Oikealla bulkki-tiellä?

omaa silmää toi näyttää aika hyvältä...mutta kuten itse mainitsitkin jo niin vähän uupuu hedelmiä ja vihanneksia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pitää koittaa opetella syömään enemmän vihanneksia ja hedelmiä, eiköhän niihin rahaa jostain irtoa. Murot pyrin vaihtamaan pikkuhiljaa puuroon ku tiedän että terveellisempäähän se on.
 
Moveholic, kyllä tuossa jutussa minusta ihan riittävästi asialle oli perusteluja. Ajattelin vaan heittää vähän erilaista ajatusmaailmaa ilmoille. Ajattelusta ei ole haittaa :)
 
Moveholic, kyllä tuossa jutussa minusta ihan riittävästi asialle oli perusteluja. Ajattelin vaan heittää vähän erilaista ajatusmaailmaa ilmoille. Ajattelusta ei ole haittaa :)

Oli kyllä mielenkiintoinen artikkeli. Viimeistäänkin tuon jutun innoittamana aion dietata ehkä noin kuukauden, vaikka se ei nyt kesällä helppoa olekkaan. Viimeisin 4 kuukauden diettini loppui huhtikuussa, joten hieman on jo vararengasta päässyt vyötärölle kertymään. Kun enimpiä rasvoja on hieman pudotettu, niin en aloitakkaan normaaliin tapaan +500/1000 kcal bulkkia vaan etenen artikkelin mukaisesti noin +250 kaloreilla. Olisihan se kiva olla vuoden ympäri suht hyvässä kunnossa. :)

edit. vaatii kyllä aikaa tarkkaa kalorien laskemista etenkin näin alkuun.
 
Ite oon tässä painoo pudotelle tuolta joulukuusta oikeestaan. Lähtöpainona oli ~83kg, nyt mennään 68-69 kg:ssä. Alun tyhmyyksien takia en vieläkään ole kovin rasvaton, joten tavoitepainona on ~63kg. Kympin tai alle rasvoihin ois tarkotus nyt päästä seuraavana pariin kuukauteen ja sitten aloitella em. artikkelin mukaisella bulkin tapaisella.

Oppia ikä kaikki.

ps. läskinä ei läskit haitannu, mutta nyt dietillä pienikin pläski kyrpii kummasti :)

Edit: ~-merkki.
 
Miten alas rasvat olisi järkevä dietata (suunnilleen) ennen kuin lähdetään hankkimaan massaa

Siitä nyt voi olla monta eri mieltä.
Yleisesti kuitenkin lie nykyään jo tunnustettua, että jossain suunnilleen välillä 8-15% liikkuu se optimaalisen lihaskasvun alue, jolla keho toimii hyvin eikä liiasta läskistä ole vielä liiemmälti haittaa suorituskyvylle tai insuliiniresistenssin muodossa. Yli tuon 15 (tai mikä nyt sopiva yläraja onkaan) ei ole enää mitään hyötyä rasvoja päästää. Dieetti vaikeutuu, pitkittyy ja lihaskadon riski suurenee. Lisäksi potentiaalinen riski insuliiniresistenssiin alkaa lisääntyä, mikä vain pahentaa valas-syndroomaa (jos pääsee syntymään, puhuttaneen kuitenkin yleensä suuremmista lukemista). Mutta miksi ottaa riski - siksi että on mukava syödä paljon?

Yhtä yleisesti lienee tunnustettua, että suuret painon heilahtelut ovat suurelle osalle jossain määrin turmiollisia - monelle sopiikin maltillinen tiuhempi kalorisyklittely, josta palstallakin on paljon puhetta. Tuolloin rasvaprosentin ei tarvitse paljonkaan heitellä vuoden mittaan, esim palstan classic bb-kisaajista käsittääkseni useampi tekee vielä nk. "välibulkkeja" kisavalmistelujen ollessa jo periaatteessa käynnissä.
Esim muutaman viikon/parin kuukauden maltillisilla syklittelyillä yhdistettynä järkevään treeniin saadaan painoa kasvatettua maltilla, rasvan kasvaessa minimaalisesti.
Tuonne 8-10% välille on vielä "helppo" saada itsensä jos omaa yhtään itsekuria ja alkeellista tietämystä ravitsemuksesta/harjoittelusta. Kisajutut sitten erikseen, joten harva ei-kisaava halunnee siitä juurikaan alas enää mennä. Jos oletetaan että kerran hankkiutuu tuonne seudulle, on vaikea perustella miksi "bulkata" enempää kuin jonnekin max 12% tienoille. Keho on tuolloin koko ajan kuitenkin "toiminnallisella" alueella ja pieni dieetti väliin piristää taas, eikä tarvitse kituuttaa pitkiä aikoja eikä kärsiä suurista lihaksen menetyksistä.
Kohtuus kaikessa joka tapauksessa, moni bulkkaa jättikaloreilla, mikä on niin ikään turhaa, lukuunottamatta kenties jotain hyvin hyvin lyhyitä jaksoja.

Jälleen kerran vanha viisaus: "Once you get the sight of your abs, never lose them again."

On itsepetosta yrittää perustella itselleen että se vatsan pikkuhiljaa peittävä rasva jollain tapaa hyödyttää lihaskasvua vaikka onkin "kiva kun paidanhihatkin tiukkenee".
Jos se suhteellisen rasvaton kunto siis kiinnostaa ylipäätään. Jota ei kiinnosta, tuskin kiinnostaa tätä toisaalta lukeakaan.
 
Ite menisin +- kaloreille, koska ei sitä lihasta ilman treeniä kuitenkaan synny niin läskiksi ne kalorit menisi
 
kyllä bulk pitää koostua 4-8 lämpimästä PIENESTÄ ateriasta / päivä. Kasvaa vitusti enemmän eläinten lihalla (parempi amino koostumus ja niiden rasva nostaa miehen testoja), eikä mistään välipaloista joita napsitaan kokoajan suurissa määrin. Lisäksi tuolla rahkamäärällä aiheutat itsellesi parissa vuodessa MAX. intoleranssin maitotuotteita kohtaan... (maidon sietäminenhän on mutaatio, yleinen pohjoismaalaisilla, liika kuluttaminen altistaa kuitenkin sen katoamiselle)
 
Kiitoksia erutrotti erinomaisesta artikelista, toi muuttiki mun bulkkisuunnitelmia aika roimasti, ei tarttekaan vetää itteeni ihan palloks et lihaa kertyy, luojan kiitos :) Toi rasvasolujen syntyminen oliki ihan uus juttu mulle..

Asiaan: Miltäs toi artikkelin kaloritaulukko teistä näyttää? 130lb=59kg (rasvatonta) näyttäs vaativan yli 2600kcal, kun taas kalorilaskurin mukaan 64kg (rasvallista) kohtalaisen raskaalla perusaktiivisuudella kuluttaa vajaa 2100kcal. Tossahan ois siis niinku 500kcal plussaa. Jos ite alkaisin vetää tolla 2600, veikkaan että katois ristikko masusta aika pian ja läskiä kertyis.. Mutta tolla varmaan kuitenki lähen testaa, sithän sen näkee.
 
kyllä bulk pitää koostua 4-8 lämpimästä PIENESTÄ ateriasta / päivä. Kasvaa vitusti enemmän eläinten lihalla (parempi amino koostumus ja niiden rasva nostaa miehen testoja), eikä mistään välipaloista joita napsitaan kokoajan suurissa määrin. Lisäksi tuolla rahkamäärällä aiheutat itsellesi parissa vuodessa MAX. intoleranssin maitotuotteita kohtaan... (maidon sietäminenhän on mutaatio, yleinen pohjoismaalaisilla, liika kuluttaminen altistaa kuitenkin sen katoamiselle)

Mistä sä revit noit juttuja? Maito- ja lihatuotteilla on moelemmilla täydellinen aminohappokoostumus. Lihassa vaan on enemmän mm.kreatiinia, cla:ta, rautaa yms. Ja toi laktoosihomma??? Ite oon kyl muutaman vuoden vedelly ihan surutta maitotuotteita PALJON lähes joka päivä. Maitoa menee nyt se 2-3l päivään + 5-8 prk ehrkkua. Eikä mitään ongelmia.
 
Tweny, entäs jos lisäilet vähitellen kcaloreita ja kattelet mitä tapahtuu? Itse ainakin dietin päätteeksi aattelin heittää viikoksi/pariksi +-nollat ja sitten lähteä maltillisesti nostelemaan.. Pitää yrittää aivopestä kroppa tottumaan vähäisiin rasvoihin :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom