Opinnäytetyö/proteiinipitoinen leivonta -> näkemyksiä kaivataan!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja NES
  • Aloitettu Aloitettu
Tuli kokeiltua tuota ja jotain taisi mennä pahasti vikaan. Lopputulos näkyy alla ja vaikka maku onkin hyvää, tuo tuntuu enemmän rahkakakulta kuin juustokakulta. Ainoa muutos mitä alkuperäiseen ohjeeseen tuli oli Philadelphian korvaaminen Violan laktoosittomalla tuorejuustolla.

2dboyh3.jpg

Paha mennä sanomaan mitään. Teitkö kaikki vaiheet, jotka listasin tuohon? Ehkä tuo sinun kakkusi on ollut uunissa liian kauan tai olisit voinut peittää sen foliolla uunissa olon ajaksi. Alkuperäisessä englannin kielisessä ohjeessakaan ei sanota mitään, että millä uunin tasolla kakun pitäisi olla. Jos se maistui hyvälle niin eikai tuolla ulkonäöllä ole niin väliä ellet meinaa tarjoilla juhlissa :D Ja lisäyksenä vielä, että alkuperäisessä reseptissä lukee näköjään "The 6" pan is important, If you don't have a 6" pan, buy one, or you need to remove the cheesecake when it's 155 degrees in the center." Eli helpoin tapa taitaa olla katsoa sisälämpömittarilla kakun lämpötila ja se on valmis, kun se on sisältä 68 celsiusta. Jos kakku meni tuon takia pilalle niin my bad :(

Kokeile uusiks kunnes onnistut ja sitten tiedät ainakin mitä täytyy tehdä. Myös leivinpaperin käyttö siellä vuuan sisällä voi auttaa, koska näin kakku ei ainakaan pääse ns. palamaan siihen metalliseen vuokaan kiinni.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paha mennä sanomaan mitään.

Tutkittuani lisää juustokakkujen valmistusta, niin löysin ongelmakohdat. Vaikka noudatin ohjeita tarkkaan, niin vatkaamista olisi saanut tehdä vielä kauemmin, jotta massasta olisi saanut parempaa. Tärkein asia on kuitenkin tuo paistaminen. Juustokakkua ei pidä pitää uunin keskitasolla, niin kun minä tein vaan alatasolla. Pinnan palamista voi myös vähentää pistämällä leivinpaperin vuoan päälle. Ja kuten J.. sanoi, leivinpaperi myös vuoan sisällä estää palamista.

Ei muuta kuin uutta yritystä ja parempaa onnea.
 
529686_321242904615368_118339324905728_808673_1377403380_n.jpg

J... Onko tuo sun oma tekele vai netistä tuo kuva?
 
Tuo on netistä... Toisessa ketjussa sen olen maininnut, mutta alkuperäinen resepti ja kuva ovat kaverilta nimeltä Josef Rakich, tai hän oli saanut reseptin vielä joltain muulta. Mutta silloin, kun itse sen tein niin kyllä näytti suht samalta.
 
Nyt olen ehtinyt kokeilla toisen kerran ja tällä kerralla tuli oikean näköistä tavaraa. Kyse on juuri siitä, ettei kakku saa olla liian lähellä vastuksia, vaan mahdollisimman alhaalla ja mieluiten leivinpaperilla peitettynä.

Toinen mitä aion jatkossa kokeilla, on hieman säätää noita aineiden määriä. Tuolla reseptillä tulee mielestäni hieman liian höttömäinen lopputulos, jonka maku on lähempänä rahkakakkua kuin juustokakkua. Ei sillä että se pahaa olisi, mutta katsotaan josko siitä saisi vielä paremman.
 
Nyt olen ehtinyt kokeilla toisen kerran ja tällä kerralla tuli oikean näköistä tavaraa. Kyse on juuri siitä, ettei kakku saa olla liian lähellä vastuksia, vaan mahdollisimman alhaalla ja mieluiten leivinpaperilla peitettynä.

Toinen mitä aion jatkossa kokeilla, on hieman säätää noita aineiden määriä. Tuolla reseptillä tulee mielestäni hieman liian höttömäinen lopputulos, jonka maku on lähempänä rahkakakkua kuin juustokakkua. Ei sillä että se pahaa olisi, mutta katsotaan josko siitä saisi vielä paremman.

Säädä ja kerro toki mullekin, jos löydät jonkun toimivamman reseptin :)
 
Samaa mieltä, vähän liian höttöä tuli. Seuraavaksi kokeilen kyllä liivatteilla niin ei tarvitse uunia.. :)
 
No mitäs kuuluu opinnäytetyölle? Joko o herkkuja keksitty?
 
Hei!

Pahoittelut, etten ole linkannut työtäni tänne. Syy on yksinkertaisimmillaan se, etten vain osaa liittää zippejä tahi powerpointteja. Työstä mainittakoon, että vaikka kakkureseptit sainkin aikaiseksi, eivät ne olleet makuhermoja hivelevää tasoa; tutkimustyö ja siitä raportointi jäivät tärkeimmäksi osaksi. Peruskakkumassaan (joka ei toiminut suklaanmakuisena, been there, done that) makroarvot olivat mielestäni onnistuneet: 100g kohden: 115 kcal, 14,52g proteiinia, 2,7g hiilihydraattia ja 3,04g rasvaa. Rasvat tulivat pohjan vähäisestä pähkinämäärästä, hiilihydraatit taas pääasiassa maitotuotteista.
Huomioitavaa oli myös eri proteiinijauheiden käyttö leivonnassa. Esimerkkinä fitnesstukun tavara; normi "herakasikymppinen" jäi jauhoiseksi ja laihan makuiseksi, kun taas gourmet pro:sta tuli kiinteämpää ja kermaisempaa.

Summa summarum: Kakkua en lähtisi tekemään, mutta esimerkiksi mousset ja vanukkaat gourmet pro/triple nightin kaltaisia valmisteita apuna käyttäen on hyvä idea.

Yksinkertaisimmat (ja parhaimman makuiset) mousset ovat helppoja, maitorahkan, kermavaahdon sekä proteiinijauhelisän yhdistelmiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom