Tuotekehittelyä ja laskemista...
en ole vielä kokeillu miten dieettiversio pysyy kasassa (voinee kuitenkin syödä lusikalla...). Kyllähän tuosta makeutusjauheestakin tulee aika tahmeaa, tiedä sitten olisiko nestemäinen parempaa tähän tarkoitukseen. Joku innokas kotikokki nyt kokeilemaan ja raporttia tänne päin. Vehnäleseet ovat kyllä aika puuta, esimerkiksi Kuidukas-leseseos voisi toimia paremmin mutta siinä on enemmän hiilareita ja kaikkea muutakin
Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat Original / Diet
2,5dl (250g?) sokeritonta maapähkinävoita (esim. URTEKRAM)
8 rkl hunajaa / MAKEUTUSJAUSETTA TAI –NESTETTÄ
n. 3,5 dl heraproteiinia Nutri Plus Whey (vanilja/suklaa)
2,5 dl kaurahiutaleita / VEHNÄLESEITÄ
Lisää maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa hetki, jotta voi ja hunaja pehmenevät. Lisää loput ainekset ja sekoita. Jos tuntuu siltä, etteivät ainekset sekoitu ja seos murenee, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Parhaiten sekoitus onnistuu käsin.
Kun massa on täysin sekaisin, aseta se leivinpaperin päälle ja leivo massasta pitkulainen laatta. Pistä satsi noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen voit leikata laatan noin 10-12 yhtäsuureen patukkaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, voit myös pakastaa niitä.
NORMAALIVERSIO
10 patukkaan jaettuna 271,9 kcal: 20,3 pr – 14,9 hh – 14,1 ras per patukka
koko satsi
2719 202,9 149,3 141,06
Kcal Prot Hh Ras
e-% 30 % 22 % 47 %
DIEETTIVERSIO
10 patukkaan jaettuna 219,9 kcal: 19,4 pr – 3,6 hh – 13,7 ras per patukka
koko satsi
2199 193,7 36 137,25
Kcal Prot Hh Ras
e-% 35 % 7 % 56 %