Parhaat BJJ maat?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja wtaa
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
BJJn kirous ja siunaus on ne järkyttävät määrät sarjoja kilpailuissa. Se toisaalta pienentää kilpailukynnystä, mutta sekoittaa pakkaa aivan älyttömän paljon.

Noh. Lajia ehkä pitää arvostaa sellaisena kuin onkaan eikä verrata mihinkään oikeaan urheiluun.
 
Kun kyse on siitä mitkä maat ovat parhaita BJJ:ssä ja mten Suomi sijoittuu täss rankkauksessa, niin pitää tietenkin pyrkiä löytämään sellainen mittari, joka parhaiten kuvaa tasoa BJJ:ssä eikä muissa lajeissa. Nähdäkseni nimenomaan miesten mustien vöiden sarja on BJJ:ssä absoluuttisen tason paras mittari.

Sehän on ihan yleinen ilmiö kaikissa kamppailulajeissa eikä vain BJJ:ssä, että naisten taso on heikompi ja että Suomi poikkeuksellisen tasa-arvoisena maana pärjää naisten sarjoissa hyvin.
 
Sehän on ihan yleinen ilmiö kaikissa kamppailulajeissa eikä vain BJJ:ssä, että naisten taso on heikompi ja että Suomi poikkeuksellisen tasa-arvoisena maana pärjää naisten sarjoissa hyvin.

Valitettavasti judossa ei tällä hetkellä ole ihan näin. Jaana Sundberg toki oli monta vuotta huipulla, mutta arvokisamitalit jäivät uupumaan. Muut tällä hetkellä aikuisten maajoukkuerinkiin kuuluvat naiset ovat valitettavasti aika kaukana maailman kärjestä. Painin puolella Petra Olli on yksittäinen huippu. Olen ehkä hieman puolueellinen, mutta väitän judon olevan tällä hetkellä kamppailulajeista se, jossa naisten sarjojen taso on kovin, kun naisharrastajien määrä on isompi kuin monessa muussa lajissa. Suomessa BJJ:n piirissä saattaa hyvinkin olla enemmän aikuisiällä aloittaneita naisia.
 
Judo tietysti on niitä kamppailulajeja joissa naisten taso on lähimpänä miehiä ja pärjäminenkin vaikeampaa. Toki miesten judon taso on jotain ihan älytöntä eikä Suomen miesten maajoukkue olekaan viime aikoina paljon arvokisoissa juhlinut. Taekwondo on kai myös niitä lajeja joissa naisten ja miesten sarjojen tasoero on pienemmästä päästä.

BJJ-maiden nokkimisjärjestykseen tämä ei kuitenkaan taida liittyä oikein mitenkään.
 
On muuten melko yksipuolinen tuo BJJ:n mustien vöiden miesten MM-tilasto: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Jiu-Jitsu_Championship

Peräti neljä ei-brassia on koskaan voittanut mestaruuden. BJ Penn, Robert Drysdale, Rafael Lovato Jr. ja Joao Roque. Kolme ensinmainittua on jenkkejä ja Roque angolalainen. Angola ei silti liene maailman TOP3 maa BJJ:ssä. ;)
 
On muuten melko yksipuolinen tuo BJJ:n mustien vöiden miesten MM-tilasto: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Jiu-Jitsu_Championship

Peräti neljä ei-brassia on koskaan voittanut mestaruuden. BJ Penn, Robert Drysdale, Rafael Lovato Jr. ja Joao Roque. Kolme ensinmainittua on jenkkejä ja Roque angolalainen. Angola ei silti liene maailman TOP3 maa BJJ:ssä. ;)

Voisi kuvitella, että harrastajamäärät ja erityisesti täyspäiväisten harrastajien määrä on niin jumalattoman suuri muihin maihin verrattuna, ettei tuo ole niin ihme. En ole varma väitteestäni, kunhan ajattelen ääneen. Tietysti myös opettajien taso on todella korkea. Suomessa ainakin loppuu äkkiä kovalla mustavöisellä omantasoinen sparriseura kesken. On eri asia vierailla eri saleilla kerran pariin viikkoon, kuin treenata päivittäin vaikkapa 5-10 eri mustavyön kanssa.

No-Gi MM-kilpailuissa on huomattavasti enemmän vaihtelua kansallisuuksissa. Mistäköhän tämä johtuu?
 
Jenkit tulevat jyräämään tai ainakin rynnimään tasoihin Brassien kanssa lähivuosina. Tämä johtunee siitä, että iso osa maailman huipuista on muuttanut yhdysvaltoihin opettamaan ja sieltä löytyy valmiiksi kovia painijoita ketkä ovat siirtyneet jiujitsun parin. Samasta syystä myös yhdysvaltalaisia on enemmän NoGi tilastoissa mukana.

Robert Drysdale muuten on puoliksi brassi ja asunut lapsesta nuoreksi aikuiseksi brasiliassa missä harjoitteli jiujitsua. Joao Roque muutti ANgolasta neljä vuotiaana Brasiliaan ja on käytännössä koko uransa harjoitellut ja kilpaillut sen kautta. Olen antanut itselleni kertoa, että myös Lovato Jr. olisi osittain brassi, mutta hän ei ole koskaan asunut varsinaisesti brasseissa. Rafael Lovaton matka maailmanmestariksi onkin itseasiassa melko kivinen. Kaveri treenasi käytännössä vain isänsä kanssa pitkään. Heillä oli tyyli, että Rafael Jr. Lähtee treenaamaan muualle bläk belttien opastuksella ja tulee sitten takaisin ja opettaa oppimansa isälleen jonka kanssa sitten yhdessä opettivat omille oppilailleen jiujitsua. JOissain kisoissa sitten Lovato Jr. ja Ribeiron veljekset tutustuivat ja tämän jälkeen Lovatot saivat pysyvämmän opetussuhteen Ribeiroihin.
 
ADCC:n mestareissa onkin sitten jo huomattavasti enemmän vaihtelua, vaikka Brasilia onkin ylivoimainen: https://en.wikipedia.org/wiki/ADCC_Submission_Wrestling_World_Championship#ADCC_Champions

Tuo Lovato on kyllä melko kova jätkä, jos on noilla eväillä tullut maailmanmestariksi...
Joo. EN ole ihan täysin varma mitkä liikunnalliset taustat kaverilla on, mutta kävin hänen seminaarissa viime kesänä ja siellä kertoili, että 15 vuotiaana isänsä lähetti häntä viikonloppuisin treenaamaan ja kisaamaan että oppisivat lisää. MOlemmat ovat musta vöisiä nykyään.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Oliko Lovato Senior siis alkujaan joku karaten tms. opettaja, kun lähti toteuttamaan tuollaista suunnitelmaa? Kuulostaisi erikoiselta että joku ihan maallikko rupeaisi opettelemaan tekniikoita poikansa välityksellä.
Joo oli. En muista mikä laji oli kyseessä mutta joku (pseudo)perinteinen laji muistaakseni.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom