- Liittynyt
- 7.3.2005
- Viestejä
- 1 818
Juu, tuollainen kirja tuli tilattua ja tänään ensimmäisen kappaleen luettuani (ja hieman yleisesti selailtuani) olin lähes ällikällä lyöty. Joko muija (Susan M. Kleiner, PhD, RD) kirjoittelee mitä sattuu tai sitten on todellinen nero. Hän suosittelee esim.
- urheilijoille (mm. kehonrakentajille, voimailijoille) paljon hiilihydraatteja 7-9g/painokilo
- vain vähän rasvaa ruokavalioon, maksimissaan 20% kaloreista rasvasta
Täällä (ja lähes kaikissa muissa lähteissä) taas tuntuu kokeneemmatkin kaverit suosittelevan hiilihydraatteja ~50% kaloreista, jota Kleiner taas pitää liian vähänä. Miten päin on? (Tottakai on monenlaisia näkemyksiä, mutta ensimmäistä kertaa törmään tämänkaltaiseen)
Sitten on pari ehkä hieman ristiriitaista näkemystä: Ensin hän esittää tutkimuksen tulokset jossa vertailuryhmät (voimaurheilijoita) söivät 0,8g/pk 1,6g/pk ja 2,4g/pk proteiinia. 0,8 syöneiden proteiinisynteesi (proteiinisynteesi = lihasten kasvamisen mittari (??, onko) ei lisääntynyt, mutta 1,6 syöneillä lisääntyi. Sen sijaan 2,4 syöneillä synteesi pysyi samassa kuin 1,6 syöneillä. Eli 2,4g/pk oli liikaa proteiinia ja sen syömisestä ei lihakset kasva yhtään enempää.
Kuitenkin hän kertoo toisesta tutkimuksesta kehonrakentajilla: Ensimmäinen ryhmä söi 1,3g/pk ja toinen 2,3g/pk (a very large amount :jahas: ). Ja tässä tulokset: "By the end of the study, both groups had gained muscle. But those eating the higher amount of protein had gained five times more muscle!"
Kleiner sanoo kyllä auttaneensa monia ammattitason NBA ja NFL pelaajia sekä kehonrakentajia, joten jos hän tuosta asiasta ei valehtele niin ehkä puheissa on jotain perää...? Mutta ainakin sekavasti asioita esittelee. Ja mitäpäs tuollainen veikkaisin 50kg nais professori voisit tietää todellisesta lihasten rakennuksesta ( :lol2: ) Tulikohan vaan ostettua huono kirja...
Jos joku muu on tosiaan samaan opukseen tai 1. editioniin tutustunut niin mielipiteitä!