PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZeiZei
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: PARHAAT PROTEIINIPATUKAT ARKEEN JA TREENIIN

Meta description: Testissä maku, ravintoarvot ja hinta – mitkä patukat oikeasti kannattaa ostaa.


-ASTR- sanoi:
Inter Sportissa oli myytävänä Twinlabin proteiinipatukoita (protua 17,9g hinta 1,70e) Makuja banaani ja joku jugurtti, kannattaako moisia ostaa ja kuinka usein ja milloin noita pitäisi syödä?

Pari kertaa oon erehtynyt ostamaan laatikollisen. (edit: siis vähän kalliimpia patukoita 30g prot/patukka)
3-4 päivää ja kaikki on syöty. Autossa työmatkalla, työpäivänlomassa, välipalana... yöllä..
Maistuu niin hyvältä, että pitää saada kokoajan :D
 
Oiskohan nuo samoja patukoita kuin Eiseltin tai NutriSportin vastaavat? Ainakin hinta, maut ja proden määrä näyttäis täsmäävän. Nuo jogurtti-omena -patukat on kyllä parasta mitä ihminen voi suuhunsa pistää :kuola:
 
noi ite tehdytkin on kyl hyviä. tuppaavat vaan tarttuun hampaisiin ja kitalakeen, jos laittaa liikaa protskua :)
 
Porkkanaraastin sanoi:
Onkos kukaan kokeillut lyödä koko roskaa vaan uuniin? Taitaa mennä vatuiksi?

Tein tänään moisia, reseptillä purkki kurrea, ~300g suolapähkinä/maapähkinä/saksanpähkinä/hasselpähkinäsekoitusta (tehosekottimella hienonnettuna), vähän hunajaa, 1 kananmuna, 50g evon kaseinaattia ja 100g prolabin purewheytä, sekä vettä. Sekoitin vatkaimella ainekset, muotoilin pötkylöiksi ja pistin 8 minutiksi uuniin 150 asteeseen (jotta kananmuna kiinteytyisi). Sitten vaan patukat jäähtymään, ja tuntuisi olevan jo suht kiinteitä vaikka mukaan otettavaksi. Liivatetta täytynee kokeilla ensi kerralla.
 
setae sanoi:
Tein tänään moisia, reseptillä purkki kurrea, ~300g suolapähkinä/maapähkinä/saksanpähkinä/hasselpähkinäsekoitusta (tehosekottimella hienonnettuna), vähän hunajaa, 1 kananmuna, 50g evon kaseinaattia ja 100g prolabin purewheytä, sekä vettä. Sekoitin vatkaimella ainekset, muotoilin pötkylöiksi ja pistin 8 minutiksi uuniin 150 asteeseen (jotta kananmuna kiinteytyisi). Sitten vaan patukat jäähtymään, ja tuntuisi olevan jo suht kiinteitä vaikka mukaan otettavaksi. Liivatetta täytynee kokeilla ensi kerralla.
Ja maku oli???

Edit: Tai mitäs jos tohon iskis yhen tai kaks munaa lisää...olisiko vielä kiinteämpi??
 
Saatettiin mainita tämäkin jo täälllä muttta juokseva hunajako ei käy? Siis pitäisi käyttää sitä sellasta kaavittavaa tynkkyä tavaraa vai?
 
TKD sanoi:
Jatkokehityksen tuloksia:
Muuten sama kuin alkuperäinen resepti, mutta maapähkinävoin tilalla 40% kevytleviä + 2 ruokalusikkaa kaakaojauhetta (oboy) ja kaurahiutaleitten tilalle crunchy mysliä.
Maku :5:
Tarkotatko tuolla siis 40%(rasvaa) kevytleviä, vai 40% massasta kevytleviä? onko crunchymysli pakollinen? Käykö joku normaali pirkan setti?

Vois tehdä niin että vetäis tuolle ekalle sivulle kaikki reseptit mitä tässä threadissa on ollu ja kaikki niiden väännökset ja jatkokehittelyt, vai mitä?
 
2,5 dl maapähkinävoita
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 4 dl ultrawhey
2,5 dl kaurahiutaleita
Vettä "jonkun verran"

Tulipa hyvin makuisia patukoita.
Ei passaa kyl liikaa näitä tehdä, kun jäin jo osittain koukkuun... :rolleyes:
 
hc-audio sanoi:
Saatettiin mainita tämäkin jo täälllä muttta juokseva hunajako ei käy? Siis pitäisi käyttää sitä sellasta kaavittavaa tynkkyä tavaraa vai?

Itse olen ainakin käyttänyt juoksevaa ihan vaan sen takia että sitä on paljon helpompi annostella ja muutenkin käsittely on helpompaa. Kertokaa sitten jos se on jostain syystä goatsesta.
 
Tiedz sanoi:
Ja maku oli???

Edit: Tai mitäs jos tohon iskis yhen tai kaks munaa lisää...olisiko vielä kiinteämpi??

Pähkinäinen, vähän kuivahko, aavistus mansikkaa (prolabin purewhey mansikkaa kun käytin). Tuhti, koitin laskeskella (ilman kananmunaa), että ravintoarvot olisivat jotain 24-16-22 (p-hh-r).

Kananmunien lisääminen todennäköisesti kiinteyttää entisestään, mutta joutuuko kuumennusta sitten tekemään pidempään? Tuskin tuohon määrään 1-2 lisämunaa vielä juuri eroa tekisi, mutta kuumentamisessa on ongelmana varmaankin rasvojen muuntuminen transrasvoiksi, ja tietysti myös tuon pähkinämössön käyttäytyminen lämmetessä; se nimittäin sulaa.

Ajattelin seuraavan satsin tehdä lisäämällä joukkoon vehnäleseitä ja sokeroimatonta mysliä, saisi samalla kuituja ja hitaita hiilareita, tarvitsen nimittäin jotain helposti mukaan pakattavaa evästä hengissä pysymiseksi :)
 
Terve, mun eka posti.

Ihan näiden Bigfellan protskupatukoiden takia loin profiilin. Tein niitä äsken ja laskin ravintosisällöt. Huomasin, että mun laskelmat eroaa aika paljon muiden vastaavista. Mun resepti:

2 dl Kurre maapähkinävoita
5 rkl hunajaa
3 dl heraa
1,5 dl elovenaa
1 dl vehnäleseitä
3 rkl vettä

Mä sain ravintosisällöks:

465 kcal / 100 g
39 g prot / 100 g
27,5 g hh / 100 g
21,5 g rasvaa / 100 g
2 g kuituja / 100 g

Te muut, jotka ootte laskenu näitä, ootteko muistanut vaihtaa desilitrat grammoiksi oikeilla muuntokertoimilla. Niitähän ei voi suoraan kääntää, koska

1 dl kaurahiutaleita = 40 g
1 dl maapähkinävoita = 110 g
1 dl vehnäleseitä = 15 g
1 dl hunajaa = 140 g
1 dl heraa = ~70 g

Noi kertoimet tietty hiukan vaihtelee merkistä riippuen, mut periaatteessa näin. Kertokaahan miten ootte laskenu ravintosisällöt.
 
Taitaa desi heraa painaa n. 40g. Tosin hydro pussin kyljessä näyttää olevan desin paino jopa 60 grammaa. Ei siis erityisen hauska juttu vain väärää tietoa.
 
Jumppaope sanoi:
Vielä hiukan :offtopic: ja pilkun viilaamista.
muuntotaulukko
Tuohon 40 g=1 dl en usko, mutta samahan tuo mulle on.

Ei eri protskujen painoja oikein voi verrata. Ei edes eri pussien vaikka olis samaa merkkiä. Kuljetuksessa ne on yleensä painunu kasaan, osa enemmän ja osa vähemmän. Jos ottaa sitä tiivistynyttä jauhoa, painaa se paljon enemmän kuin mitä pussin kyljessä lukee. Jos taas ravistaa ensin pussia, pitäisi desin painaa aika tarkkaan sen verran mitä pussissa sanotaan.
 
No niin tulipas tossa sitten mutsin kans vähän väsättyä prodepatukoita!
protskuna käytin Fastin Greenline soija90.

-Soija90 1½dl(n.55g)
-Kaurahiutaleita n.1½-2dl (70g)
-Sokeira 3tl+ruokosokeria 1tl
-maitoa 2dl(200g)(rasvatonta!)
-rypsäriä ½dl(n.50g)
-maapähkinöitä n.50g
-vaniljasokeria 1-2tl
-2 kananmunaa

Sekoitin kuivat aineet keskenään ja sitten lisäsin maidon, munan ja rypsiöljyn.
Ensin koitin mikrossa täydellä teholla 1minuutin, mutta tulin siihen tulokseen että uuniin patukat, no ne olivat sitten uunissa 15-20min 175-200asteessa. Muuten ihan hyviä, mutta ei oikein maistu millekkään kyllähän noi pähkinät maistuu mutta kaipaisi ehkä maustettua prodea. ravintoarvoa en ole laskenut mutta 9 hyvän kokoista patukkaa tuli. Tuote kehittely alkaa nyt sit! :) :) huomenna ostamaan jotain maustettua protskua ja eikun uutta patukkaa tekemään...
 
Kattelin tossa että jotkut ei ollu tietosia ton Kurre maapähkinälevitteen ravintoarvoista, enkä koko threadia jaksanu lukea, mutta jos se nyt siellä jossakin on niin älkää pahastuko tiedonjakamisenhalustani :

Energia 650 kcal
Prode 29g
Rasva 50g
Hiilarit 18g

Sisältö:
kevyesti paahdetut maapähkinät ja öljy....tarkempaa infoa ei juurikaan kyljessä lue..
Eli terveystuote :urjo: mutta patukoissa kyllä mukavan makuista.
 
löytyykö Kurre oulusta esim. Raksilan Prismasta? Olen yrittänyt etsiä, mutten ole löytänyt.
 
Back
Ylös Bottom