Pari kysymystä hiilihydraateista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja vmv
  • Aloitettu Aloitettu

vmv

Liittynyt
12.6.2005
Viestejä
802
-Ovatko kaakaon hiilihydraatit nopeita vai hitaita? Tulee maustettua perusherat ja soijat kaakaolla ja sitä menee päivittäin melko paljon. Kannattaako vähentää/jättää pois kaakao jos joskus innostuu lowcarbdieetille?

-Palkkarissa pitää siis olla nopeaa hiilaria. Maltoa suositellaan käytettäväksi, mutta malton hiilarit on hitaita. Ainakin pussin kyljessä sanotaan näin. Mikäs tämän ristiriidan selittää?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos jotain Oboyta käytät, niin nopeeta on. Mutta jos käytät sitä Van Houtenia jota käytetään leivontaa, niin et pysty niinpaljon sitä laittaan että ois nopeudella väliä. ;)
 
Malton hiilarit on nopeita ja sitä kaakaota tuskin päivässä montaa grammaa sinne juomiin menee. Kaakaon hiilarit on totta kai nopeita kun ihan puhdasta sokeria on.
 
Malto imeytyy nopeesti ja pitää sen verensokerin tasasempana pitkään. Toki voi palkkariin sitä kaakaota hiukan lisätä, siellä se ei haittaa.
 
Kokeile sitä light-kaakaota! Makeaa on mutta vähemmän hiilareita - muistelisin. Kaloreita ainakin on vähempi. Kaakao taisi olla merkiltään Options (?) ja sitä myydään sellasissa sinisissä purtiloissa ;)
 
Jay-J sanoi:
Malto imeytyy nopeesti ja pitää sen verensokerin tasasempana pitkään. Toki voi palkkariin sitä kaakaota hiukan lisätä, siellä se ei haittaa.


Siis maltohan imeytyy nopeasti ja tekee hirveen piikin ja laskee. Eihän se sitä kauaa pidä tasaisena, päinvastoin.
 
Ei sitä sokeria tule edes kaakaojuomajauheesta niin paljoa että siitä kannattaisi hirveästi olla kiinnostunut.
Sivunoottina täytyy sanoa että Van Houten pesee Fazerin mennen tullen mitä kaakaojauheeseen tulee. Väri, maku, sekoittuvuus, kokkareittomuus kaikki parempia. Vähän kalliimpaa mutta ei sitä niin paljoa mene että budjetti kaatuisi.

edit. No joo threadin aloittaja sanoi vetävänsä PALJON joten verylowcarbilla voi alkaa jo kiinnostamaan.
 
Tahvo Tohveli sanoi:
Sakkaroosi ei kyllä käsittääkseni ole hirmuisen nopeaa, koska se on glukoosin ja fruktoosin yhdistelmä.

Fineli sanoo näin: "Sakkaroosi on glukoosista ja fruktoosista koostuva disakkaridi. Se pilkkoutuu ja imeytyy helposti ja nostaa veren sokeria nopeasti. Sakkaroosilla on epäedullinen vaikutus hampaisiin, sillä se lisää kariesta eli hammasmätää. Tavallinen sokeri koostuu pelkästä sakkaroosista. Sakkaroosia on eniten makeisissa, virvoitusjuomissa ja leivonnaisissa. Sokeri tuottaa vain energiaa eikä se sisällä lainkaan suojaravintoaineita, minkä vuoksi sokerin sanotaan sisältävän tyhjää energiaa."

Eli tuon tekstin mukaan se on nopeaa hiilaria ja eikös tavallinen sokeri nyt aika nopeeta ole.
 
hernekeppi sanoi:
Eli tuon tekstin mukaan se on nopeaa hiilaria ja eikös tavallinen sokeri nyt aika nopeeta ole.

Kun GI-arvo on alle 70, niin se menee kai siihen keskikastiin luokittelussa ja sakkaroosi taitaa olla 68.
 
GI-arvolla ei kuitenkaan sinänsä ole mitään merkitystä vaan GL-arvolla eli glykeemisellä kuormalla. Sekoita kaakaojauhetta ja vaikka canderel-jauhoa, niin ei tule turhia hiilareita. Nykyään on kyllä myös valmiiksi keinomakeutettua kaakaojauhetta kaupoissa.
 
Varsinkin treenipäivinä kaakaota menee drinkkien kanssa lähes kohtuuttomasti. En ole mikään erityinen herkuttelija mutta paljaaltaan nuo perusproteiinit maistuvat painimatolta. Funlightin kanssa imelältä sellaiselta.

Pikainen googletus paljasti että tuohon van houteniin ei ole lisätty lainkaan sokeria joten lienee syytä siirtyä siihen. Tämmöinenkin ihmetys löytyi http://www.canderel.fi/page.aspx?SectionId=1539

Thanks, homma selvä. :)
 
Kantsii pitää jäitä hatussa näitä nykyajan laskennallisia hifistelyjä miettiessä.. kaikenlaisia arvoja on olemassa ja niiden perusteella on vaikea arvioida vähänkään monimutkaisempia safka systeemejä.


Also, the index is based on a 50-gram carbohydrate portion of food. This is nowhere near the size of a typical serving of many foods. For example, carrots have a high GI (92), which is much higher than many other vegetables -- a 50-gram portion would be about one and a half pounds.

To take the serving size into account, the glycemic load (GL) was introduced in 1997. The GL of a food is equal to that food's GI value multiplied by the number of carbohydrate grams in the portion of food, divided by 100. For example, the previously mentioned carrots with the high GI take on a GL of between 3 and 4, once portion size is taken into account. (For GI/GL values: www.glycemicindex.com )

GI/GL fail to account for calories. Take ice cream for example -- a half cup has a GI of 42 and a GL of 7, making it seem almost healthy when it's loaded with calories and fat!

"If you look at GI/GL all on its own, it might not lead to a healthier or more satisfying diet," says Pelkman. In her study, she found no difference in hunger levels between participants fed a high GI and GL diet for six weeks.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom