• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Paras joulukinkku

Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 001
Menen jouluksi kyläsille ja lupasin hankkia kinkun, elämäni ensimmäisen. Isäntäväki paistaa kinkun, joten valmistukseen en lähde antamaan ohjeita. Mikä on paras kinkku? Suomalainen, luomu, luuton, joku muu? Sana on vapaa.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Perus harmaasuolattu kinkku on paras. Joinain vuosina hommasin tuorekinkun mutta lopputuloksessa en kyllä huomannut mitään eroa. Ja kinkku on parasta ylikypsänä.
 
Liittynyt
30.6.2003
Viestejä
2 702
En tiedä eroista. Pussitetun kinkun ostaminen on vähän kuin ostaisi sikaa säkissä.
Jotakutakuinkin näin. Kiinnostaa kanssa tämä kinkkuasia. Ei ole kinkku oikein maistunut vuosiin. Tiedä sitten onko makuaisti muuttunut tai vastaavaa, mutta kun vaimokaan ei ole moneen vuoteen ollut kinkkuun tyytyväinen. On kokeilut luomukinkkua, lähitilan kinkkua, isoa kinkkua, pientä kinkkua, rullakinkkua jne. Viime vuonna hävisivät muut lihatuotteet kinkun vierestä. Tänä vuonna päätimme jättää kinkun kokonaan hommaamatta. Muistan kyllä joskus kinkusta tykänneeni, toki nopeasti olen siihen aina kyllästynyt.

Eli kertokaa ihmeessä jos vastaus tähän löytyy.
 

RSH

VIP
Liittynyt
31.10.2013
Viestejä
1 318
Ikä
43
Kaupunki
Satakunta
Makuasioita, mutta kinkun voi pilata esim laittamalla sen siihen hiton paistopussiin, vaikuttaa makuun ihan hitosti jos ui nesteissä paistamisen ajan. Kinkku ritilän päälle ja alle pelti missä pidetään vettä koko paistamisen ajan=> ylimääräiset nesteet pääsee valumaan pois mutta uunissa on sopiva kosteus.

Ylikypsäksi paistettu kotimainen harmaasuolattu pakastekinkku toimii aina.
 

pooli6287

Tosimies
Liittynyt
5.1.2008
Viestejä
4 241
Kaupunki
Lempäälä
En tiedä eroista. Pussitetun kinkun ostaminen on vähän kuin ostaisi sikaa säkissä.
Siis häh, mikä pussi? Se muoviko? Siitähän näkee läpi, saa olla aika asiantuntija joka siitä kinkun ulkopinnasta pystyy päättelemään mitään.


Makuasioita, mutta kinkun voi pilata esim laittamalla sen siihen hiton paistopussiin, vaikuttaa makuun ihan hitosti jos ui nesteissä paistamisen ajan.
Useimmat tekee siihen pussin alaosaan reiän, ehkä kaksikin josta ne vähät nesteet valuu siihen alla olevalle pellille missä tilkka vettä :)
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
88
Meillä jouluna aina savustetaan kotona kasvatettu kokonainen n.90kg painoinen sika savusaunassa.
Miedossa lämmössä todella pitkään ja hieman ylikypsäksi.

Aivan hemmetin hyvää on ja tulee avihtelua eri lihaosista. Aattona pääsee syömään :)
 
Ylös