Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Vihdoin olympiakomiteakin tajunnu että wrestling on feikkiä.
Pari kaveria näköjään tajusi ponttini. Painissa, juoksussa ym. olympialaiset on The Tapahtuma. Jääkendossa ja jaliksessa se on tosiaan lähinnä junnujen rekrytapahtuma, missä divarijampat pelaa ja scoutit seuraa katsomosta. Mielummin pelaajat tosiaan ottavat MM kultaa, kuin jonkun olympiamitalin.
Olkoon lajit siellä, ei siinä mitään. Mutta prkl kun niiden tieltä raivataan perinteiset lajit. Rugbyssäkin taitaa oikeasti huipulla pelata vain pari maata? Niillekin joku maaottelu saattaa olla kovempi juttu, mitä olympialaiset. Jälkimmäisissä on vaan pakko käydä kääntymässä päihittämässä junttimaat. Vähän sama kuin joku koripallo. USA voittaa ja sitten jännätään paria NBA pelaajaa muissa joukkueissa.
FT: Wall Street -pomot keräävät rahaa painin puolustamiseksi
Paini saa kamppailuunsa olympiastatuksen säilyttämiseksi tukea yllättävältä suunnalta. New Yorkin finanssimaailman pukumiehet ovat aloittaneet rahankeruun, jotta lajin puolesta voitaisiin vaikuttaa Kansainväliseen olympiakomiteaan (KOK), kertoo Financial Times.
Kampanjan tarkoitus on kerätä noin kolme miljoonaa dollaria rahastoon, jota sitten käytettäisiin lobbaamiseen painin puolesta.
Lehti luettelee useita Wall Streetin huippujohtajia, jotka ovat harrastaneet painia opiskeluaikoinaan.
Olympialaisten alkuperäislaji pudotetaan tuolla tavalla, mikään ei selvästikkään ole pyhää tänä päivänä.
Monien tutkimusten mukaan ensimmäisenä päivänä suoritettiin suuret uhrit, ja tuomarit ja urheilijat vannoivat noudattavansa sääntöjä.[1] Itse kilpailutapahtumat alkoivat toisena päivänä, jolloin järjestettiin poikien juoksu-, paini- ja nyrkkeilykilpailut. Kolmantena päivänä järjestettiin miesten juoksukilpailut. Matkoja olivat yhden stadionin juoksu, kahden stadionin juoksu eli diaulos ja 7–24 stadionin juoksu eli dolikhos. Stadionilla tarkoitettiin juoksu*radan pituutta, 192,27 metrin matkaa, joka oli muutoinkin käytössä myös pituus*yksikkönä.[5] Kolmannen päivän ohjelmassa olivat myös nyrkkeily ja vapaaottelu eli pankration. Neljäntenä kilpailupäivänä järjestettiin viimeiset kilpailutapahtumat: hevoskilpailut ja viisiottelu eli pentathlon, joka koostui stadionin juoksusta, pituushypystä, kiekon- ja keihäänheitosta, painista sekä sotavarusteet yllä käydystä juoksusta.[1] Viidentenä päivänä järjestettiin päättäjäistapahtuma, jossa voittajat seppelöitiin öljypuun oksalla
Selvästikin jotkut nykyisistä lajeista on pelkästään TV-katsojia varten niin kuin vaikka naisten beach volley, jossa ideana on bikinipukeisuus. Jos nyt nuorta yleisöä halutaan houkuttaa, niin antiikin olympialaisiin tuli jossain vaiheessa mukaan runokilpailut, joten rap battlet olisivat sikäli oikeutettuja. Tietenkin ongelmana on se, että kovin monella kielellä ei voitaisi kisailla. Väinämöinen räppäsi Joukahaisen suohon, joten perinteitä olisi meilläkin suomen kielellä käytävistä battleista. Voittaisiko Eminem olympiakultaa? Ja kyllä myöskin break dance niin yksilö kuin joukkuelajina olisi vähintäänkin yhtä urheilullista kuin kaunoluistelu tai kuviokellunta.
Jos niitä katsojia halutaan oikein kosiskella niin lajit pitäisi käydä alasti antiikin olympialaisten malliin.
Kansainvälinen painiliitto läksi nähdäkseni ihan oikealle tielle ja reivasi painin kisasäännöt uusiksi, myös olympiajuttuihin uudistusehdotuksia.
Vapaaottelun kannalta kohtuullisen merkittävä juttu tuo, että FILA luopuu vaparihömpötyksistään kokonaan.
Mites lukkopainin sitte käy ku FILA tiputtaa sen? Meneekö kokonaan IBJJF:n alaisuuteen? IBJJF järjestää tälläkin hetkellä no-gi-kisoja. Sinänsä ihan hyvä lukkopainin kannalta et asiat selkeytyy, jos multa kysytään. En näe mitään järkevää syytä siihen et on bjj- ja painiliiton kisat ja vielä ADCC:t päälle.