- Liittynyt
- 11.11.2008
- Viestejä
- 2 482
Kehonrakennksessa ja voimailussa kehotetaan nauttimaan runsaasti proteiinia. 2,5g / painokilo -ohjetta noudattamalla esim. meikäläinen saa vetää proteiinia lähemmäs 200 g per päivä. Yleensä tämän proteiinintarpeen täyttäminen neuvotaan toteuttamaan runsasproteiinisten eväiden (tonnikala, rahka yms.) syömisellä välipaloina. Itseäni ei kuitenkaan oikein innosta tällainen - päivittäin menisi 1-2 rahkapurkkia ja yhtä monta tunatölkkiä. Kallista, äiti valittaa, pahan makuista, epäkäytännöllistä... mutta eihän proteiinia tarvitse nauttia viiden minuutin välein.
Kyllähän sitä voi vetää vaikka 100 g protskua kerralla, eivätkös nämä 30 g suositukset ovat vanhentuneita? Pointti on, että saako elimistö protskua riittävästi, jos vetää päivän proteiinit käytännössä kahdella aterialla - varsinaisilla ruoilla. Eli molemmilla aterioilla n. 200 g lihaa ja päälle suunnilleen kolme lasia maitoa. Näin pääruoista saadaan hyviä maito- ja lihaproteiineja n. 60 g. Yhteensä pääruoista saadaan siis n. 120 g hyvää proteiinia. Syödään ähkyyn asti ja päälle napataan reippaasti maapähkinöitä, niin luulisi että seuraavan aterian koittaessa kropassa on vielä kunnolla jäljellä ainakin kaseiinia. Kun tuohon 120 g lisätään välipalojen hyvät prodet (kinkut, maidot, munat yms.) ja sitten kaikki huonompilaatuiset (perunat, makaroonit, riisit ja kaikki leivät, myslit, puurot) niin prodentarve täyttyy, vaikka mitään tuna-annoksia ei nappaillakaan joka toinen sekunti. Kuullostaako toimivalta? Riittääkö, jos proteiinia saa määrällisesti tarpeeksi, jos sitä ei saa usein?
E: Niin eli muita ravinteita sitten tulee saatua pitkin päivää. Hiilarit aterioiden peruna/pasta/riisi -tsydeemeistä ja välipalojen leivistä, rasvat lihoista ja maapähkinöistä joita nappailen joka välissä, vitamiinit yms. mikrot pääruokien salaateista, välipalahedelmistä yms. Välipaloja vedän, jotta saan tarpeeksi energiaa. Muutenhan voisin ottaa kaikki ravinteet proteiinin tavoin harvoin.
Kyllähän sitä voi vetää vaikka 100 g protskua kerralla, eivätkös nämä 30 g suositukset ovat vanhentuneita? Pointti on, että saako elimistö protskua riittävästi, jos vetää päivän proteiinit käytännössä kahdella aterialla - varsinaisilla ruoilla. Eli molemmilla aterioilla n. 200 g lihaa ja päälle suunnilleen kolme lasia maitoa. Näin pääruoista saadaan hyviä maito- ja lihaproteiineja n. 60 g. Yhteensä pääruoista saadaan siis n. 120 g hyvää proteiinia. Syödään ähkyyn asti ja päälle napataan reippaasti maapähkinöitä, niin luulisi että seuraavan aterian koittaessa kropassa on vielä kunnolla jäljellä ainakin kaseiinia. Kun tuohon 120 g lisätään välipalojen hyvät prodet (kinkut, maidot, munat yms.) ja sitten kaikki huonompilaatuiset (perunat, makaroonit, riisit ja kaikki leivät, myslit, puurot) niin prodentarve täyttyy, vaikka mitään tuna-annoksia ei nappaillakaan joka toinen sekunti. Kuullostaako toimivalta? Riittääkö, jos proteiinia saa määrällisesti tarpeeksi, jos sitä ei saa usein?
E: Niin eli muita ravinteita sitten tulee saatua pitkin päivää. Hiilarit aterioiden peruna/pasta/riisi -tsydeemeistä ja välipalojen leivistä, rasvat lihoista ja maapähkinöistä joita nappailen joka välissä, vitamiinit yms. mikrot pääruokien salaateista, välipalahedelmistä yms. Välipaloja vedän, jotta saan tarpeeksi energiaa. Muutenhan voisin ottaa kaikki ravinteet proteiinin tavoin harvoin.