proteiinien erot?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
KäveleväRuumis sanoi:
Väännätkö vielä rautalangasta? En kyllä vieläkään äkännyt. :nolo:

Ok, väännetään:

eka sanoit: "Ei ne kaurahiutaleiden proteiinimäärät niin isoja ole, että ne kannattaisi laskea kuitenkaan."

sitten: "Siis oletin, että vedät ihan normaali ihmisen puuroannoksen. Jos vedät kattilallisen puuroa aamupalaksi, niin anti mennä vaan."

Eli ymmärsin, että tässä toisessa quotessa tarkoitat että ne proteiinit puurosta kannattaa laskea jos vetää kattilallisen sitä. Mutta vaikka sitä puuroa vetäis ämpärillisen niin edelleenkin sen aminohappokoostumus on e p ä t ä y d e l l i n e n, joten miksi laskea niitä.
 
ljp sanoi:
Ok, väännetään:

eka sanoit: "Ei ne kaurahiutaleiden proteiinimäärät niin isoja ole, että ne kannattaisi laskea kuitenkaan."

sitten: "Siis oletin, että vedät ihan normaali ihmisen puuroannoksen. Jos vedät kattilallisen puuroa aamupalaksi, niin anti mennä vaan."

Eli ymmärsin, että tässä toisessa quotessa tarkoitat että ne proteiinit puurosta kannattaa laskea jos vetää kattilallisen sitä. Mutta vaikka sitä puuroa vetäis ämpärillisen niin edelleenkin sen aminohappokoostumus on e p ä t ä y d e l l i n e n, joten miksi laskea niitä.

Kiitokset. En ottanut kantaa missään kohtaan aminohappokoostumukseen silti, alhaisen määrän takia jättäisin kyseiset proteeinimäärät laskematta.

Onko muuten tämän epätäydellisen aminohappokoostumuksen takia puuron proteeini käyttökelvotonta? Ja mikä siitä tekee epätäydellisen?

Edit: :rock: 1000. posti paskanjauhantaa! :rock:
 
Grandi sanoi:
Eli viljatuotteiden kanss kun syö joku toinen "kunnollisempi" proteiinilähde (esim. raejuustoa, lihaa, kalaa...), niin KAIKKI proteiinigrammat voi laskea mukaan.

Väärin. Jos ajatellaan aminohappokoostumusta - jota yleensä ajatellaan kun puhutaan tällä tavoin proteiinin laadusta - tietty aminohappo jää rajoittavaksi tietyssä elintarvikkeessa. Kyseistä aminohappoa pitäisi sitten saada muualta tasapainottamaan kokonaisuutta.

Jos syöt 100 grammaa proteiinia A, jossa on yksi rajoittava aminohappo siten, että 50% koko proteiinista voidaan käyttää hyödyksi, ja 100 grammaa proteiinia B, jossa on täydellinen aminohappoprofiili, saat 150 grammaa hyväksikäytettävää proteiinia.

Jos sen sijaan syöt A:n kera C:tä siten, että A:n rajoittava aminohappo on x ja aminohappo y:tä on ylenmäärin, kun taas C:ssä y:tä on liian vähän ja x:ää liikaa, A ja C täydentävät toisiaan.

Toisin sanoen HUONOA PROTEIINIA EI VOI PARANTAA HYVÄLLÄ, VAAN TOISELLA HUONOLLA!

Jos sinulla on 10 talopakettia, joissa yhdessä puuttuu puolet tiilistä, et saa kymmentä taloa ottamalla tiiliä muista. Jos sen sijaan yhdessä talopaketissa on liikaa nauloja ja liian vähän tiiliä, ja toisessa liian vähän nauloja ja liikaa tiiliä, voit saada 10 taloa.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom