Parhaat reseptit kehiin!

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Mä teen kanasalaatin yleensä niin, että keitön kanasuikaleet kypsäksi, jolloin niist ei tuu kuivia :) sitten vaan joukkoon mitä mieli tekee, usein laitan kurkkua, salaattia, tomaattia, hunajamelonia ja avokadoa :) nam!
 
mimi: ei punahomeessa ole lähtökohtaisesti mitään vikaa. Homeet ovat sienituotteita, joita käytetään elintarviketeollisuudessa hyvin paljon.

On mahdollista, että jollekulle tulee voimakkaita oireita, kuten sienistä tai homejuustoista tulee. Suurimmalle osalle ei tule mitään. Quornia on myyt jo noin 30 vuoden ajan maailmalla. jos se aiheuttaisi yleisesti ongelmia, niin aivan varmasti asiaan olisi jo puututtu.
 
Onko kellään ehdotuksia miten käyttää soija ja hernerouhetta? Homehtuu tuolla kaapissa kun en ikinä käytä noita. Soijarouheelle on helpompi keksiä käyttöä mutta mites tuo hernerouhe?
 
Jotkut kuulemma laittaa sitä makaronilaatikkoon, mut en oo kokeillu. :p

Soijarouheella oon tehnyt makaronilaatikkoa, makuelämys sinänsä kun oon vannoutunut lihansyöjä. Saatoin maustaa sen jotenkin väärin mutta melkoisen outo maku :D

Hernerouheelle jotain nami reseptejä? Kohta luovutan ja heivaan tönikän roskiin o_O
 
Mä käytän soijarouhetta ihan sellaisenaan jogurtin seassa.

Hernerouhetta voi turvotettuna laittaa jauheliharuokiin jatkeeksi, ihan samaan tapaan kuin vaikka linssejä, soijarouhetta tai härkäpapurouhetta. Milletin kotisivuilla on tarkempia ohjeita, jos haluaa askarrella kasvispihvejä tai jotain: http://www.milletti.fi/
 
Teen yleensä koko viikon ruuat kerralla pakastimeen, koska olen todella laiska ruoanlaittaja jos pitää vain itselle laittaa. Usein saatan syödä samaa arkiruokaa monta viikkoa putkeen. :rolleyes:
Yleisin taitaa olla jauheliha/kana + riisi/pasta + parsakaali/kesäkurpitsaspagetti. Joskus jos jaksan panostaa (yleensä viikonloppuisin), niin paistan uunissa bataattia ja mozzarella&tomaattitäytteisiä kanan rintafileitä tms. :kuola:
 
Tein niin helppoa ja hyvaa kalacurrya, etta pitaa jakaa! :)

Pakastekalaa (sei tms)
Jugurttia (rasvaisuus maun mukaan)
Sipuli
Valkosipulia
Voita
Currymausteita (turmeric, garam masala, korianteri)
Suolaa + pippuria maun mukaan

Marinoi raaka kala jugurtti-valkosipuli-turmeric seoksessa noin 10 min. Odotellessa kuullota sipuli ja heita sekaan loppuvaiheessa loput currymausteet. Pista sekaan kala marinadissaan ja anna hautua kypsaksi noin 7 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.

474467-1-eng-GB_yogurt-and-turmeric-fish-curry-470x540.jpg


Ohje on taalla englanniksi.
 
Soijarouheella oon tehnyt makaronilaatikkoa, makuelämys sinänsä kun oon vannoutunut lihansyöjä. Saatoin maustaa sen jotenkin väärin mutta melkoisen outo maku :D

Yhteen aikaan tuo soijarouhe löysi tiensä kaappiini, kun oli sen verran edullista (ah, sitä ihanaa opiskelijaelämää...).

Huomasin, että se uppoaa todella hyvin tomaattipohjaisiin ruokiin. Kypsennetty tomaatti peittää soijarouheen ominaismaun melko hyvin. Kerran tarjosin soija-lasagnea erittäin vannoutuneelle lihansyöjälle ja hän ei edes huomannut mitään erikoista... Itse tykkään käyttää tummaa soijarouhetta kun silmä väittää sitä paremmin jauhelihaksi ja näin maistuu omassakin suussa paremmalta, vaikka eroa ei taida olla kuin se väri.

Olen jo muuten pidempään tehnyt lasagnen, oli sitten kyseessä jauheliha- tai soija-versio, ihan maito-tomaatti-sörsselikastikkeella. Ilman erillistä juustokastiketta, siis. Osittain terveys- ja osittain laiskuussyistä. Eli teen ensin normaalin jauheliha/soija-tomaattikastikkeen (ilman suolaa) ja lisään siihen haudutuksen puolivälissä suurustetun maidon niin, että lopputulema on sakeahko kastike. Sekaan ei tule mitään juustoja tms. Lisään vain joka kerrokseen tämän sörsselikastikkeen lisäksi raejuustoa, joka antaa vähän lisää pehmeyttä eikä lasagnesta tule niin tönäkän tuntuista, mutta ilmankin tietenkin pärjää. Lisään juustoraastetta ulkonäön vuoksi vain pinnalle.

Kai tuon voisi tehdä johonkin manteli- tai riisimaitoonkin jos haluaa maidottoman/kasvisvaihtoehdon. Tai sitten pysyä ihan vain tomaattikastikelinjalla, mutta se voi mennä vähän tönäkäksi. Kastikkeeseen voi muuten hyvin upottaa mukaan myös porkkanaraastetta, kesäkurpitsatikkuja tms. kasvista, se antaa vain mehevyyttä.
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ
Bataattien suurkuluttaja ilmoittautuu, heipä hei. :D

Uunibataatit on ihan parasta. Niin helppoa ja niin hyvää! Mä lämmitän uunin 200 asteeseen, pesen bataatit huolellisesti, kuivaan ne ja laitan ne kokonaisina leivinpaperilliselle pellille. Uuniin reilu tunniksi, kunnes ovat ihan pehmeitä. Sitten halkaisen ja lusikoin päälle esimerkiksi jauheliha-herkkusienikastiketta (jauhelihaa+paloiteltuja herkkusieniä+sipulia+luomutomaattimurskaa+dijonsinappia+mausteita). NAM.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom