Onko kävelylenkeistä hyötyä juoksuharjoitteluun?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja winning
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.5.2011
Viestejä
5
Huomasin kun hölkkäsin hitaasti (keskisyke 130) 3km ja kävelin (keskisyke 100) saman matkan takaisin, että sykemittarin mukaan kalorinkulutus kävelyssä oli vain 10-20% pienempi kuin kevyessä hölkässä.

Tämän hetken kunto sellainen että 10 km lenkki menee vajaaseen tuntiin ja tavoitteena olisi juosta puolimaraton mahdollisimman hyvään aikaan parin kuukauden päästä. Olisiko kävelystä muuta hyötyä kunnon (eli juoksuvauhdin) kannalta, kuin kasvanut energiankulutus ja siitä aiheutunut painonlasku. Painoindeksi n. 25, eikä painonlasku ole ensisijainen tavoite, vaikka 5kg tiputtaminen varmasti myös juoksuvauhtia parantaisi.

Ja se miksi mietin koko asiaa johtuu siitä, kun tuntuu ettei jalat palaudu jos päivittäin juoksee, ja kuitenkin nyt olisi motivaatiota mahd paljon harjoitella.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paavo Nurmi ainakin teki joka päivä pitkän pitkiä kävelylenkkejä, mitä myöhemmin sitten katui kun jälkeenpäin kehitystään ja uraansa ajatteli.

-Decimus.
 
Kerran viikkoon vähän pidempi kävelylenkki "palauttavana" juoksun ohella. Ei siitä mitään haittaakaan ole ja jaksaa sitten taas seuraavana päivänä juosta.
 
Ennen vanhaan (vuosisadan alkupuolella) oli kilpajuoksijoilla tapana talvella kävellä lenkkinsä. Kylmässä juoksun ajateltiin olevan keuhkoille pahaksi. Hiihtäjät ovat käyttäneet kävelyä harjoittelussaan käsittääkseni aika paljon, mutta enpä tiedä, että juoksijat juuri lenkkejään nykyisin kävelisivät. Palautumisen kannalta kävelystä kuvittelisin olevan hyötyä ainakin heikompitasoiselle juoksijalle.
 
Itsellä tuli jokunen viikko putkeen käveltyä salille autoilun sijasta ja tuli huomattua että lenkkeily sujui paremmin tuona aikana. Saattaa tosin johtua siitä että ei hirveästi tule lenkkeiltyä enää niin se lenkkikunto nousi sitten kävellessäkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom