Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


Kotona Google saa muistaa salasanat. Ne missä on oikeasti merkitystä, käytän sitä mobiilivarmennetta tai pankkivarmennusta.
Joo, selaimessa ja varsinkin sivustoille tallennettuna jos on kaikki kamat, niin ilmeinen riski on vaan tietty se, että joku asiaton pääsee käsiksi laitteeseen, johon selain on synkattu. Passumanageri + MFA -kirjautuminen jonkin matkaa turvallisempi tuossa, joskin joku tällainen salasana-alustakin taidettiin korkata ei niin kauan aikaa sitten.. oisko ollut joku Lastpass, en jaksa enää googlata :D Enkä minä tosiaan sen parempi oo ite tässä. Selaimessa on tallella vaikka mitä, vaikka kriittisimmät onkin MFA:n takana ja muualla tallessa ja/tai tunnistaudutaan jotenkin muuten.

Tuosta ny jotain linkkiä yleiseen jakoon, ketä kiinnostaa. Eka on passumanagerikauppiaan ja toka yleisempää.

 
Ei todellakaan nyt, ku on näin lauhaa. Mutta normaalisti näihin aikoihin kyllä. Kun on vielä pakkasia mutta aurinkokin jo mukavasti paistaa.

Vastailin sitä mukaa ku lueskelin, näköjään myöhästyin.

En ole pohjoisen mies, mutta arvailen silti. 😃

Ajankohta riippunee siitä, että missä se pirtti on, jonka seinään ripustat lihat kuivumaan. Pohjoisessa toki paras* terroir tähän hommaan, mutta joka tapauksessa:


"Yle:
Ajankohta on tärkeä sillä prosessin onnistuminen vaatii päiviä joiden lämpötila on yli sulamispisteen ja öitä jolloin lämpötila laskee alle jäätymispisteen. Liian lämpimällä säällä liha mätänee ja liian kylmällä säällä jäätynyt liha keloutuu. Kevättalvella ei myöskään ole liikkeellä hyönteisiä jotka laskisivat munia riippumassa olevaan lihaan.
Kevään yöpakkaset ja päivisin nollan lähelle nouseva lämpö kuivaavat lihan nopeasti. Korkeapaine ja ahavatuuli ovat lihankuivaajan parhaat kaverit."


Odottelemme vielä Sudelta tarkempaa ohjeistusta. 🐺


*Saatan olla puolueellinen. Tai sitten se on.
Juuri näin, tällä korkeudella missä pääasiallisesti vaikutan on ny ollu yötkin plussalla, sillon ei kuivu eikä säily.

Toisaalta, on ihan semmonenkin termi, kuin pakastekuivattu. Kyllä homma onnistuu vaikka päivälämpötilatki pysyy miinuksella, eikä aurinko pääse edes paistamaan lihoihin, mutta sanoisin kokemuksesta että sillon pitää olla enemmän tarkalla ettei mee liian kuivaksi. Kuivaliha ei saa olla pinnasta pehmeää, mutta sen pitää olla joustavaa. Koepaloja kannattaa ottaa alas päivittäin ku näyttävät kuivilta ja pinta on kova. Siivun leikkaamalla sen vasta näkee, mitä sisältö on. N. 15 milliä paksu pala, keskellä viitisen milliä punertavaa pehmeää mediumia, on minusta parhaimmillaan.

Ja, jos lihaa ei ole leikattu tasakokoiseksi, menee perhanan vaikeaksi arvioida mikä pala milloinki ois valmis.

Hups, tein tässä oletuksen, että Lissu viittasi minuun... ☺️🥰😍

Ja tuohon keloutumiseen, juu, joskus tammikuussa ku yöt on -30 ja päivät -20, niin sillon ei tuu hyvää, silleen ei pakastekuivaus tässä toimi. Menee neki kuivalihakeitossa. Samoinku ylivuotiset kaappiin unohtuneet 😱 ruti(ruuti?)kuivat.

Viddu sehän on nyt toiminnan aika. Pirttini on etelässä. Kiitos!

Aina kannattaa kokeilla, voi myös laitella lihoja erissä viikon välein.

Joku insinöörihenkinen varmaan laatii mittapihdit pehmeyden tunnusteluun ja kerää sen lisäksi ekseliin lämpötilat, pilvisyydet ja tuulen suunnat sekä voimakkuudet tunneittain.

