Pietari - kokemuksia?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Proteos
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.9.2003
Viestejä
2 226
Ikä
43
Tarkoitus olisi lähteä eukon kanssa Pietariin muutamaksi päiväksi. Olisiko jollain kokemuksia kaupungin nykymenosta / kauppojen tarjonnasta yms. Käsittääkseni vaatevalikoimat ovat siellä ainakin hyvällä mallilla. Eukko osaa venäjää joten sikäli ei varmaan tule ongelmia, lähinnä itseäni varten kyselen kokemuksia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
kannattaa kierrellä kattelemassa kulttuuria: Kirkot ja kesäpalatsi on aika must. Eremitaasi kannattaa kanssa käydä jos maalaukset kiinnostaa mutta sen kiertämiseen menee helvetisti aikaa. Jos mahdollista niin hommatkaa aina opas, noista paikoista saa paljon enempi irti.

Yöelämääkin riittää vaikka miten, kannattaa yrittää löytää joku paikallinen joka osaisi neuvoa. Näin itse löysin parhaimmat mestat =)
 
Kiitos tiedosta. Osaisiko joku sanoa kaupoista mitään? Varmaan jotain farkkuja yms vaatteita täytyy zoomailla. Vissiin hyvät valikoimat ainakin niissä.
 
Siitä on nyt pari vuotta aikaa kun olen itse käynyt Pietarissa, mutta vaatteet eivät ainakaan silloin olleet kovin hyvä ostokohde. Sadovajalla (Nevskin poikkikatu) oli melko hyviä ja kohtuuhintaisia vaateliikkeitä, mutta eivät merkkivaatteet siellä mitenkään edullisia ole. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa halpisketju H&M:n vaatteiden kopioita myytiin Pietarilaisessa vaateliikkeessä kalliimmalla hinnalla kuin oikeissa H&M -liikkeissä Suomessa. Parempien merkkien kopiot ovat varmasti alkuperäisiä edullisempia, mutta jos tarkoitus on ostaa ehtaa tavaraa, niin rahaa on hyvä löytyä: ne on Pietarissa suunnattu ihmisille, joilla on millä mällätä. Tosin Venäjällä kaikki voi muuttua aika nopeasti, joten tietoni voivat olla jo vanhentuneita.

edit: siis nimenomaan farkkuja kannattaa etsiä sieltä Nevskin poikkikadun liikkeistä, voi löytyä hyvää tavaraa ok hintaan, superhalpaa ei ollut.
 
Voi tosiaan olla hinnat joissakin tuotteissa keturallaan, mutta valikoiman puolesta ei liene ainakaan kovin vaikea pistää Suomea paremmaksi. Varmaan löytyy esim. juuri farkuista valikoimaa jenkkilän tyyliin. Näin olen jostain kuullut, mutten muista mistä tai keltä. :(
 
Käytiin opiskelukaveriden kanssa jotain n. v. 2003. Ei tosin shoppailtu juurikaan. Kulttuuria löytyy paljon, mainitut Eremitaasi ja muut talot on ihan siistejä. Halpaa olutta (!). On jotenkin sellainen kuva että merkkivaatteet ei olisi mitenkään halpoja tuolla.

Lonely planetin foorumista vois varmaan enemmän tietoa löytyä? Tai www.suomi.ru foorumista. Vinkkinä.
 
tosiaan pietetarista ihmeteltävää aika paljon, museoita yms. on paljon. Shoppailemisesta en oikeen voi puhua mitään kun olen itse ollut siellä 10 vuotta sitten...

Jos tulee jotain epämääräisen näkösiä kavereita myymään hyvää vodkua niin kannattaa ehdottomasti ostaa... ainakin se on halpaa
 
..

Pietartissa viime kesänä pari päivää viettäneenä voin sanoa että kauppatarjonta on laaja suomeen verrattuna pääkadun varrella on jos jonkinlaista "erikoisliikettä". Sitten siinä on samalla yksi sairaan kokoinen kauppakeskus, jonka hinnat tosin menevät reilusti suomen hintojen ohi. Muuten kaupungilla kun kävelee niin nähtävää tuntuu olevan aika reilusti, joka kulman takaa tulee vastaan jonkinlaista nähtävyyttä. Joista hulppeimpana tuo jo mainittu emeretaasi, joka laittaa kyllä sanattomaksi. Ruoka/juoma hinnat ovat aivan keskustassa aika korkeat, mutta kun nevskiltä(pääkatu) poikkeaa hiukan sivummalle niin hinnat laskevat aika reippaasti (olut 7€ > 1€). Eli hintataso on aika kirjava, ja hinnat ovat keskustassa juuri turisteja varten. Tosin keskustassa saa liiikkuakin ihan "turvallisesti", toisin kuin hiukan sivummalle eksyttäessä alkaa jännä kakkaa tuuppaamaan. Mutta kaiken kaikkiaan matka oli ainakin minulle tosi positiivinen yllätys.

