Parasta ennen -päiväys

"Tililtä" löytyy muunmuassa: 11kk vanha Danone Activia mustikkajogurtti - söin ja syötin faijalle, ei huomannut eroa
kananmunia jopa 4kk "vanhoja" mennyt. Maitorahkaa 1-5kk vanhaa, jääkaapissa tällä hetkellä "kypsymässä" vielä pari. Avaamaton UHT-maito päiväyksestä 2kk - hyvää oli.

Hapatetut tuotteet (rahkat, jugurtit, ruisleipä) säilyykin hyvin, ovat maitohappobakteereilla hapatettuja ni ns. tuotteen luontainen bakteerikanta ei anna kauheana tilaa pilaannuttaville tulokkaille. UHT:t säilyy kans hyvin ku o perusteellisesti kuumennettu, ei jää kauheana pöpöjä jäljelle.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kertokaas pakkislaiset milloin on parhaat ajat metsästää noita -30 tai -50% ruokatuotteita?? :) itseä kiehtoisi hankkia opiskelija-asuntooni proteiinia pakastimeen ;)

Kuten sanottiin, niin ei taida kukaan enää 50 % alennuksia tarjoilla. Käytännössähän yleensä iltaisella, tunnin pari ennen kaupan sulkemista ainakin paikalliset marketit näyttäisi noita vaheneviin tuotteisiin laittelevan. Silloin lienee paras aika väijyä. Itse voi ennakkoon seurata parasta ennen -päiväyksien kehitystä, koska mitään muutahan noilla alennuksilla ei myydä eli jos joku tuote ei käytännössä koskaan ole menossa vanhaksi, niin mitään alennuksiakaan on turha odotella.
 
Isommissa kaupoissa noi -30% lätkät lyödään aamuisin saman ja seuraavan päivän vanheneviin tuotteisiin. Eli yleensä aikaisin aamulla irtoaa halvemmalla, näin oli ainakin meidän ketjulla edellisessä työpaikassa.
 
Muistan, että pienenä meille ostettiin pihvilihoiksi tiskin takaa aina pinnaltaan harmahtunut lihapötkylä. Aina oli mureaa ja hyvää.
 
Muistan, että pienenä meille ostettiin pihvilihoiksi tiskin takaa aina pinnaltaan harmahtunut lihapötkylä. Aina oli mureaa ja hyvää.

Joku sisäfileehän on parasta kun se on asianmukaisissa oloissa mureutettu "harmahtunut" ja kunnolla valmista tavaraa. Liian usein tuijotetaan sitä että pitäis olla täysin punainen tms.
 
Tuollainen perus arkijuusto (esim. edam) alkaa kasvaa melko helposti valkoista hometta ulkopinnoiltaan jääkaapissa, ainakin jos se saa vapaasti hengittää. Mun mielestä se vaan tuo mukavasti makua tuotteeseen ja on oikeastaan parempaa, kuin juuri pakkauksesta otettu.
 
Joku sisäfileehän on parasta kun se on asianmukaisissa oloissa mureutettu "harmahtunut" ja kunnolla valmista tavaraa. Liian usein tuijotetaan sitä että pitäis olla täysin punainen tms.

Tähän kohtaan täytyy kyllä sanoa, että ei mun makunystyjen mielestä. Teen yleensä mieluummin "premium" pihvit vähän halvemmasta tavarasta, kuten tuoreesta sisäpaistista. Siinä mukavasti enemmän työtä hampaille, kuin pitkään riiputetussa fileessä ja lisäksi siitä irtoaa enemmän maukasta ja veristä lihasnestettä. Jos siinä paistissa on vielä rasvaa päällä, niin vielä parempi.
 
Sattupa hyvin!! Oli tänään minimanis tarjouksessa ylikypsä kinkku 200g 1,49e ni osaan oli jo lätkästy illasta -50% niin irtos kunnon leikkelettä 0,75e pakettihintaa... :)
 
Tuli äskettäin testattua vahingossa lohimajoneesia, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt umpeen reilut 4 kuukautta sitten. Tuubi oli vieläpä korkattu, mutta en syödessä huomannut maussa mitään erikoista, eikä kyllä tullut mitään oireitakaan.
 
