PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZeiZei
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

Meta description: Testissä maku, ravintoarvot ja hinta – mitkä patukat oikeasti kannattaa ostaa.


Helppo resepti, jolla saa todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita. Sopivat massakaudelle erinoimaisesti. Mutta varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin. :)

2,5 dl maapähkinävoita (oikeaa, ei mitään sokerimössöä)
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita

Lisää maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa hetki, jotta voi ja hunaja pehmenevät. Lisää loput ainekset ja sekoita. Jos tuntuu siltä, etteivät ainekset sekoitu ja seos murenee, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Parhaiten sekoitus onnistuu käsin.

Kun massa on täysin sekaisin, aseta se leivinpaperin päälle ja leivo massasta pitkulainen laatta. Pistä satsi noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen voit leikata laatan noin 10-12 yhtäsuureen patukkaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, voit myös pakastaa niitä.

Kannattaa kokeilla. Maku on parempi kuin useimmissa kaupallisissa tuotteissa. Ihan tosi. Olen syönyt näitä useamman satsin.

Krediitti reseptistä menee nimimerkille "Bigfella" (ei tältä foorumilta).


Itse olen tehnyt tällä reseptillä, mutta vaihdoin kaurahiutaleet soijarouheeseen.
 
Noniin nyt sain kanssa satsin tehtyä (resepti oli lymynny aikaleiman mukaan 8v koneella). :D

Reseptin modailujen ja muiden jälkeen työvaiheet meni jokseenkin klassisesti:
1) kookosvoi, hunaja ja maapähkinävoi sekaisin kulhossa (lämmitin vähän mikrossa jotta sain kookosvoin pehmeäksi)
2) lisäsin tämän satsin sekaan kaurahiutaleet herat ja kaakaojauhon
3) sekoitin koko massan tasaiseksi
4) lisäsin täysmaidot, jotta massan koostumus muuttuisi enemmän taikinamaisemmaksi
5) laitoin leivinpaperin pellille ja levitin ohuen kerroksen rypsäriä siihen, jotta massa ei tarttuisi siihen
6) muovasin käsin massasta 20x20cm levyn
7) pelti jääkaappiin reiluksi tunniksi
8) leikkasin jähmettyneen levyn veitsellä 14 osaan (2 riviä 7 patukkaa per rivi)

Tuossa vielä linkki excel taulukkoon, ja parit kuvat reseptistä ja lopputuloksesta.





Hieman rasvaisia ovat ja näyttävät myös epäillyttäviltä, mutta kun koulussa tarvii syödä täyttävä välipala, niin nämä ajavat kyllä asiansa. Maku suhteellisen lähellä snickersiä kuten monet ovat jo todenneetkin. Niin ja jos joku miettii, niin whey oli maultaan suklaa.

:wtf: Näyttää ihan v**** hyville :--D
 
Testasin yhtä reseptiä tuossa:

130g prodejauhoa
50g pähkinävoita
1 liivatelehti
70ml vettä
20g vehnäleseitä
10g siirappia

Prodejauhoihin ja leseisiin lasketaan ihan vähän vettä ja lisätään kuumaksi lämmitetty pähkinävoi sekaan, ja sitten lisäillään varovasti siirappia ja lopulta heitetään pikku tilkkaan liuoetttu liivate sekaan. Lopputuloksesta tuli hyvin jähmeä massa, joka on nyt asettumassa jääkaapissa. Katson sitten, sulavatko nuo huoneenlämmössä, jos, niin täytyy lisätä kiinneaineita ja liivatetta.

Maku? Käytin suklaa-maapähkinämakuista prodejauhoa, joka maistuu luonnollisesti hyvin voimakkaasti läpi, mutta maku oli aika samanlainen kuin kaupan "54% megaprode suklaa-steroidi" - patukoissa, eli ei mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta ennemmin noita vetelee kuin imelän makuista herajuomaa. :D Mulla on jäänyt nurkkiin yli 10kg prodejauhoja, joten päätin hankkiutua niistä nyt eroon. Tiedossa on siis villejä makuelämyksiä vadelman, mansikan, banaanin ja kaikenlaisten muiden mango-avokadojen ja persilja-jäätee - jauhojen kanssa. :D
 
Tulipa tehtyä tämän threadin innoittamana "patukoita" (mittasuhteiltaan ei ehkä ihan patukoita, mutta ei haittaa).

Patukan versio 1:

Patukka 1_web.webp

Kaurahiutale 76g, Vesi 70g, Maapähkinälevite 50g, Rypsiöljy 50, Pistaasipähkinä murskattuna 35g, Hunaja 40g, Whey 80 Protsku 120g

[table="width: 500"]
[tr]
[td]Patukan koko (g)[/td]
[td]Proteiinia (g)[/td]
[td]Hiilihydraatit (g)[/td]
[td]Rasvat (g)[/td]
[td]Kcal / Patukka[/td]
[/tr]
[tr]
[td]63[/td]
[td]12[/td]
[td]23[/td]
[td]22[/td]
[td]263[/td]
[/tr]
[/table]

Patukan versio 2:

Patukka 2_web.webp

Pähkinä & Hedelmä Mysli 80g, Vesi 70g, Rypsiöljy 50, Hunaja 35g, Whey 80 Protsku 120g

[table="width: 500"]
[tr]
[td]Patukan koko (g)[/td]
[td]Proteiinia (g)[/td]
[td]Hiilihydraatit (g)[/td]
[td]Rasvat (g)[/td]
[td]Kcal / Patukka[/td]
[/tr]
[tr]
[td]63[/td]
[td]11[/td]
[td]22[/td]
[td]14[/td]
[td]239[/td]
[/tr]
[/table]

Seuraavaan satsiin täytyy viilata vielä vähän ravintoarvoja paremmaksi vaihtamalla vähän noita aineksia toisiksi. Protskujauhoa pitäisi varmaan laittaa enemmän. Tällä hetkellä patukat majailevat pakastimessa tuorekelmuun pakattuna.
 
Katohan, kun tää ketju nousee haudasta aina vaan.

Kuka vetää näitä Vip-foorumin syömahaasteena ekaks 10 000 kcal edestä? :D
 
onko tietoo paljon yks tommonen n.60g patukka sisältää kaloreita ja rasvaa,hiilarit?

Itse tein alkuperäistä repsua varioiden seuraavanlaisen setin testiksi:
200g maapähkinävoi
100g hera
45g kauralese
40g hunaja
50g vesi

100 grammassa 450kcal, proteiini 32g, hiilari 18g, rasva 27g. Alkuperäinen repsu lienee suht lähellä, eli rasvaa on todella paljon (ellei jopa enemmän). Maku oli oikein hyvä, mutta rakenne aika jauhoinen ja jäi hampaisiin kiinni.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla settiä, jossa karsin reilusti rasvan (maapähkinävoin) määrää ja korvaan osan siitä maidolla, jonka hyydytän liivatteella. Jotakuinkin tällaista settiä testiin seuraavana:

50g maapähkinävoi
150g rasvaton maito
150g hera
50g kauralese
40g hunaja
liivate (määrä pitää tsekata)
Tässä setissä olisi ravintoaineet aika kohdillaan: 100grammassa protsku 32g, hiilari 17g, rasva 10g ja kaloreita 288. Tämähän on siis vielä erittäin teoria-asteella, mutta lopummalla viikkoa laitan testierän tulille. Postailen sitten tuloksia, ellei joku muu kerkee testailemaan ensin!
 
Back
Ylös Bottom