PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZeiZei
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

Meta description: Testissä maku, ravintoarvot ja hinta – mitkä patukat oikeasti kannattaa ostaa.


Suurin osa täällä olevista resepteistä on melkein suklaapatukkatasoa. Niitä syödessä ei kannata kuvitella tekevänsä muuta kuin herkuttelevansa ja jos ei maistu hyvältä, niin ei mitään järkeä touhussa. Lisääkö joku vielä erikseen merkittäviä määriä öljyä maapähkinävoihin? Maapähkinässä on itsessään jo ihan riittävästi rasvaa.
 
Sori että nostetaan vanhahkoa topicia, mutta vähän tyhmä/yksinkertainen kysymys: kuinka (epä?)terveellisiä noi alkuperäsen reseptin patukat on? Helvetisti rasvaa ja vaan 20% prodea, eikö tollanen lähinnä läskiksi kerry? Ja jos noita nyt vetää, niin onko väliä vetääkö illalla, aamulla, ennen treeniä, treenin jälkeen?:)

Ei noiden nyt mitään älyttömän epäterveellisiä pitäis olla jos ei ala tieten tahtoen tunkemaan sekaan suklaata, makeutusaineita tms. mitä täällä porukka on tehnyt. Alkuperäsessä ohjeessahan käytetään nimenomaan vaan puhtaita raaka-aineita ja vielä kun ottaa maustamattoman heran käyttöön (testattu on ja ei tuu pahanmakusia) niin varmasti on terveellisempi vaihtoehto kun suurin osa kaupan patukoista lisäaineen jne. Välipaloina tulee vedettyä ja joskus ennen treeniä jos ei oo syönyt vähään aikaan mitään sitä ennen.
 
Nostetaanpas tämä huikea reseptsi taas ylös. Ekaa kertaa tein ja käytin minttusuklaa heraa, aijaijai ku tuli hyviä! Hunajan korvasin maidolla enkä sitten tiiä vähentääkö säilymis aikaa jotenkin. Tällä kertaa ei ainakaa haittaa, ku kaverin kaa vedellään paraikaa koko satsia yhdellä istumalla. :D
 
Ite oon tehny näitä jo pitemmän aikaa ja kokeillu kaikkea mahollista niihin. Piparin muruja kun laittaa sekaan niin saa jouluisen vaihtoehdon, tummaa(yli 70%) suklaata hunajan sijasta niin saa aidomman patukan, corn flakeseja kaurahiutaleiden sijasta niin hyvää tulee, cheerioseja jos tahtoo herkutella.

Steviaa ajattelin kokeilla kunhan tilaukset saapuu. Eli silloin laittaisin vaan maapähkinävoita, heraa ja steviaa ja lopputuloksena toivon mukaan syömäkelpoisia low carb patukoita.
 
Kokeilin yhellä patukalla kuinka suhtautuu uuniin ja tuli paljon jämäkämpää ja aidompaa patukkaa. Samalla lähti myös suuri osa mausta, mutta toimii mukaan otettuna paljon paremmin.
 
Täytyypä kokeilla valmistaa itse näitä patukoita, mutta ajattelin, että niihin pitäisi saada proteiinia vähintään 50-70 painoprosenttia, muuten menee suklaapatukaksi. Pitää kokeilla joitakin reseptejä ja kertoa miten kävi. Näin dieettikaudelle käytän makeutusaineena steviaa, sorbitolia ja ksylitolia.
 
Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.
 
Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.
Hunajaa reseptissä on sen takia, että se pitää patukat koossa, joten ei kannata liian vähän laittaa sitä.
E: Sitä voi tietenki korvata kananmunalla.
 
Joo tiedän, ja se onkin ainoa syy miksi hunajaa edes on mukana. Kuten sanoin, pitää testata, ja 1:6osa hunajaa, tietäen kuinka höttöä kamaa vaikka proteiini on, ei välttämättä riitä.
 
Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.

Ei tuu pysymään kasassa. 300 grammaan sulaa maapähkinävoitakin on vaikea saada sekoitettua 3dl heraa, joka on siis vain 1/3 maapähkinävoin määrästä. Pelkkä tippa hunajaa ei tee mitään.
 
nostellaan hieman. tänään ajattelin tehdä alkuperäisellä ohjeella, hieman modaillen.

osaako joku kertoa voisiko näin tehdä:

- riisikakkuja ajattelin murskailla sekaan esim 2kpl - pitäisikö vastaava määrä jättää kaurahiutaleita pois?

- kaapista löytyi muscle+ (eli ei siis prodea pelkästään vaan palkkariahan tuo on) minttusuklaana. pitääkö hunajaa laittaa vähemmän ettei tule liian makeaa?

- jotain manteli/pähkinärouhetta tai jauhoa tahtoisin laittaa myös hieman. tulisiko tämäkin kaurahiutaleiden tilalle vai lisäksi? mikäli jotain nestettä vaatii lisättäväksi niin mitä?

- suunnittelin että pinnalle vielä lopuksi suklaalevitettä..tähän ei vissiin esteitä ole..?
 
Tuli tehtyä satsi minttusuklaa heralla. Mielestäni liian makea, mutta samalla jotenkin suolainen.. kaipaisi kyllä jotain mysliä tms. reilusti lisää, mutta eipä taida sitten pysyä enää kasassa.
 
Juu tuli yks satsi tehtyä ihan huvin vuoks. Proteiinijauhe oli maultaan vanilijia (suklaa ois varmaan sopinut paremmin). Loppujen lopuksi hieman lössöksi jäi (ehkä liikaa vettä heitin sekaan), mutta kyllä ne hyvää on.
 
Noniin nyt sain kanssa satsin tehtyä (resepti oli lymynny aikaleiman mukaan 8v koneella). :D

Reseptin modailujen ja muiden jälkeen työvaiheet meni jokseenkin klassisesti:
1) kookosvoi, hunaja ja maapähkinävoi sekaisin kulhossa (lämmitin vähän mikrossa jotta sain kookosvoin pehmeäksi)
2) lisäsin tämän satsin sekaan kaurahiutaleet herat ja kaakaojauhon
3) sekoitin koko massan tasaiseksi
4) lisäsin täysmaidot, jotta massan koostumus muuttuisi enemmän taikinamaisemmaksi
5) laitoin leivinpaperin pellille ja levitin ohuen kerroksen rypsäriä siihen, jotta massa ei tarttuisi siihen
6) muovasin käsin massasta 20x20cm levyn
7) pelti jääkaappiin reiluksi tunniksi
8) leikkasin jähmettyneen levyn veitsellä 14 osaan (2 riviä 7 patukkaa per rivi)

Tuossa vielä linkki excel taulukkoon, ja parit kuvat reseptistä ja lopputuloksesta.





Hieman rasvaisia ovat ja näyttävät myös epäillyttäviltä, mutta kun koulussa tarvii syödä täyttävä välipala, niin nämä ajavat kyllä asiansa. Maku suhteellisen lähellä snickersiä kuten monet ovat jo todenneetkin. Niin ja jos joku miettii, niin whey oli maultaan suklaa.
 
Back
Ylös Bottom