Princetonissa opiskeleva Alex Halderman tutki julkaistuja levyjä ja teki niiden kopiointisuojausmenetelmistä harjoitustyön koululleen. Hän sai selville, että SunnCommin varmaksi kehuma MediaMax CD3-suojaus perustuukin yksinkertaisesti Windowsin tukeman autorun.ini-tiedoston käyttöön. Eli jos/kun käyttäjällä on (kuten Windowsissa oletusarvoisesti on) Windowsissa päällä ns. autorun-toiminto, jossa kone käynnistää halutun sovelluksen, kun uusi CD tai DVD syötetään sisään, SunnCommin suojauksilla varustettu CD-levy käynnistää pienen ajurin asennusohjelmiston.
Ajurin asennusohjelma väittää, että ajurin asentaminen on välttämätöntä sisäänsyötetyn CD-levyn käytön kannalta. Mutta todellisuudessa tämä nimenomainen ajuri asentaa koneeseen ajurit, jotka estävät levyllä olevien ääniraitojen rippaamisen. Ja kuten Windowsin oletusarvoisesti kuuluukin toimia, autorun.ini -tiedoston automaattisen käynnistymisen saa estettyä painamalla shift-näppäin pohjaan CD-levyä sisään syötettäessä.
Ja tästä huikeasta kopiointisuojauksen rikkomismetodista SunnComm on ilmoittanut harkitsevansa syytteitä Haldermania sekä hänen kouluaan, Princetonin yliopistoa, kohtaan. Pohjana tietysti surullisenkuuluisa DMCA-laki, joka kieltää kopiointisuojausten ohittamiseen tarkoitettujen ohjeiden ja työkalujen levittämisen.
SunnComm väittää, että Haldermanin paljastusten takia yhtiön osakkeiden arvo olisi laskenut vähintään 10 miljoonaa dollaria.
Lähde: Afterdawn.com
Aika röyhkeä kräkkeri perkele