Ei siinäkään mitään väärää ole, kukin tyylillään. Mie menen fiiliksellä, ku ekat ohuimmat alkaa olla hollilla, niin kivahan se on joka ilta siivutella yks reilun 100 g pala kokeeksi sohvalla. Ei tartte ees miettiä, paljonko jotku maksaa valmiista vakuumiin pakatuista kaupassa kilolta.

(P.S. ite suosin naudan sydäntä, sitä saa tähän aikaan vuodessa isoissa laatikoissa pari euroa kilo. Vähä vaatii leikkelyä, mutta lopputuloksena on hyvät kuivalihat ja paljo laaturuokaa koirille.)

Muoks, ainii, se piti sanoa, että joskus on tullu laitettua lihat "ajoissa" ja on iskeny yllättävät lauhat, joskus on menny vähä myöhäseen laitto, ikinä ei oo tullu hylkyyn menevää satsia. Että kokeilemaan vaan.
 
minimoinu salasanoja vaativat palvelut minimiin

näinnon

nykyään en mene enää mihinkää nmihin pitää rekisteröityä, esinmerkki: GAYkkalappoja voi ostaa vain tiketistä, koska esim. lippu.fi kaupasta ei voi ostaa kirjautumatta! mitä perkelen nykyaikaa se on!!!!!!1

ja jos joku minun somesalasanan kaappaisi niin mitään en menettäisi, sielä kun ei Minulla ole yhtään mitään henkilökohtaista, ei etes nimi, eikä totellakaan ensimmäistäkään selfietä! eli joku saisi aivan anonyymit tunnukset käyttöönsä, mitä hän niillä tekisi?
 
eli joku saisi aivan anonyymit tunnukset käyttöönsä, mitä hän niillä tekisi?
No yrittäisi esimerkiksi huijauksia siellä fabossa, jolloin jäljet mahdollisissa tutkinnoissa ei johda itse tekijään. Tai käyttäisi sitä sun sometiliä tunnistautumisessa muihin palveluihin, mitä kautta yrittäisi jotain kolttosia jne.

Näinhän minun ymmärtääkseni suuri osa näitä somehuijauksia menee, että kaapataan jonkun toisen tili ja aletaan veivaamaan, kun kaikki ei edes ilmoita noita tilien kaappauksia mihinkään.
 
kun kaikki ei edes ilmoita noita tilien kaappauksia mihinkään.

no ei varmasti, en nimittäin ole koskaan aiemmin kuullut, että niistä olisi mahdollisuus/pitäisi ilmottaa johonkin, enkä edelleenkääm tiedä mihin

tuskin poliisille?



jos olisi kaapattu niin olisin varmaan toiminut siten että avannut vaan uuden tilin ja antanut sen vanhan olla

Minä kun en esinmerkiksi facebookkia tarvitse mihinkään muuhun kun että katson sieltä jonkun tapahtuman tarkempia aikatauluja niitä kun ei aina ilmoteta millään internetsivulla vaan pitää jostain tyhmästä somesta kytätä, niinnon Minulle aivan sama millä käyttäjätilillä noita kyttään, jos nykyinen kyttäystili pöllitään niin avaan uuden
 
Vastailin sitä mukaa ku lueskelin, näköjään myöhästyin.


Juuri näin, tällä korkeudella missä pääasiallisesti vaikutan on ny ollu yötkin plussalla, sillon ei kuivu eikä säily.

Toisaalta, on ihan semmonenkin termi, kuin pakastekuivattu. Kyllä homma onnistuu vaikka päivälämpötilatki pysyy miinuksella, eikä aurinko pääse edes paistamaan lihoihin, mutta sanoisin kokemuksesta että sillon pitää olla enemmän tarkalla ettei mee liian kuivaksi. Kuivaliha ei saa olla pinnasta pehmeää, mutta sen pitää olla joustavaa. Koepaloja kannattaa ottaa alas päivittäin ku näyttävät kuivilta ja pinta on kova. Siivun leikkaamalla sen vasta näkee, mitä sisältö on. N. 15 milliä paksu pala, keskellä viitisen milliä punertavaa pehmeää mediumia, on minusta parhaimmillaan.

Ja, jos lihaa ei ole leikattu tasakokoiseksi, menee perhanan vaikeaksi arvioida mikä pala milloinki ois valmis.

Hups, tein tässä oletuksen, että Lissu viittasi minuun... ☺️🥰😍

Ja tuohon keloutumiseen, juu, joskus tammikuussa ku yöt on -30 ja päivät -20, niin sillon ei tuu hyvää, silleen ei pakastekuivaus tässä toimi. Menee neki kuivalihakeitossa. Samoinku ylivuotiset kaappiin unohtuneet 😱 ruti(ruuti?)kuivat.