Oma postaus ei varsinaisesti liity "vanhana" syömiseen. Meillä heitetään todella vähän ruokaa pois. Kaikki mitkä pystyy pakastamaan niin pakastetaan ennen kuin pääse vanhaksi. Leivät laitetaan melkein poikkeuksetta pakkaseen kun tullaan kaupasta ja sulatellaan sieltä sitä mukaan kun syödään. Todella usein bongaan kaupasta näitä -50% lihoja ja laitan pakkaseen. Esim. omasta paikallismarketista löytyy lähes joka sunnuntai broikkua -50% alella. Vihanneksia joutuu välillä heittään pois kun tuntuu, että esim. jotkut tomaatit alkaa ottaa siipeensä jo parissa päivässä. Tytär on reilu parivuotias ja oon yrittänyt kertoa nyt jo ettei ruokaa saa haaskata. Vaikka eletäänkin hyvinvointivaltiossa niin ruoan roskiin heittäminen on todella tyhmää. Ihan jo sitäkin ajatellen ettei sitä ole kaikilla.
 
Tuli äskettäin testattua vahingossa lohimajoneesia, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt umpeen reilut 4 kuukautta sitten. Tuubi oli vieläpä korkattu, mutta en syödessä huomannut maussa mitään erikoista, eikä kyllä tullut mitään oireitakaan.


Mites yö meni :D
 
Parasta ennen päiväyshän muutenkin tarkoittaa lähinnä sitä että sitä päiväystä ennen tuote on parhaimmillaan, mutta vielä senkin jälkeen syötävää. Mutta sitten taas kun tuotteessa kuten esim. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä nii se sit meinaa sitä mitä tuo lausekki kertoo eli voi olla jo pilalla seuraavana päivänä tai sitten säilytyslämpötiloista johtuen syötävää vielä muutaman päivän.
Mutta todennäköisemmin menee aiemmin pilalle ku parasta ennen päiväyksellä merkitty, jota ovat mm. munat, leivät, säilykkeet ym. Nin ja parasta ennen päiväyksellä merkittyjä tuotteita saa myydä vielä päiväyksenki jälkeen esim. alennuksella jos se ei oo ulkonäön perusteella pilaantunut. Esimerkiksi sipsejä voi myydä useinki vielä parasta ennen päiväyksen jälkeen.
 
...todennäköisemmin menee aiemmin pilalle ku parasta ennen päiväyksellä merkitty, jota ovat mm. munat, leivät, säilykkeet ym. Nin ja parasta ennen päiväyksellä merkittyjä tuotteita saa myydä vielä päiväyksenki jälkeen esim. alennuksella jos se ei oo ulkonäön perusteella pilaantunut. Esimerkiksi sipsejä voi myydä useinki vielä parasta ennen päiväyksen jälkeen.

Mun mielestä munat ei mee miksikään, vaikka olisivat viikkojakin vanhoja (etenkin jääkaapissa) ja leipäkin (jos ei luomu) säilyy vielä pitkään, joskin kuivuu. Säilykkeet nyt harvemmimmin edes ehtivät vanhenemaan, mutta uskoisin, että jos purkki on ehjä, niin säilyvät vaikka kuinka kauan. Sen sijaan liha on monesti jo aika ruskeaa ja oudon hajuista viimeisenä myyntipäivänä. Sipsit ja kaikki kuivatuotteen kai säilyvät maailmantappiin asti, mikäli pysyvät kuivina.

P.S. Mulla oli jotain jo vanhaksi mennyttä mysliä joskus, mistä aamupalan tein. Sinänsä tuote ei ollut pilaantunut, mutta myslin seassa oli jotain pieniä, ruskeista kuoriaisia. Ei ollut muutakaan maidon kanssa, niin söin söin myslin kuoriaisineen. Pieni sivumaku, muttei siitä kipeäksi tullut. Proteiinia taisi olla aavistuksen enemmän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom