Proteiinipitoinen ruokavalio tukee painonhallintaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Keba
  • Aloitettu Aloitettu

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Selvähän tuo on, ihminenhän on geneettisesti sama "eläin" kuin kymmeniä tuhansia vuosia takaperin, jolloin tietoa ei ollut tietoakaan mistään pastoista, perunoista saatikka prosessoiduista sokereista. Uskon että aika pitkälti liikalihavuuden taustalla on juuri viljatuotteet, olivat ne sitten kokojyvääkin. Harva sitä hedelmillä, kasviksilla ja lihalla itseään lihottaa kuten tiedetään.

Kannattaa muuten piruttain katsoa että paljonko monissa kokojyvätuotteissa on oikeasti sitä kokojyvää. Avopuoliso osti jotain Muhku-sämpylöitä tai vastaavaa; mainostettiin kokojyvätuotteena ja muistaakseni 4% käytetyistä jauhoista oli kokojyvää, loput "normi" vehnää :).

Ja edittinä: ja siis juuri tuo geenien yhteensopimattomuus nykyhiilihydraattien kanssa aiheuttaa nuo ongelmat.
 
Totta varmasti otsikon väite, joka ei ole uusi. Artikkeli vain arveluttaa, etenkin kohta:

"Ruoan rakennetta voidaan muokata monin tavoin jo perinteisen ruoanvalmistuksen keinoin. Elintarviketeknologia tarjoaa lisäksi uusia mahdollisuuksia elintarvikkeiden rakenteen muokkaamiseksi haluttuun muotoon.

Muun muassa entsyymejä hyödynnetään elintarviketeollisuuden prosesseissa jo nyt. Esimerkiksi niin sanottua entsymaattista ristisilloitusta käytetään hyväksi lukuisissa teollisissa prosesseissa, muun muassa liha-, maito- ja leipomotuotteiden rakenteen muokkauksessa.

Ristisilloituksen avulla on mahdollista tuottaa rakenteeltaan kiinteämpiä elintarvikkeita niin, etteivät tuotteen ravitsemuksellinen laatu ja sisältö oleellisesti muutu. "

Ristisilloitusta?!? ...että tällaista luonnonmukaista ruokaa. Haiskahtavat elintarviketeollisuuden rahoittamilta nämä tutkijat. Yritän pysytellä enimmäkseen vähemmän käsitellyssä proteiinipitoisessa ruuassa eli mahdollismman naturellia lihaa, munia, kalaa, täysrasvaisia juustoja, jne.
 
Selvähän tuo on, ihminenhän on geneettisesti sama "eläin" kuin kymmeniä tuhansia vuosia takaperin, jolloin tietoa ei ollut tietoakaan mistään pastoista, perunoista saatikka prosessoiduista sokereista. Uskon että aika pitkälti liikalihavuuden taustalla on juuri viljatuotteet, olivat ne sitten kokojyvääkin. Harva sitä hedelmillä, kasviksilla ja lihalla itseään lihottaa kuten tiedetään.

Kannattaa muuten piruttain katsoa että paljonko monissa kokojyvätuotteissa on oikeasti sitä kokojyvää. Avopuoliso osti jotain Muhku-sämpylöitä tai vastaavaa; mainostettiin kokojyvätuotteena ja muistaakseni 4% käytetyistä jauhoista oli kokojyvää, loput "normi" vehnää :).

Ja edittinä: ja siis juuri tuo geenien yhteensopimattomuus nykyhiilihydraattien kanssa aiheuttaa nuo ongelmat.

Mitenhän olette lukeneet niitä selostuksia? Tässä Vaasan Muhku täysjyvävehnän tietoja:

"Täysjyvävehnää 56 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista."

http://www.vaasan.com/public/fi/01_tuotteet/03_vaaleat/index.jsp?tt_view=15346
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom