Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


Gordoni käyttää kaasua, silloin ei pidä kysyä miksi. Yks hyvä puoli vielä: ei jää mitään kuumia levyjä päälle, myös off on instant. Mut joo sit jos olis talon kaasu niin ehdottomasti, mutta ei täs nyt niin masterseffiä olla, et en ihan ensimmäisenä lähde repimään indukstioliettä irti uudesta kämpästä ja kaasua tilalle..
 
Voi vitsi, heti aamusta tuli viestiä missä paljasta reittä!
Päivästä on pakko tulla mahtava!

SmartSelect_20210602-080702_Firefox.webp
:unsure:
 
Helsinki varmaan ainoita kaupunkeja missä vielä edelleen tulee putkea pitkin jostain huitsin vitusta kaasua myös kerrostaloihin.
Kaasu on nopein ainakin helloissa eikä tartte sähköä.
Ei ole kaasu nopein. Kunnon induktio on paljon nopeampi. Ja siksi nykyään myös monien huippukokkien suosiossa 😊

Esim.


View: https://m.youtube.com/watch?v=fe_711l42e4
 
Viimeksi muokattu:
Kaasu on nopein ainakin helloissa eikä tartte sähköä.

Yks hyvä puoli vielä: ei jää mitään kuumia levyjä päälle, myös off on instant.

Okei. No on hätästä ruuanlaittoa. Mulla induktio ja siinä joku turbovaihde. Rasva ritisee saman tien pannulla ja vesikin kiehuu alta aikayksiön. Hyvänä juttuna ei mee päälle ilman pannua tai kattilaa ja jäähtyy nopee kun kattila veks. Eikä avotulta.

Mutta ymmärrän, onhan esim vanhan ajan pyykkilauta ylivoimainen vs pyykinpesukone. Pyykki alkaa peseytyä välittömästi, ei nappien painelua. Eikä tarvi sähköä. Ja lankapuhelin voittaa kännykän nopeudessa. Vastaaminen luuria nostamalla, ei tarvi painella nappeja. Eikä ladata. Harmi kun ei oo lankoja enää.
 
Pannut saa pilalle induktiolla aika äkkiä. Ainakin huonommat induktiot antaa niin pistemäisenä sen lämmön, että ei hjyvä. Pannut menee kieroiksi ja pinnoitteet hilseilee. Puolensa- ja puolensa. Kyllä keraamisellakin hällällä kerkeää ihan nokko.

Edit, kerran kärähti pottumuusit ihan kunnolla savuiksi, kun vanhempi hellankäyttäjärouva ei ymmärtänyt laittaneensa pikavaihteelle. Ei onnistu lämmittää ruokaa pikavaihteella ja samalla tiskata, ei...
 
Pannut saa pilalle induktiolla aika äkkiä. Ainakin huonommat induktiot antaa niin pistemäisenä sen lämmön, että ei hjyvä. Pannut menee kieroiksi ja pinnoitteet hilseilee. Puolensa- ja puolensa. Kyllä keraamisellakin hällällä kerkeää ihan nokko.

Edit, kerran kärähti pottumuusit ihan kunnolla savuiksi, kun vanhempi hellankäyttäjärouva ei ymmärtänyt laittaneensa pikavaihteelle. Ei onnistu lämmittää ruokaa pikavaihteella ja samalla tiskata, ei...
Ei ole itsellä 10 vuodessa mennyt ainoakaan pannu tai kattila kieroksi ja käyttöä on päivittäin. Edellisessä asumuksessa oli muistaakseni Bosch ja nykyään Siemensin induktio.

E. Ettei olisi käyttäjävirhe (tottumukset vs. liikaa tehoa) https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006026774.html
 
Pannut saa pilalle induktiolla aika äkkiä. Ainakin huonommat induktiot antaa niin pistemäisenä sen lämmön, että ei hjyvä. Pannut menee kieroiksi ja pinnoitteet hilseilee. Puolensa- ja puolensa. Kyllä keraamisellakin hällällä kerkeää ihan nokko.

Edit, kerran kärähti pottumuusit ihan kunnolla savuiksi, kun vanhempi hellankäyttäjärouva ei ymmärtänyt laittaneensa pikavaihteelle. Ei onnistu lämmittää ruokaa pikavaihteella ja samalla tiskata, ei...

Ei täälläkään oo yhtään pannua pilattu vielä. Ainakin 7v induktiokäyttöä joka päivä ja samoja pannuja. Vanhassa kämpässä siemens ja nykyisessä aeg.
Emäntä on joskus polttanut perunat pohjaan, mutta ei muuta ihmeellistä. Suurin teho ja varsinkin turbovaihde helvetin äkäsiä, mutta kaasupuheista sain kuvan, että valtti juuri se nopeus? Itse en noita täysiä tehoja juuri käytä ja oon löytänyt juuri oikeat teholukemat ruuanlaittoon.
 
Kaasun etuhan tulee varsinkin wokkipannulla ja onhan se ammattikäytössä nopeampi, kun aika on rahaa. En tiedä, mitä uusiin ravintolan keittiöihin laitetaan nykypäivänä. Ihan niinkuin sillä ajalla olisi kotikokille jotain väliä.
 
Kaasun etuhan tulee varsinkin wokkipannulla ja onhan se ammattikäytössä nopeampi, kun aika on rahaa. En tiedä, mitä uusiin ravintolan keittiöihin laitetaan nykypäivänä. Ihan niinkuin sillä ajalla olisi kotikokille jotain väliä.

2006 olin baarimikkona amarillossa. Siellä ainakin toimi sähköllä ruuanlaitto. Muista rafloista ei kokemusta. Paitsi uudet risteilijät tiedän että keittiössä ei kaasua muualla kuin kokin puntissa. Suattapi olla joku turvallisuussääntö se.
 
Ei se aika itselle väljä.

Teho suurempi, teho jatkuva=ei pätki ja säätö portaaton.

Isoin syy omaan valintaan on tuo suurempi teho.
 
Faijalla on kesäkeittiössä kaasuliesi. Mutsi paista lättyjä siinä ja kaalikeittoa. On tunnelmallista kesällä. Hieno ratkaisu.

Ite en keittiöön ottais. Mutta en mitenkään dissaa niitä jotka ottaa. Alun perin vaan ihmettelin että minkä ihimeen takia. Mutta tulihan siihen argumenttiä, että nopea ja tehokas. Ehkä todellisin argumentti taitaa olla että hieno, tunnelmallinen, ja harvalla on. Mikä riittää hyvin perusteiksi.
 
kuntit varmaan imettelee meikämustalaisen tiskikonettakin

se on ainutlaatuinen, kenelläkään ei ole samanlaista
 
Back
Ylös Bottom