Työkaveri meinas moista lihankorviketta kokeilla ja mietin, että onko täällä kellään kokemuksia kyseisestä tuotteesta? Maiskuuko oikeesti lihalle? Haitat? Ym.
http://www.quorn.fi/
Lähteestä http://www.mynewsdesk.com/fi/pressroom/findus/pressrelease/view/quorn-proteiinivalmisteet-787008 :
Quorn-proteiinivalmisteet
Quorn on sieniproteiinista (mykoproteiini) valmistettavien proteiinivalmisteiden tuotemerkki. Quorn-tuotteet ovat lihattomia ja soijattomia, ja ne sisältävät korkealaatuista proteiinia ja kuitua sekä vähän rasvaa (erityisesti Quorn Rouhe, Kuutiot ja Fileet).
Quorn-proteiinivalmisteiden pääraaka-aine sieniproteiini (mykoproteiini) on luonnostaan vähärasvaista. Se sisältää korkealaatuista proteiinia ja kuitua. Esimerkiksi 100 grammaa Quorn Rouhetta sisältää proteiinia 14,5 grammaa, kuitua 5,5 grammaa ja vain 2 grammaa rasvaa.
Sieniproteiini sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja se on omega-3-rasvahappojen lähde.
Quorn-tuotteet ovat kolesterolittomia. Sieniproteiini sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Sieniproteiini on esimerkiksi hyvä seleenin ja sinkin lähde. Samoin magnesiumin ja riboflaviinin (B2-vitamiini) pitoisuudet ovat hyviä. Quorn-proteiinivalmisteiden pääraaka-aine (sieniproteiini) valmistetaan luonnollisesti esiintyvästä sienikasvista (Fusarium venenatum) käymismenetelmällä, kuten olut ja jogurtti.
Wikipediasta:
Quorn on tuotemerkki, joka on lihan korvikkeeksi tarkoitettu Fusarium veneratum-punahomeesta tuotettu proteiinivalmiste mykoproteiini. Sen keksijä on tohtori Gerald Solomon.
Valmistusprosessissa sienen ravintona on tärkkelys. Kilosta tärkkelystä saadaan 136 g valkuaista, kun kananrehuna kilosta tärkkelystä saadaan 49 valkuaista ja naudalle tai lampaalle annettuna 13 g valkuaista. Siihen lisätään sideaineeksi munanvalkuaista, joten se ei käy vegaaneille. Quornin on epäilty aiheuttavan voimakkaita allergisia reaktioita, joista on kertonut verkkosivuillaan yhdysvaltalainen tutkimuslaitos CSPI (Center for Science in the Public Interest).
Quornista valmistettuja tuotteita on ollut Suomessa myynnissä syksystä 2012 lähtien.
http://www.quorn.fi/
Lähteestä http://www.mynewsdesk.com/fi/pressroom/findus/pressrelease/view/quorn-proteiinivalmisteet-787008 :
Quorn-proteiinivalmisteet
Quorn on sieniproteiinista (mykoproteiini) valmistettavien proteiinivalmisteiden tuotemerkki. Quorn-tuotteet ovat lihattomia ja soijattomia, ja ne sisältävät korkealaatuista proteiinia ja kuitua sekä vähän rasvaa (erityisesti Quorn Rouhe, Kuutiot ja Fileet).
Quorn-proteiinivalmisteiden pääraaka-aine sieniproteiini (mykoproteiini) on luonnostaan vähärasvaista. Se sisältää korkealaatuista proteiinia ja kuitua. Esimerkiksi 100 grammaa Quorn Rouhetta sisältää proteiinia 14,5 grammaa, kuitua 5,5 grammaa ja vain 2 grammaa rasvaa.
Sieniproteiini sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja se on omega-3-rasvahappojen lähde.
Quorn-tuotteet ovat kolesterolittomia. Sieniproteiini sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Sieniproteiini on esimerkiksi hyvä seleenin ja sinkin lähde. Samoin magnesiumin ja riboflaviinin (B2-vitamiini) pitoisuudet ovat hyviä. Quorn-proteiinivalmisteiden pääraaka-aine (sieniproteiini) valmistetaan luonnollisesti esiintyvästä sienikasvista (Fusarium venenatum) käymismenetelmällä, kuten olut ja jogurtti.
Wikipediasta:
Quorn on tuotemerkki, joka on lihan korvikkeeksi tarkoitettu Fusarium veneratum-punahomeesta tuotettu proteiinivalmiste mykoproteiini. Sen keksijä on tohtori Gerald Solomon.
Valmistusprosessissa sienen ravintona on tärkkelys. Kilosta tärkkelystä saadaan 136 g valkuaista, kun kananrehuna kilosta tärkkelystä saadaan 49 valkuaista ja naudalle tai lampaalle annettuna 13 g valkuaista. Siihen lisätään sideaineeksi munanvalkuaista, joten se ei käy vegaaneille. Quornin on epäilty aiheuttavan voimakkaita allergisia reaktioita, joista on kertonut verkkosivuillaan yhdysvaltalainen tutkimuslaitos CSPI (Center for Science in the Public Interest).
Quornista valmistettuja tuotteita on ollut Suomessa myynnissä syksystä 2012 lähtien.