Punainen liha -> vatsasyöpä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja vmv
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tales sanoi:
Väite on kumottu jossain tiedelehden artikkelissa jo pitkänaikaa sitten...
Väitätkö tosissaa, että jos päivittäin vedät ittes humalatilaan, niin ei siitä hermosto tai aivosolut kärsi. Onhan se nyt jo ihan loogista, ei siihen mitään laboratooriota tarvitse.
 
B.O.S.S. sanoi:
Korostin nuo mielenkiintoiset kohdat.

Joka tapauksessa, voidaan varmaan olettaa myös, että tuo Terveellisesti syövät saivat myös yleisesti ruuastaan vähiten kaloreita-lause tarkottaa, että joukossa oli vähiten ylipainoisia ja muutoinkin elintavat varmasti terveellisemmät kuin tuolla loppuosalla.

Mutta low-carb + maitotuotteet + liha on siis on kuolemaksi.
Ehkä se johtuu vaan siitä, että porukka vetää sitä ihan kohtuutomasti. Tottakai jos suonetkin täyttyy rasvalla, niin ei siitä mitään hyvää seuraa. Saa sen syövän helpommallakin. Ja vieläkun punainen liha ei ole sitä parasta suolautumaan... Mutta sitä joutuu vetämään varmaan kilotolkulla päivittäin, että jotain haittaa olisi. Ja eiköhän niillä määrillä tule syöpä, soi sitten lihaa tai jotain aivan muuta.
 
MrIks sanoi:
Väitätkö tosissaa, että jos päivittäin vedät ittes humalatilaan, niin ei siitä hermosto tai aivosolut kärsi. Onhan se nyt jo ihan loogista, ei siihen mitään laboratooriota tarvitse.

Siihen tutkimukseen jonka joskus näin pohjaten väitän. Muita haittavaikutuksia toki on.

Tästä ei kannata alkaa enempää kinastelemaan, koska mulla ei tuon tueksi ole esittää sitä kyseistä tutkimusta, josta puhuin. Hävinnyt kai tiede.fi:n arkistoista tms. Linkki siihen pyöri joskus muinoin tälläkin palstalla... Siks toisekseen tää on offtopicia.

Täytynee etsiä aiheesta lisää.
 
Jostain luin, että esim. CLA:ta saa lähinnä punaisesta lihasta, mutta sen määrä on vähentynyt kun nautojen ruokinnassa on siirrytty tuoreesta ruohosta muihin rehuihin. En tiedä kuinka terveellistä tai välttämätöntä CLA on, mutta tuosta juolahti ajatus, että lihan terveysvaikutuksiin voi olla jotain merkitystä myös kyseisen lihakarjan elintavoilla.

Jos lehmäkin on sitä mitä syö, ihminen joka syö lehmän, on myös sitä mitä lehmä on syönyt...
 
Tämä löytyi:
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=6192284

"Yhdysvaltalaistutkimuksessa on selvitetty yhteyttä nykyisen ja
pitkäaikaisen lihankulutuksen sekä paksu- ja peräsuolen syövän välillä. Tutkimusaineiston muodosti lähes 150 000 henkilöä, jotka
asuivat 21 osavaltiossa ja olivat tutkimuksen vuonna 1982 alkaessa 50-74 -vuotiaita. Kaikki raportoivat lihankäyttönsä vuonna 1982
ja toisen kerran vuonna 1992-1993"

Ja tämä:
http://veteraaniurheilija.*************/2006/02/punaista-lihaa-kohtuullisesti.html

"Punaista lihaa syövien DNA:ssa oli enemmän vaurioita. Syyksi epäillään N-nitroosiyhdisteitä, joita muodostuu paksusuolessa liha-aterian jälkeen. Tutkijat uskovat, että nämä aineet yhdistyvät DNA:n kanssa ja muuttavat sitä niin, että siihen tulee todennäköisemmin haitallisia muutoksia tai mutaatioita. Nämä taas nostavat syövän todennäköisyyttä."

Tuossa on ilmeisesti syy paksusuolen syövän riskin suurenemiseen. Radiossa puhuttiin enemmän vatsasyövästä, ja jos muistan oikein, niin syy siihen oli bakteerikantojen muutokset silloin kun vatsa sulattaa punaista lihaa.


Edit: Mikäs nyt on kun tuo toinen linkki ei suostu pastettumaan tuohon vaan tulee tähtiä?
 
Eipä se ole kiinni siitä minkämaalaista lihaa syö. Noita tutkimuksia lukiessa kannattaa muistaa muutama juttu. Ensinnäkin tuo, että paljon lihaa syövien suurempi todennäköisyys johonkin sairauteen ei tarkoita, että liha aiheuttaisi sitä, vaan syy on hyvinkin todennäköisesti muussa ruokavaliossa. Toisekseen kannattaa erotella käsittelemätön liha ja lihajalosteet toisistaan. Esimerkiksi ne lihavalmisteiden lisäaineet vaikuttavat: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/..._uids=16550597&query_hl=1&itool=pubmed_docsum
Ja sitten vielä esim. helikobakteerien vaikutukset jne.

Eli jalostamatonta lihaa voi syödä ihan huoletta, se on hyvää ja terveellistä. :kippis1:
 
B.O.S.S. sanoi:
Mutta low-carb + maitotuotteet + liha on siis on kuolemaksi.

Missäs muuten näin sanotaan?

Eiköhän suurin osa noista tutkituista ole ns. tavallisia ihmisiä, jotka noudattavat ihan länsimaista normiruokavaliota runsaine nopeine hiilareineen ja elintarvikkeiden jalostusaste on korkea.

Jos jaksaa lukea vähänkään pidemmälle noita syöpätutkimuksia, niin sieltä näkyy mm. että maitotuotteet ovat myös tietyiltä syöpätyypeiltä suojaava tekijä.
 
Se on niin yksilöstä kiinni, mihin ihminen sairastuu.Jos sairastuu. Toiset voi syödä ihan mitä vaan 90-vuotta, eikä heillä ole mitään. Joku toinen voi syödä 30-vuotta huipputerveellisesti ja sille tulee kaikki mahdolliset taudit. Hulluksihan sitä tulee, jos kaikkia saatanan varoituksia alat seuraamaan. Syökää, juokaa, naikaa, kun vielä on elinaikaa.
 
Caitlyn sanoi:
Missäs muuten näin sanotaan?

MC Aropupu sanoi:
Painonvartijoiden esitteessä? ;)

Joopa joo. :jahas:

Alla quottaamaani tekstiä, johon viittasin tuolla low-carb+maitotuotteet+liha-jutulla. Korostin hieman lisää.

"Terveellisessä ruokavaliossa oli eniten hedelmiä, vihanneksia ja kokojyväviljaa. Se täytti suositukset, joiden mukaan ihmisten pitäisi syödä ainakin viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä, jopa kymmenen annosta leipää ja muita viljatuotteita sekä pastaa ja vain kaksi-kolme pientä annosta lihaa.

...

Runsaasti maitotuotteita käyttävillä - jotka yleensä käyttivät myös melko paljon lihaa - oli kaksinkertainen riski saada molemmat tutkimuksessa mukana olleet syövät."

Eli se oli sitä kuuluisaa sarkasmia, mielestäni suhteellisen selvästi ilmaistua sellaista, mutta ei haittaa, tarkensin mielelläni.

Edit: :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom