Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


Täällä taas alkoi lomat ja lähimpiä duunikavereita varoitettu, että aika pian lomalta paluun jälkeen vaihtuu firma.

Pitäs varmaan mennä puhelinkauppaan. Vähän kuppaiset puhelinvaihtoehdot uudessa firmassa, mutta maksavat jostain syystä palkan lisää (joskin pientä), jos käyttää omaa puhelinta, niin pitänee hakea joku riittävin speksein varustettu omin neuvoin.
 

Löysin tällaisen pohdinnan eroista:

"Aidot munkit eli hillomunkit ja munkkirinkilät tehdään hiivataikinasta. Donitseiksi sanotut tekeleet on tehty käyttämällä nostatusainetta ja ne ovat yleensäkin melko kehnon makuisia.
Amerikkalainen doughnut tarkoittaa nimenomaan munkkia ja donitsi on joku ihme suomalaisväännös nimeksi. Sanaa donitsi ei kai tunneta muualla kuin Suomessa. Kukahan lie tuonkin keksinyt."

Toisinsanoen donitsia ei ole kuin Suomessa, ameriikassa ovat kaikki munkkeja?
Nostatusaineesta tai reiästä riippumatta.
Uskoisin suomalainen sana donitsi tarkoittaa reiällistä munkkia kuitenkin. Mutta joxulla on kummassakin reikä. I'm confused!
 
Löysin tällaisen pohdinnan eroista:

"Aidot munkit eli hillomunkit ja munkkirinkilät tehdään hiivataikinasta. Donitseiksi sanotut tekeleet on tehty käyttämällä nostatusainetta ja ne ovat yleensäkin melko kehnon makuisia.
Amerikkalainen doughnut tarkoittaa nimenomaan munkkia ja donitsi on joku ihme suomalaisväännös nimeksi. Sanaa donitsi ei kai tunneta muualla kuin Suomessa. Kukahan lie tuonkin keksinyt."

Toisinsanoen donitsia ei ole kuin Suomessa, ameriikassa ovat kaikki munkkeja?
Nostatusaineesta tai reiästä riippumatta.
Uskoisin suomalainen sana donitsi tarkoittaa reiällistä munkkia kuitenkin. Mutta joxulla on kummassakin reikä. I'm confused!
Mutta kuitenkin oikea, kotimaisittain valmistettu munkki, on muheva ja kuohkea, ja sitte nää trendipaikkojen (kuten esim arnolds) donitsit on tiivistä mautonta taikinatahnaa.

Ehkä sillä hiivalla ja nostatusaineella on eroa...
 
Oikeastaanhan tuollaisia suomalaistyyppisiä munkkeja/pullia ei juuri muualla ole, ehkä pohjoismaissa?
sockerbullar-med-vaniljkram.webp Sockerbullar med vaniljkräm.Bullar & vetebröd | Köket.se

tove-nilssons-munkar.webp

Kyllä ruotsalaiset herkkuperseet munkit hallitsee!
 
Viimeksi muokattu:

Eli pohjoismaissa. Saksassa on pretzelinsä, ranskassa kaikki on jotain lehtevää taikinaa, italiassa samoin... Ameriikassa kaikki on samaa mautonta mössöä(*) , aasiassa kaikki on uppopaistettua..

(*) eräs englantilainen ravintola-alan ammattilainen kuvasi hyvin amerikkalaista makua, ns. slightly sweet.
 
Mutta pääruoka on aina pääruoka.

Mutsi ja faija kertoneet usein tarinaa, että ´"ennen vanhaan" kun olivat nuoria (sodan jälkeen) niin oli aina jälkiruokaa arkenakin. Koska: pääruoka eli lihat oli niin niukassa, ettei niistä tullu vatsa täyteen. Jauhoja ja sokeria sekasin, niin sillä sitten vatta täydeksi asti.
 
Miten voi ihminen päästää itsensä näin pahasti nälän puolelle? Asialle on tehtävä jotakin.
 
Back
Ylös Bottom