Aina kannattaa kokeilla, voi myös laitella lihoja erissä viikon välein.

Joku insinöörihenkinen varmaan laatii mittapihdit pehmeyden tunnusteluun ja kerää sen lisäksi ekseliin lämpötilat, pilvisyydet ja tuulen suunnat sekä voimakkuudet tunneittain.

Ei siinäkään mitään väärää ole, kukin tyylillään. Mie menen fiiliksellä, ku ekat ohuimmat alkaa olla hollilla, niin kivahan se on joka ilta siivutella yks reilun 100 g pala kokeeksi sohvalla. Ei tartte ees miettiä, paljonko jotku maksaa valmiista vakuumiin pakatuista kaupassa kilolta.

(P.S. ite suosin naudan sydäntä, sitä saa tähän aikaan vuodessa isoissa laatikoissa pari euroa kilo. Vähä vaatii leikkelyä, mutta lopputuloksena on hyvät kuivalihat ja paljo laaturuokaa koirille.)

Muoks, ainii, se piti sanoa, että joskus on tullu laitettua lihat "ajoissa" ja on iskeny yllättävät lauhat, joskus on menny vähä myöhäseen laitto, ikinä ei oo tullu hylkyyn menevää satsia. Että kokeilemaan vaan.
Nyt on hyvät ohjeet! Täällä on just semmosta 4-5 astetta plussaa päivällä ja yöllä pakkaset. 2.6kg sydän sulaa lavuaarissa.
 
tuskin poliisille?
No varmaan sille palveluntarjoajalle eli Metalle (facebook, insta).

Onksulla sama vai eri passu sinne faboon, instaan ja esim. sen tilin taustalla olevaan sähköpostiin? Jos vielä kelaa tätä, mitä kaikkea tuossa tilin kaappauksessa voi tapahtua.
 
Onksulla sama vai eri passu sinne faboon ja sen tilin taustalla olevaan sähköpostiin?


aivan varmasti on eri, koska: käyttäjätunnuksena on semmonen posti mitä ei etes ole enää olemassa, ysikytäluvulta

en siis muista salasanaa, mutta ei sinne postiin ole enää mahtollisuutta kirjautuakkaan

viimeksi kun sinne vielä pääsi kirjautumaan ja joskus aina kävin tyhjäämässä lootaa, koska postilaatikon koko 4mekatavua tuli akaikesta sonnasta täytteen

eihän sillä mitään merkitystä ollut, mutta kävin silti vuoden/kahden välein: jos satuin tilläkertaa salasanan muistaa
 
Itte oon sen verran old school elämäntapaintiaani että vähennän töitä ja lasken tavoitteita jos ei meinaa jaksaa.

joillekkin se ura saattaa olla niin tärkeä asia, että on jaksettava: keinolla millä hyvänsä

tulot pian laskee jos ei jaksa!
 
on se sillon vielä toiminu kun olen facebookkiin rekisteröityny, mutta eihän sitä postia sen jälkeen mihinkän tarvi, ei ole enää aikoihin toiminu, vuosiin

huomasin sen nimittäin kun meinasin joku vuosi sitten tinneriä pelata sillä postilla, niin ei enää päässy
 
goolella löytyi vuodelta -21 keskustelua vavva.fi palsalla että kauhistus: posti suljetaan kuun lopussa

eli sillon se on näköjnsä loppunut olemasta millä etelleen facebookkia käytän
 

Käyttääkö kundit urakkanappeja? 😄


Itte oon sen verran old school elämäntapaintiaani että vähennän töitä ja lasken tavoitteita jos ei meinaa jaksaa.
Mulla olis resepti noihin, mutta ei tuu silti syötyä. Jos napin ottaa aamulla, niin myöhään iltapäivästä tulee romahdus ja sit on entistä vaikeampaa. 2-3vk käytön jälkeen se romahdus alkaa olla sen luokan katastrofi, että tulee melko synkkiä ja itsetuhosiakin ajatuksia joista ei meinaa päästä eroon. Unenlaatu kyllä toisaalta paranee mutta kun on viimein masennuksesta selvinny, niin en mielellään palaile niihin tunnelmiin enää.

Mutta auttaa kyllä keskittymään sen aikaa kun toimii, ei vaan ole sen arvoista se muutaman tunnin boosti. Ruokahalu katoaa kans täysin.
 
kun on viimein masennuksesta selvinny
20240306_092953.webp
 
Back
Ylös Bottom