PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZeiZei
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

Meta description: Testissä maku, ravintoarvot ja hinta – mitkä patukat oikeasti kannattaa ostaa.


Alkuperäisellä ohjeella tuli pyöräytettyä ja lopputulos oli kiikunkaakun. En nyt sanoisi, että maku on parempi kuin kaupallisilla patukoilla - Snickersiltä ne eivät ainakaan maistuneet. Saatoin myös laittaa liian vähän hunajaa, koska muovailuvaiheessa patukat tuppasivat murenemaan ja lisäksi taikinan väri oli vähintääkin epäilyttävä.Helpompi olisi ollut askarrella proteiinipalloja.

Leipurinhattu pysyy kyllä kaapissa lähitulevaisuudessa, ei ne niin hyviä olleet.
 
Juu no mistään snickersin mausta taitaa olla vähän turha haaveilla, niin kuin muistaakseni joku threadin alkupäässä hehkutteli :D Tai mistä minä tiedän jos jonkun mielestä samalta maistuu. Eniveis, on tätä useampi satsi tullut tehtyä, nyt ei tosin vähään aikaan. Voisi taas pyöräyttää patukoita ja kokeilla tota Malenan mainitsemaa suklaakastiketta. Ei noi aiemmin nyt mitään suurta herkkuani ole ollut, mutta vie makean nälän ja parempi kai näitä syödä kuin jotain suklaapatukoita.
 
Mä tein eilen noita. Mausta tuli aivan liiän äitelän makeaa koska käytin hunajan sijasta sokeritonta siirappia ja laitoin sitä aika paljon.:jahas: Koostumus varmaan on samasta syystä melko paska, eli se on huoneenlämpötilassa ihan taikinaa.
Kyllä tota syö, kun ravintoarvot on hemmetin hyvät eikä se pahaakaan ole, mutta ois kivempi jos sitä sais syötyä ihan niinkuin tavallista patukkaa.
Osaisko kukaan neuvoa, heitänkö tohon taikinaan vielä jotain jauhoja sekaan vai? Sanottakoon, että siinä on jo 1l proteiinijauhoja, että siitä ei pitäs olla kiinni.

Tolla ohjeella tein:

Maitoproteiini 150g
Hera 125g
Maapähkinälevite 230g
Mysliä/Kaurahiutaleita yht. 175g
Sokeriton siirappi 250g
Vesi 2dl.

Ravintoarvot/100g.

292,5kcal
P: 29,1g
Hh: 12,8g
R:13,7g

Toi siirappi on aika juoksevaa, että siitä saatta johtua toi taikinamaisuus. Ajattelin vetää kaurahiutaleita jauhoksi ja laittaa vielä tohon sekaan.
 
Juu no mistään snickersin mausta taitaa olla vähän turha haaveilla, niin kuin muistaakseni joku threadin alkupäässä hehkutteli :D Tai mistä minä tiedän jos jonkun mielestä samalta maistuu. Eniveis, on tätä useampi satsi tullut tehtyä, nyt ei tosin vähään aikaan. Voisi taas pyöräyttää patukoita ja kokeilla tota Malenan mainitsemaa suklaakastiketta. Ei noi aiemmin nyt mitään suurta herkkuani ole ollut, mutta vie makean nälän ja parempi kai näitä syödä kuin jotain suklaapatukoita.


Toi on muuten ihan totta...jos joku ei ois hehkuttanu et maistuu snickersiltä, ois maistunu varmasti paremmalta :D ja tosiaan toimii ihan hyvin makean nälkään...ja kun eivät ole liian hyviä säästyvät pidempään.
en kyllä puhunut suklaakastikkeesta mitään, mutta ei se ole niin justiinsa ;)
 
Mä tein eilen noita. Mausta tuli aivan liiän äitelän makeaa koska käytin hunajan sijasta sokeritonta siirappia ja laitoin sitä aika paljon.:jahas: Koostumus varmaan on samasta syystä melko paska, eli se on huoneenlämpötilassa ihan taikinaa.
Kyllä tota syö, kun ravintoarvot on hemmetin hyvät eikä se pahaakaan ole, mutta ois kivempi jos sitä sais syötyä ihan niinkuin tavallista patukkaa.
Osaisko kukaan neuvoa, heitänkö tohon taikinaan vielä jotain jauhoja sekaan vai? Sanottakoon, että siinä on jo 1l proteiinijauhoja, että siitä ei pitäs olla kiinni.

Tolla ohjeella tein:

Maitoproteiini 150g
Hera 125g
Maapähkinälevite 230g
Mysliä/Kaurahiutaleita yht. 175g
Sokeriton siirappi 250g
Vesi 2dl.

Ravintoarvot/100g.

292,5kcal
P: 29,1g
Hh: 12,8g
R:13,7g

Toi siirappi on aika juoksevaa, että siitä saatta johtua toi taikinamaisuus. Ajattelin vetää kaurahiutaleita jauhoksi ja laittaa vielä tohon sekaan.

kannattaa käyttää keitettyä vettä tai kahvia, niin ne kaurahiutaleet mössöytyy eikä tarvi erikseen tehä niille mitään, jos ei tykkää että ne hiutaleet tuntuu siellä patukassa.
 
