Pihvin paistaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja lartsa
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joo, uuniin vaan ruskistuksen jälkeen, varsinkin paksut pihvit. Nauta ehdottomasti uuniin ja soosin alle muhimaan , niin tulee mureeta. Porsaan ulkofileestä reippaan sentin siivuja ja lihanuijalla lätyksi. Lautaselle korppujauhoja ja mausteet. Ensin pyöritän munassa(kanan) ja sitten korppujauho-paprikajauhe-grillausmauste-aromisuola-mitäliemausteita-lautasella. Pannulla melko tummaksi ja folioon uuniin muhimaan valkosipulikermaperunoiden kanssa. Paistinpannulla vielä sipulia lisukkeeksi :kuola:
 
Kuuma valurautapannu. Voita. Huoneenlämpöiset pihvit. Aluksi parikytä sekuntia per puoli -> lihassyyt kiinni. Sitten tarvittava lisäaika. Nyrkkisääntö: yhteensä n. minuutti per puoli per sentti (pihvin paksuus) = medium. Merisuola ja mustapippuri vasta kypsän tai jälkilämmöllä kypsyvän pihvin päälle.

Don't be telling me bout no how to make a steak. I'm the steak fucking master!
 
Waltteri sanoi:
Ja kannattaa kokeilla laittaa tuohon vielä vähän sinappia sekaan :thumbs:
Muttei sitten mitään turunsinappia tai muuta kuravelliä, vaan...

EI16320-7.jpg
 
N.O.Kummonen sanoi:
-Pihvit pannulle vasta, kun se on todella kuuma. Käytän pihveihin aina valurautapannua.

Tää ei sitten ole turha vinkki. Teflonipannuahan "voi" käyttää, mutta kun tarkemmin ohjeita katselee niin tefloni kärsii 250 asteessa joka taas ei riitä pihveille. Tai kääntäen: olen telonut yhden hyvän teflonpannun käyttämällä sitä piffinpaistoon (kestää muka ruskistuksen, bullshit), koska hyvä alkukäräytyslämpö on se kun voi tai öljy alkaa päästää vähän savua. Teflonit kestivät reilun vuoden vaikka pihvejä ei tullut edes kovin tiheästi paistettua, nyt tarraa lahjakkaasti kiinni.
 
Kyll teflonillakin saa pihvin paistettua. Kunhan sitä nyt vaan paistaa, niin hyvä siitä tulee :) En muista koskaan epäonnistuneeni naudanlihan kanssa, aina on ollut ihan ok.
 
Pari niksiä, kun paistan jotain halpaa kengänpohjaa, enkä valmiiksi mureaa filettä:

Siinä vaiheessa kun nesteet alkavat tihkua piffin läpi, lorautan päälle hiukan soijaa ja käännän. Sitten kansi päälle ettei kaikki neste pääse höyrystymään ja karkuun. Tässä vaiheessa voi vähentää lämpöä ja hetken perästä lisätä soijaa.

Suola ja pippuri vasta kun pihvi on kypsä.

Nam hyvää.
 
juffe sanoi:
Odotteleppa että lihaneste tulee toiselta puolelta pihalle, niiin tiedät että on ainakin kypsää. Eri asia sit jos on kuorrutettu korppujauhoilla.
Tuo tekee siitä lihasta juuri sitkeän kun lihasnesteet pääsee ulos. ;)
 
Uskomattoman pelkistetyt pihvi-turinat

lartsa sanoi:
Tarviis ohjeita, että miten paistan pihvin kunnolla. !

No on se hyvä että joskus joku kysyy asiaa ! Jo riittää protskudrinkkien ylivalta !

Periaate: kerran viikossa punaista lihaa on ihan hyvä terveydelle.
Raaka-aine: niinkuin kaikessa, laatu ratkaisee: osta VAIN PARASTA
eli sisäfile tai ulkofile, ja KYSY milloin teurastettu.

paistaminen: mahd. niukoilla lisärasvoilla, teflonpannu on hyvä, kun
ei tarvi paljoa rasvaa. ( teflonpannusta saa tietenkin syövän....)

- pannu ENSIN kuumaksi
- pikkasen voita ja
- paista molemmat puolet nopeasti ( pysyy nesteet sisällä )
- ÄLÄ sorki, ÄLÄ tyrki. ODOTA rauhassa, ja käännä sitten.
- suosittelen mahdollisimman raakaa: enemmän ravinteita jäljellä !

- mitä enemmän sähläät pihvin kanssa, sitä huonompi siitä tulee :-)

Entä mitä pihvin kanssa ?

- lasi punkkua tai vettä
- perunan tilalle banaani
- pakasteporkkanoita kattilaan kiehumaan samaan aikaan.
- tomaatti ja kurkku lautasen sivuun.
 
Avilla sanoi:
Raaka-aine: niinkuin kaikessa, laatu ratkaisee: osta VAIN PARASTA eli sisäfile tai ulkofile, ja KYSY milloin teurastettu.

Sisäpaisti soveltuu myös hyvin pihviksi. Parhaimmillaan vain 8€/kg, mutta köntti kannattaa valita huolella... laatueroja on enemmän kuin fileissä.

Paistetaan kuten fileet, tuossa tulikin jo hyviä ohjeita. Ei aivan PARASTA, mutta hiton hyvää. :kippis1:
 
ruskistaa pihvin ja pistää nesteineen hautumaan kattilaan tai uuniin-1 tapa.

jossain kokkiohjelmassa sanottiin että sitä pihviä ei tarvitse käännellä minuutin välein puolelta toiselle vaan riittää kun on 3-10 min per puoli (riippuen pihvin koosta) ja sillä selvä.

oma mielipide on että ei kannata kovin kauaa paistella ettei pihvi kuivu.
 
Mniska sanoi:
jossain kokkiohjelmassa sanottiin että sitä pihviä ei tarvitse käännellä minuutin välein puolelta toiselle vaan riittää kun on 3-10 min per puoli (riippuen pihvin koosta) ja sillä selvä.


Siis paistetaan pannulla 10min/puoli? Oikeesti?! Mikä ohjelma se oli?
 
Mites valmiiks marinoidut pihvit, pitääkö sitä marinaadia ottaa veke siitä pinnasta vai annetaanko sen palaa siinä pannulla?

Onko toi sähköhellan levyn aste sillon kutosella (max) vai riittääkö siihen pannun riittävän lämpimäks saamiseen pienempi vaihde?
 
Kostaja sanoi:
Mites valmiiks marinoidut pihvit, pitääkö sitä marinaadia ottaa veke siitä pinnasta vai annetaanko sen palaa siinä pannulla?
Onko toi sähköhellan levyn aste sillon kutosella (max) vai riittääkö siihen pannun riittävän lämpimäks saamiseen pienempi vaihde?

Marinadit pestään pois ettei ne pala. Ja pannuna käytetään tietenkin aina valurautaista. Lapselliset 200g teflonhärpättimet kun jäähtyvät välittömästi melkein pakkasen puolelle kun länttään fileen pannulle. Ja kohta onkin lammikko lihasnestettä pannun pohjalla, jossa kuiva lihankikkare sitten kiehuu.

Mä teen nykyään näin: ensin valurauta kuumaksi. Sitten liha siihen. Nopea ruskistus joka puolelta (myös sivut jos paksu liha). Sitten lihat voi kääräistä vaikkapa folioon ja heittää uuniin muhimaan. Samalla kertaa uuniin menee vaikkapa ranskikset. :kuola:

Kanafile menee mulla melkein samalla tavalla. Toi folio estää kuvumista uunissa. Plan B on tietty käyttää jotain kannellista haudutusastiaa.
 
Nostetaanpas tämäkin ylös. Nykyään kunnon liha on niin kallista, että kellään ei ole varaa haaskata hyvää lihaa huonoon valmistukseen.

Tänään tehtiin juhlien kunniaksi pippuripihviä sisäfileestä. Noin 3,5 cm pihvejä paisteltiin 2 kappaletta kerrallaan todella kuumalla pannulla oivariinin kanssa. Ensin puoli minuuttia per puoli ja sitten noin 4 minuuttia per puoli hieman jo jäähtyneellä pannulla. Tuloksena loistavan mehukkaat pihvit. Mausteet eli suola ja pippuri laitettiin ekan käännön jälkeen.

Samaan aikaan toisella pannulla tehtiin kastiketta. Hieman oivariinia ja siihen sinappia, 2 dl kermaa, pippuria ja 3 cl konjakkia. Vähän aikaa kokoon keittämistä ja homma valmis. Toisaalta paremmat maut olisivat ehkä lähteneet pihvinpaistopannulta, mutta silloin pihvit olisivat ehtineet jäähtyä ennen ruokailua. Lisäkkeenä oli muuten miedosti maustettuja lohkoperunoita.

Kokonaisuutena pihvin mehut pysyivät sisällä ja pinta oli hieman "karrella", eli tuloksena juuri loistava medium-pihvi. Kastike oli liian tulinen, koska sinappi oli Auran väkevää. Lisäksi viini oli espanjanlaista cabernet sauvignonia, jonka olisi luullut passaavan, mutta se vain tehosti pippurin makua, joten loppuvaikutelma oli liian väkevä. Tässä täytyy ensi kerralla parantaa.

Kaikki vain paistamaan pihvin hinnasta huolimatta. :kippis1:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom