Paras joulukinkku

Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
4 526
Menen jouluksi kyläsille ja lupasin hankkia kinkun, elämäni ensimmäisen. Isäntäväki paistaa kinkun, joten valmistukseen en lähde antamaan ohjeita. Mikä on paras kinkku? Suomalainen, luomu, luuton, joku muu? Sana on vapaa.
 
Perus harmaasuolattu kinkku on paras. Joinain vuosina hommasin tuorekinkun mutta lopputuloksessa en kyllä huomannut mitään eroa. Ja kinkku on parasta ylikypsänä.
 
En tiedä eroista. Pussitetun kinkun ostaminen on vähän kuin ostaisi sikaa säkissä.

Jotakutakuinkin näin. Kiinnostaa kanssa tämä kinkkuasia. Ei ole kinkku oikein maistunut vuosiin. Tiedä sitten onko makuaisti muuttunut tai vastaavaa, mutta kun vaimokaan ei ole moneen vuoteen ollut kinkkuun tyytyväinen. On kokeilut luomukinkkua, lähitilan kinkkua, isoa kinkkua, pientä kinkkua, rullakinkkua jne. Viime vuonna hävisivät muut lihatuotteet kinkun vierestä. Tänä vuonna päätimme jättää kinkun kokonaan hommaamatta. Muistan kyllä joskus kinkusta tykänneeni, toki nopeasti olen siihen aina kyllästynyt.

Eli kertokaa ihmeessä jos vastaus tähän löytyy.
 
Makuasioita, mutta kinkun voi pilata esim laittamalla sen siihen hiton paistopussiin, vaikuttaa makuun ihan hitosti jos ui nesteissä paistamisen ajan. Kinkku ritilän päälle ja alle pelti missä pidetään vettä koko paistamisen ajan=> ylimääräiset nesteet pääsee valumaan pois mutta uunissa on sopiva kosteus.

Ylikypsäksi paistettu kotimainen harmaasuolattu pakastekinkku toimii aina.
 
En tiedä eroista. Pussitetun kinkun ostaminen on vähän kuin ostaisi sikaa säkissä.

Siis häh, mikä pussi? Se muoviko? Siitähän näkee läpi, saa olla aika asiantuntija joka siitä kinkun ulkopinnasta pystyy päättelemään mitään.


Makuasioita, mutta kinkun voi pilata esim laittamalla sen siihen hiton paistopussiin, vaikuttaa makuun ihan hitosti jos ui nesteissä paistamisen ajan.

Useimmat tekee siihen pussin alaosaan reiän, ehkä kaksikin josta ne vähät nesteet valuu siihen alla olevalle pellille missä tilkka vettä :)
 
Meillä jouluna aina savustetaan kotona kasvatettu kokonainen n.90kg painoinen sika savusaunassa.
Miedossa lämmössä todella pitkään ja hieman ylikypsäksi.

Aivan hemmetin hyvää on ja tulee avihtelua eri lihaosista. Aattona pääsee syömään :)
 
Back
Ylös Bottom