Toi on muuten ihan totta...jos joku ei ois hehkuttanu et maistuu snickersiltä, ois maistunu varmasti paremmalta :D ja tosiaan toimii ihan hyvin makean nälkään...ja kun eivät ole liian hyviä säästyvät pidempään.
en kyllä puhunut suklaakastikkeesta mitään, mutta ei se ole niin justiinsa ;)
Oho, pieni typo, eli kuorrutteesta puhuin siis minkä ainakin mainitsit :)
e.Hmm, kahvi vois antaa kans hyvää makua, kiitti vinkeistä
 
Tein just satsin, ja vaikuttaa ihan tosi hyvältä :)

Hunajaa ei ollu tarpeeks joten lisäsin vähän siirappia :D, ja vähän vettä lopuks. Koko operaatio tapahtui pienessä kattilassa, miedossa lämmössä, ja kaikki sekottui oikein hyvin.

Pähkinävoina toimi Perdonna Peanut Butter (kcal:650, p:26, h:11, r:59), onko statsin kohillaan? Mitä käytitte ite ja mistä ostitte? Oman purkin hankin Lidlistä.
 
Itse tein kanssa viime torstaina satsin ja vieläkin löytyy pakkasesta 8/12 patukkaa :D. Patukat tein default reseptin mukaan, ja maapähkinävoina toimi Amona (ostettu KK-kaupasta), 11g hiilareita, 28g proteiinia, 53g rasvaa, 637kcal /100g. Pakko myöntää, todella hyviä :kuola: ! Vieläkin maistuu samalta hyvältä vaikka pakkasessa ovatkin jo olleet 5 päivää.
 
Elikkäs sanokaas nyt joku hyvä resepti, mis rasvat ja hiilarit olis mahdollisimman minimissään ja protskut huipussaan niin pitää laittaa uuni tulille.
 
Tuli sitten tehtyä noit patukoita alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta pienen lisäyksen tein suoraan itse.

Sulatin 100g fazerin sinistä suklaata siihen jäähtyneen massan päälle kuorrukkeeks ja makua antamaan... ja sitten puoleks tunniks uusiks jääkaappiin.

Nyt on aidon näkösiä ja hyvänmakusia patukoita.
 
Malenan bigfellan ohjeella tehdyt Kotitekoiset proteiinipatukat:
 

Liitteet

  • nameja.webp
    nameja.webp
    91 KB · Katsottu: 1 742
Ensin tein näitä juoksevaan hunajaan (en tie onko yhtää merkitystä, ehkä lämpösessä menee turhan veteläks) ja mansikan makuiseen heraan. En tykännyt yhtään ja näljäilin ne pois. Sitten tein maustamattomaan heraan ja maku oli kuin kaupan patukassa, ei ehkä ihan yhtä makea mutta hyvää kuitenkin. :thumbs: Voisi seuraavaan satsiin koittaa maapähkinää ujuttaa :)
 
Meikäläisen kokkaus:



Aineet:

4 munaa (ei keltuaisia)
2.5 desiä protskua
1 tl sokeria
3 desiä mysliä
Sitten mausteena nescafeeta tai kaakaota oman maun mukaan :D

Paistoin x minuuttia 200 asteessa ja ihan jämäköitä patukoita tuli...

vähän kuivahkoa mutta maidon kanssa menee... :D

Joku suklaakuorrutus vois olla vielä kova sana...
 
Aineet:

4 munaa (ei keltuaisia)
2.5 desiä protskua
1 tl sokeria
3 desiä mysliä
Sitten mausteena nescafeeta tai kaakaota oman maun mukaan

Paistoin x minuuttia 200 asteessa ja ihan jämäköitä patukoita tuli...

vähän kuivahkoa mutta maidon kanssa menee...

Joku suklaakuorrutus vois olla vielä kova sana...

Jiiihooo

eli siis kauan paistoit noita ? :D kun x minuuttia, kun tekisi mieli kokeilla tänään noita :P
 
Meikäläisen kokkaus:



Aineet:

4 munaa (ei keltuaisia)
2.5 desiä protskua
1 tl sokeria
3 desiä mysliä
Sitten mausteena nescafeeta tai kaakaota oman maun mukaan :D

Paistoin x minuuttia 200 asteessa ja ihan jämäköitä patukoita tuli...

vähän kuivahkoa mutta maidon kanssa menee... :D

Joku suklaakuorrutus vois olla vielä kova sana...

En ny ihan suorilta menis suositteleen. Tein satsin ja tuli aika perkeleen tiukkaa. Lähinnä vaan jauho maistuu.
 
Meikäläisen kokkaus:


Omnom...näyttääpäs ihan kokeilemisen arvoisilta noikin :). ei joku sattuis tietään jotain maidotonta ja hyvän makuista protskujauhetta?...ne soijaiset on yleensä aika kamalia :rolleyes:.
aijoo, unohdin...mähän olen dietillä! :D...:(
 
Back
Ylös Bottom