Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


1753940886954.webp
 
Voisin harkita, onhan se kone tuolla kaapin päällä ja tämän vuotinen jäätelö on vielä tekemättä.

Selluloosa tuossa jäätelössä on ihan tarpeellinen aine, jos mietitte että jäätelöiden ainekset on erisuhteissa rasva+vesi+makuaine+sokeri+ilma ja nakkaatte sellaisen ilman mitään stabilisaattoria pakkaseen niin saatte ulos jääpalan joka sulaa nesteeksi välittömästi kun se koskee lautaseen tai semmosta hileistä/rakeista paskaa. Rasva+vesi tunnetusti sekoittuu hyvin, joten emulgointiaineita tarvitaan ja jotta se emulsio pysyisi vakaana pakastuessa ja sulaessa niin joku vakauttamisaine on tarpeen myös. Lissun purkissa samaa asiaa tekee guarkumi ja kumppanit. Kotijäätelöissä varmaan yleisin emulsio+vakautusaine on kananmuna.

maltsun purkissa on selluloosia todennäköisesti luokkaa 1g.

Tarkemmin ajateltuna jäätelönihän ei siis ollut jäätelöä, vaan vesi+sokeri+mango, eli varmaankin sorbetti olisi oikeampi nimi.🤔
Täsmää:

Ainesosat:
Sorbetti valmistetaan pääosin vedestä, sokerista ja hedelmä- tai marjapohjaisesta aineksesta
  • Maitopohjaisuus: Jäätelö sisältää maitoa tai kermaa, kun taas sorbetti on maidoton.

  • Rakenne: Jäätelön rakenne on pehmeämpi ja kermainen, kun taas sorbetin rakenne on kevyempi ja kiteisempi.

  • Rasva: Sorbetti on yleensä rasvattomampi vaihtoehto kuin jäätelö.

Eli se suuri määrä erilaisia notkistajia selluloosia, guarkumia sitten kontraamassa tuota rakenne kohtaa. Mielestäni ei noilla selluloosilla kyllä pitäisi sorbetin muuttua artesani gelato jäätelöksi.🤨
 
Mielestäni ei noilla selluloosilla kyllä pitäisi sorbetin muuttua artesani gelato jäätelöksi.🤨
Ei, mutta voi olla melko mielenkiintoinen koostumus ilman niitä. e:niillä tehdään varmaan se vegaani "gelato", kun aito vegaani-gelato on ns. Haastava.
 
Tuli mieleen muistin syövereistä mehujää, oli joku juttu muksuna. En kyllä oikein muista, sekamehua vissiin kaadettiin niihin muotteihin ja nuoleskeltiin sitä jääkalikkaa.
Semmosta saa ilman emulgointi/vakautusaineita.

Tai jos lisää sokeria ns ihan håmåna niin semmosta jäämössöä mikä ei jäädy pirullakaan...tai viinaa sokerin sijasta.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenna tulee liput myyntiin. Oli niin hyvä Tuskassa, että pakko mennä uudestaan kuikuilemaan.


 
Minun pakastin on täysintäysi pakkasta

ainoa tuote joka sieltä löytyy, on, lämpömittari

#poikamiestalous
 
kun sota syttyy, kuolen janoon/nälkään

kotivaraa en ole haalinut, vaikka on useasti kehoitettu
 
Back
Ylös Bottom