Eli:
glykeeminen indeksi
- alhainen glykeeminen indeksi, samaa tasoa kuin raa'at porkkanat, kaura tai täysjyväruisleipä
suola
- Maman kananmakuisessa sanotaan olevan 1.1g / 100g valmista nuudelia, eli sisältää veden? Sitä olis silloin annoksessa 4.4g, mikä on reiluhkosti. Tarvinnee himmata sen mausteseoksen kanssa. Tosin vedestä jää about puolet syömättä ja siihenhän se suola on liuennut.
- Onko paljon vai vähän riippuu keneltä kysytään vai sukkapossulta. Ja mitä muuta syö päivän mittaan, suositus lienee 5g päivässä
Palmuöljy
- terveellistä vai ei? Annoksessa sitä on kymmenisen grammaa ja tosisissihän lurauttaa desin rypsäriä joka tapauksessa sekaan
Glutamaatti ym
- mielipiteitä tästäkin löytyy. Aina voi jättää mausteet veke. Ite en jaksa stressata, pääasia että on makua.
Prosessoitua jada jada
- peruna on prosessoitua kun se on keitetty, samoin kaurapuuro, ruisleipä. Syö sitten pelkkää raakaa lihaa ja kasviksia jos on prosessointia vastaan
Kananmakuista Mamaa menee enenevässä määrin. On sen verta maukasta ettei useinkaan esim riisiä viitsi alkaa ainakaan itelle keitellä. Jotain proteiinipitoista tuo toki kaipaa kylkeen.