräyksistä tulee tähän heti, kun ehdin sitä hankkia.
 
Tulis muuten varmasti ostettua raejuustot ja rahkat Lidlistä, mut mies on laktoosivammanen ja Lidlistä ei vähälaktoosista juuri löydy :(
 
Euro shopperin raejuusto rulaa! Lidlin 200g raejuustot on niin rasvaisia ja limasia, että ei tulisi mieleenkään syödä (ei siis sen rasvan takia vaan maun).
 

Suositut

Back
Ylös Bottom