Vittuilusta huolimatta kysyn vielä pientä neuvoa. Eli pitäisi laskea kuinka paljon rahaa olisi koossa tänä päivänä jos v. 1627 on ollut xx euroa ja olisi talletettu nämä rahat pankkiin 3.5% vuotuisella korolla.
Eli v.1627 24 $, v.1628 = 24*1.035 jne jne. Mutta miten saan tuon tekemään näin?
Annanpa tähän nyt linkkejä tarvittaviin tietoihin...
Korkoa korolle kaava:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Korko#Korkoa_korolle
Javan matematiikkaluokka (pow-metodilla saat potenssilaskun tehtyä):
http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/lang/Math.html
Kulunut aika: 2009 - 1627
Eli tuon java.lang.Math.pow(muuttuja1, muuttuja2) avulla voit laskea tuossa korkoa korolle kaavassa tarvittavan potenssilaskun. Muuttujien1 ja 2 oikean sisällön loihtiminen jätettäköön kotitehtäväksi.
Toinen tapa on käyttää hyväkseen jo aikaisemminkin hyödyntämääsi toistorakennetta (eli se while-looppi). Eli haluat pyöriä luupissa vuodesta 1627 alkaen niin kauan, että vuosi on 2009. Joka kierroksella voit sitten suorittaa tuon jo esittelemäsi laskutoimituksen ja tallettaa tuloksen muuttujaan, jonka arvo säilyy loopin iteraatiosta toiseen. Alla olevista linkeistä löytyy varmasti selitys siitä kuinka toistorakenteet toimivat.
http://www.cs.helsinki.fi/u/wikla/Ohjelmointi/Sisalto/
http://www.cs.uta.fi/laki/#luennot
Suosittelen oikeasti lukemaan noita ajatuksen kanssa. Sulla on mun mielestä liian kova kiire saada harjoitukset tehtyä ja liian vähän halua käyttää aikaa "turhaan", eli ohjelmoinnin peruskäsitteiden opettelemiseen. Kuitenkaan ilman noita peruskäsitteitä, et voi oppia koodaamaan.
Ja jotta toi ylläoleva ei tunnu liian tylyltä, niin mä olin ihan yhtä pallo hukassa, kun menin yliopistoon aikoinani. Koodaus on alussa todella vierasta valtaosalle ihmisistä ja vaatii useamman kuukauden verran pään hakkaamista seinään ennen kuin koodia alkaa syntyä edes auttavalla tasolla (ainakin mulla vaati).
Kyseessä on siis puhtaasti asian eteen tehty _oma_ ajatustyö, jonka avulla opit ensin pilkkomaan ongelmat riittävän pieniksi ja selkeiksi paloiksi, muodostamaan algoritmit noiden osaongelmien ratkaisemiseksi ja lopuksi ilmaisemaan tämän kaiken valitulla ohjelmointikielellä.
Tuota ei voi oppia vain valmista koodia lukemalla, sillä toimivassa koodissa on jo kaikki valmiina. Näet kyllä kuinka joku on ratkaissut ongelman X, mutta et itse joudu tekemään sitä ajatustyötä, jonka avulla ongelma X on ensin pilkottu loogisiin osiinsa. Tuo logiikka ja kuinka esittää se käytetyn ohjelmointikielen tarjoamien työkalujen avulla (toistorakenteet, vertailut jne) on se oikeasti hankala osa ohjelmoinnista.
Kokeneemmat koodarit auttavat yleensä ihan mielellään, kun näkevät että olet yrittänyt. Kannattaa yleensä postata vasta, kun sulla on koodi valmiina, jonka mielestäsi pitäisi toimia, mutta joka ei vaan toimi.