Ai niin ja sitten hiukan keskustasta sivummallakin kannattaa poiketa, sillä siellä on sitten sitä nk. hiukan kurjempaa elämää nähtävillä.
 
Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tuttava joka ramppaa siellä alvariinsa sanoi ettei hintojen takia kannata sieltä vaatteita hankkia, mutta valikoiman vuoksi kyllä. Siellä kun voi shoppailla huippumuodikkaita vaatteita kuin Pariisissa konsanaan.
 
Jos kulttuuri ja historia kiinnostaa, niin tarjonta on tosiaan ylitsevuotavaista:
- baletti
- Eremitaasi (täällä sitten menee aikaa, koska nähtävää on hillittömän paljon vaikka suuri osa onkin yleisöltä suljettu)
- Peterhof / Pedrodvarets tsjp (hillitön palatsi, jossa suihkulähdepuutarha meren rannassa). Täällä natsit pitivät päämajaa piirityksen aikana. Upseereille lennätettiin mansikoita samaan aikaan kun lahden toisella puolella sotilaat söivät toisiaan :urjo:
- Kesäpalatsi
- saarella oleva kirkko, johon Romanoveja on haudattu, ja jonka nimeä en nyt muista
- Iisakin kirkko (käynnin jälkeen ei tarvinnut enää ihmetellä, mistä tulee sanonta "Rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa"), joka toimi asevarastona kommariaikaan. Muitakin kirkkoja löytyy, mutta jos käyt vain yhdessä niin tuo on varmin veto. Näköalatasanteelta upeat näkymät kaupungin yli. Ja kuriositeettinä mainittakoon järjettömän kokoiset graniittipylväät, joiden kivi on roudattu suomesta...

Kannattaa yrittää myös hommata viisumiin leima (joskus sellaista ainakin tarvittiin), jolla pääsee Kronstadin sotilasalueelle Pietarin edustalla. Veijarit ovat rakentaneet maata ajamalla penkereen, joka sulkee lähes koko lahden ja jonka päällä menee nelikaistainen moottoritie! Siinä yksi hyvä esimerkki neukkuajan suuruudenhulluudesta ja siitä ettei moisen vaikutusta esim. veden puhtauteen ole paljoa mietitty...

Ruuasta:
- entinen valtion kalaravintola (eliitin paikka kommariaikaan) jonka nimeä en valitettavasti muista, oli ainakin joskus hyvä. Siellä pääsee myös katsomaan, kun mafiosojen gorillat ostelevat ruusuja ja shampanjaa mallityttöystävilleen :)

- Katukeittiöiden savermat ovat hyviä (eräänlainen kebabrulla). Luostareiden yhteydessä olevista leipomoista saa hyvää tuoretta leipää...

Yksi mainitsemisen arvoinen juttu on kanavien yli menevät sillat, jotka avataan yöksi, klubbaamisen ohessa on kiva mennä juomaan shampanjaa kanavien varsille. Myös paikalliset harrastavat tätä kesäisin. Lisäksi penkereillä olevilla nurmikoilla voi nähdä paikallisia naaraspuolisia ottamassa aurinkoa hyvinkin kevyissä varusteissa :kuola:
 
peterhof eli "pietarhovi" tms on tosiaan aivan must paikka. Pietari suuren "kesäasunto". Tosi hienot puutarhat jne. paljon ihmisiä kesäaikaan. Siinä saa vähän kuvaa siitä millaista oli tsaarien elämä... Näytteillä on myös valokuvia ajalta sodan jälkeen. Natsit olivat pistäneet paikan aika tasaiseksi piirityksen aikana.
 
Hyviä neuvoja on tullut ja nyt pystyy hahmottamaan hiukan paremmin kokonaiskuvaa. Kiitoksia avusta! Reissu lykkääntyi hieman ja toteutuu tossa heinäkuun alkupuoliskolla. Varmaan 3 päivää tulee katteltua sikäläistä meininkiä.
 
Olisiko suositella luotettavia matkajärjestäjiä, jotka tekevät matkoja Pietariin?

Kauanko matkat junalla tai bussilla kestävät Helsingistä?

Entä tehdäänkö matkoja (jo) laivalla Helsingistä Pietariin? Minulla on muistikuva, että tällainen on ollut ainakin suunnitteilla.
 
Kauanko matkat junalla tai bussilla kestävät Helsingistä

VR:n ja esim. express bus sivuilta löytyy aikataulut ja hinnat ainakin :)

Ja tässä on matkan järjestäjä, tosin reitillä Kuopio- Pietari, mutta jos esim Lappeenrantaan pääse toisella yleisellä kulkuneuvolla Helsingistä niin voi mennä mukaan: http://www.tilausmatkat.info/www/fi/index.php
 
Olisiko suositella luotettavia matkajärjestäjiä, jotka tekevät matkoja Pietariin?

Kauanko matkat junalla tai bussilla kestävät Helsingistä?

Entä tehdäänkö matkoja (jo) laivalla Helsingistä Pietariin? Minulla on muistikuva, että tällainen on ollut ainakin suunnitteilla.
Laiva oli ja meni. Eli ei kannattanut liikennöinti.
Zerkalo järjestää jotain vähän erilaisempia reissuja tuonne itärajan taa.
 
Yksi mainitsemisen arvoinen juttu on kanavien yli menevät sillat, jotka avataan yöksi, klubbaamisen ohessa on kiva mennä juomaan shampanjaa kanavien varsille.

Ja kannattaa ihailla avoimia siltoja hotellin puoleisella rannalla, tai saa ihailla aamuun asti kunnes sillat menevät kiinni tai metro aukeaa. Kesällä yli pääsee "taksi veneillä" tarvittaessa...
 
Mietin vähän, jos lähtisi Pietariin omatoimireissulle. Eli Sibelius-junalla Pietariin ja takaisin.


Onko jotain erityistä, mitä pitää huomioida?

Kuinka kauan viisumien saaminen kestää ja kuinka sen saamiseksi toimitaan?

Mitä kohtuuhintaista hotellia suosittelette keskustassa ja kuinka pitkän matkan päässä se sijaitsee Pietarin rautatieasemasta?

Paljonko taksimatkat maksavat (noin suurinpiirtein) verrattuna Suomen hintoihin?

Löytyykö jostain netistä metrokarttaa, josta löytyvät paikannimet muuten kuin kyrilisin kirjaimin kirjoitettuna? Entä onko metroasemilla paikan nimet kirjoitettu kuinka?
 
Ensin vastauksia. Ei ole mitään erityistä mitä pitäisi huolehtia matkaan lähtiessä. Tai no viisumi :)

Minun viisumini hoiti Pohjolan Matka
Kertaviisumin ohjeet:
Kertaviisumi on henkilökohtainen turistiviisumi, jonka voi anoa enintään 30 päiväksi, yhtä matkaa varten. Tarvitset täytetyn sekä allekirjoitetun anomuskaavakkeen liitteeksi passin, yhden passivalokuvan, sekä matkavakuutustodistuksen. Kertaviisumin toimitusaika konsulaatissa on 6 arkipäivää. Huomioithan lisäksi mahdolliset postituspäivät.

Kohtuuhintainen hotelli. Ei pysty auttaa koska yövyin tutun luona, mutta puhdeiden perusteella voi olla vaikea homma.

Taksilla kulkeminen on paljon halvempaa. Niin tai itse en kulkenut kuin pimeillä takseilla. Pitää muistaa tinkiä, yleensä jonossa odottaa jo seuraava auto, jos ensimmäinen sanoo liian korkean hinnan. Esimerkki taksihinnasta 20-30min ajomatka 300ruplaa.

Suosittelen metron käyttöä. Metro maksaa nykyään 20ruplaa matka. Asemien nimet on kirjoitettu kyrillisinkirjaimin, itselläni oli suomalainen karttakirja jossa luki asemien nimet, mutta ennemmin suosittelisin opettelemaan muutaman kirjaimen ja sillä pärjää. Esim. kyrillinnen H on meidän N, C on S, B on V, P on R, И on i, Л on L, П on P
(lisää http://fi.wikipedia.org/wiki/Kyrillinen_kirjaimisto#Ven.C3.A4l.C3.A4inen_aakkosto)
Opettele esim. kirjoittamaan oma nimesi kyrillisinkirjaimin, niin muistat muutaman..

Metrolla kulkemista kannattaa kokeilla edes nähtävyytenä. Asemat on hienoja ja niissä onkin ollut ajatuksena rakentaa niistä taideteoksia kansalle.. Parhaimmat asemat on keskustassa. Punaisella linjalla esim. Tehnologitšeski institutin ja Avtovon väliset asemat kannattaa nähdä. Monia muitakin hyviä on. Yhdellä metrolipulla voi kiertää koko päivän, jos ei nouse ylös.

Vietin siis juuri kaksi viikkoa Pietarissa. Se on niin valtava, että siitä ei saa edes pintaraapaisua kolmessa-neljässä päivässä. Viikossa ehkä raapaisun, jos kunto kestää kiertää, mutta tosiaan suuruus syö jaksamisesta. Eli paljon on tullut kaupunkeja nähtyä, mutta mikään ei ole kuluttanut yhtä paljon.

Itselle jäi semmoinen kuva että nähtävyydet kärsi pientä inflaatioita toistensa takia. Kaikkialla kaikki oli niin suurta, joka puolella oli jotain nähtävää. Mutta ei se välttämättä ole huono asia. En osaa sanoa, että yksikään nähtävyys olisi 'must see', ennemminkin yleinen isous on se juttu. Ei kai sillä ole väliä näkeekö juuri kolminaisuuden sillan jos näkee muutenkin 10 hienoa siltaa.

Me olimme sen verran pitkään että leimasimme viisumimme, eli tehtiin rekisteröityminen. Tämä yleensä voi tehdä hotellissaan, mutta kun ei nyt oltu hotellissa niin käytiin tekee se yhdellä hotellilla ja maksoi 500ruplaa. Ei sitä ikinä kysytty.. eli vähän turhaa, näin jälkeenpäin ajateltuna.

Niin no yksi neuvo voisi olla että passia kannattaa pitää mukana, koska miliisi saattaa haluta tsekata sen.

Muutama mielipide paikoista.
Pietarhof: Siisti, mutta älä mene yliviivaus asenteella, vaan mene nauttimaan. Ei kiirettä. Eväät matkaa jne. Menomatkan menin paikallisbussilla hinta 50ruplaa, ajoaika 45min. Paluumatka pikaveneellä hinta 400ruplaa, aika 25min. (opiskelijat 350)

Talvipalatsi: Kannatta mennä katsomaan edes rakennusta, jos taide ei niin sytytä. Varaudu jonottamaan. Hinta: varmaan jotain 300ruplaa, mutta opiskelijoille ilmainen.

Veneretki: Erinlaisia reittejä, kannattaa valita huolella. Myös hinnat vaihtelee 400-500r. (yksi vene joka lähtee eläintieteellisen museon edestä tarjoaa opiskelijoille 300r.)

Eläintieteellinen museo: Aluksi järkytti, että mikä vitsi tämä on, mutta mitä pidemmälle käveli sen parempi. Ihan kiva. Muuten olisin mennyt kunstiin mutta ei kiinnostanut jonottaa.

Kazaanin t.kirkko: Ilmainen ja keskustassa, joten helppo homma käydä.

Kirkko veren päällä: Itse en nähnyt kuin ulkoa, mutta se siinä vissiin hienoa onkin.

Iisakin kirkko: Kupoliin meno ihan kannattavaa, mutta pystyt elämään ilman sitäkin. Jonkun 100r. taisi maksaa. (opisk. 80r.)

Pyhän Nikolain katedraali: Paikalliset kehui, että kannattaa käydä, mutta se sattui olemaan juuri kiinni kun menin. Vissiin keskiviikkoisin kiinni.

Pietari-Paavalin linnoitus/Jänissaari: Kannattaa käydä käppäilemässä ympäriinsä, ehkä mennä katedraaliin (siellä on haudattuna paljon tsaareja). Olisin halunnut päästä insinöörimuseoon, mutta se oli kiinni.

No nyt en jaksa kirjoittaa enempää, kyselkää jos vielä jotain mielessä. Hyvää matkaa :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom