No Supplements!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja J.Jake
  • Aloitettu Aloitettu
Jaa no minun mielestäni on paljon helpompi töissä sekoitella jauhoista drinkki välipalaksi kuin kanniskella mukana joka päivä rahkaa, raejuustoa ja tonnikalaa. Ja ei kukaan täälläkään korvaa kaikkea ruokaansa jauhoilla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by qwer
Onkos ruoka mielestäsi jauheiden korvaajana huono??
Tosta saa lähinnä kuvan että olet niin pentu että olet vielä rintaruokinnalla etkä saa laittaa suuhusi kiinteää ruokaa!

Eh, kyse oli jauhoista palautusjuomassa. Niille ei ole olemassa oikein vastinetta "normaaleissa" ruoka-aineissa, maitokin on huono vaihtoehto.
 
"Taulukko 1. Yleisimpien proteiinilähteiden biologisia arvoja sekä välttämättömät aminohapot. Korkein arvo on kananmunalla ja muita proteiinilähteitä on verrattu siihen (McArdle ym. 1996).

Proteiinilähde BV Välttämättömät aminohapot

Kananmuna 100 Isoleusiini

Kala 70 Leusiini

Naudanliha 69 Lysiini

Lehmän maito 60 Metioniini

Tumma riisi 57 Fenyylialaniini

Valkoinen riisi 56 Treoniini

Soijapavut 47 Tryptofaani

Kokojyvävehnä 44 Valiini

Kuivatut pähkinät 34 Arginiini (kasvavat lapset)

Valkoinen peruna 34 Histidiini (kasvavat lapset) "

(Anssi Manninen, Proteiinin arvo ravintoaineena.)
 
Mr.Feelgood, kannataaa muistaa myös nämä tosiseikat:

1. Kilpakehonrakentajista n. 99,9987 % on yhtä naturaaleja kuin..hmm..muovikukat. Jos suonissa virtaa suprafysiologiset määrät anabolisia hormoneita, voitaneen myös olettaa, että elimistön voi silloin käyttää hyväkseen myös suuria määriä typpea (jota siis saadaan proteiineista).

2. Tuo 1,2-1,7 g/kg/vrk on riittävä (mutta ei välttämättä optimaalinen), jos energian saanti vastaa kulutusta. Asia ei ole näin esim. silloin, kun halutaan vähentää kehon rasvaa.

3. Ylimääriset aminohapot käytetään energiaksi, eikä varastoida rasvana.
 
Originally posted by Anssi
Mr.Feelgood, kannataaa muistaa myös nämä tosiseikat:


3. Ylimääriset aminohapot käytetään energiaksi, eikä varastoida rasvana.

Tuo ei kuulosta kovinkaan tosiseikalta... Ylimääräinen energia tuli se rasvasta, hiilareita tai proteiinista varastoituu aivan varmasti rasvana loppujen lopuksi. Muutenhan sitä voisi vaikka tuota proteiinia mättää minkä kerkiää :rolleyes:
 
Originally posted by Anssi
Fatso, lue tuosta:

http://www.keho.net/xtra/tiedostot/protein.pdf

Toki elimistö voi muokata aminohapoista lipidejä, mutta tällä on olematon merkitys tässä asiassa eli rasvavarastojen suurenemisessa. Aminohappojen hapettuminen lisääntyy sitä mukaan kun proteiinin saantia lisätään.

Heitetään haaste, minä painan n. 106kg nyt, rasvat siinä 20% kohdalla, kehitä tuosta "tosiseikastasi" sellainen ravintoaine jakauma (xx% rasvoja, xx%hiilareita, xx%proteineja) joka on kaloreiltaan suurempi kuin kulutukseni, mutta "tosiasiasi" mukaan rasvavarastoja lisäämätön. Kokeilaan sitten eikö muka läski lisäänny.
Minulla on kotosalla rasvamittapihdit joilla voi tarkkailla tilannetta rasvapoimun paksuudessa..
Ja laita sellaiset kalorit että voimme havaita vaikutuksen viikossa tai kahdessa. Lupaan pulittaa 100€ sinulle tilille jos rasvapoimu mittani ei kasva.
Jos rasvapoimuni kasvaa niin maksaja olet sinä 100€ + ylimääräiset proteiinikulut.

Testataan homma käytännössä näin eikä teoretisoida.

Miten on?
 
Lisäravinteet

Originally posted by qwer
Onkos ruoka mielestäsi jauheiden korvaajana huono??

Mieluummin syön kunnon ruokaa kuin sotken proteiinijauheita ja juon jotain litkuja ja elän nälässä?

Ei niinkään huono ajatus koska LISÄravinteet ovat todellakin vain ravinnon lisä, eivät sen korvaajia. Voit myös punnita sitä tosiseikkaa, että jokaisen kanansiiven tai pihvinpalan mukana tulee rasvaa ja ehkä parempi vaihtoehto ylimääräiselle rasvansaannille voisi olla protskujuoma. Onhan se sinunkin vetämä rahka oikeastaan lisäravinne. Ellet treenaisi, niin tuskin söisit 3 - 4 purkia rahkaa päiväss.

Monet ihmiset, meikäläinen mukaan luettuna, eivät ikävä kyllä voi juoda maitoa tai syödä rahkaa ylettömiä määriä laktoosi-intoleranssista johtuen.
 
"...kehitä tuosta "tosiseikastasi" sellainen ravintoaine jakauma (xx% rasvoja, xx%hiilareita, xx%proteineja) joka on kaloreiltaan suurempi kuin kulutukseni, mutta "tosiasiasi" mukaan rasvavarastoja lisäämätön"

Et ymmärtänyt mitä tarkoitin. Jos aminohappojen hapetusta lisätään niin silloin lisääntyy myös luonnollisesti energiankulutus.
 
Originally posted by qwer



Toisaalta minulla ei ole yhtä hyvä ruokahalu rehujen suhteen (marjoja kyllä syön paljon), joten vitamiininappeja popsin koska niitä ei muuten välttämättä tulisi ruuasta tarpeeksi.

Ymmärrän siis täysin prot.jauheiden syönnin mikäli liha,kala, maitotuotteet yms. eivät maistu (vegaanint yms. hörhöt), mutta jos on ruokahalu kohdallaan niin en usko että kovinkaan moni oikein syövä/juova treenaaja tarvitsisi lisäproteiinia! Ei kovin moni täälläkään ole maininnut tavoitteekseen syödä proteiinia 4g/kilo/pvä.
Ja 2-2,5g/kilo tulee ruuasta todella helposti esim. (4rahkaa=100g tai 3 raejuustopurkillista =100g jne., tonnikala, seiti, liha)...

Mulle maistuu tonnikalaa jopa 3 purkkia päivässä, kalaa muuten menee harvoin, lihaakaan ei joka päivä tule syötyä, kunnon pihviä todella harvoin. Muuten munkin ruuasta aika paljon proteiinia tulee, mutta silti palautusjuoman lisäksi heraa litkin aamulla ja päivällä, sen mukaan että onko kuinka lihakset sen tarpeessa. Eli jos on lihakset oikein kipeät ja tuntee että prosessia tapahtuu niin otan myös päivällä yhden drinkin, ja nukkumaanmenoa ennen illalla. En tiedepohjalta näin tee vaan ihan siksi että mun syömiset yleensä sijottuu jostain syystä niin, että illalla syön 2/3 päivän ruuasta, niin on hyvä aamulla ottaa vähän tukiprotskua että saa lihakset tarpeeksi. Laskeskelin kerran että drinkkeineen kaikkineen saan protskua 100 - 150g / päivä ja se on kyllä ihan tarpeeksi mulle.
 
Originally posted by Anssi

Et ymmärtänyt mitä tarkoitin. Jos aminohappojen hapetusta lisätään niin silloin lisääntyy myös luonnollisesti energiankulutus.

Anssi, kirjoitit:

"3. Ylimääriset aminohapot käytetään energiaksi, eikä varastoida rasvana."

Sitten yrität kierrellä mutta jatkat samaa, eli ylimääräinen proteiini ei muka varastoidu rasvana

"Toki elimistö voi muokata aminohapoista lipidejä, mutta tällä on olematon merkitys tässä asiassa eli rasvavarastojen suurenemisessa. Aminohappojen hapettuminen lisääntyy sitä mukaan kun proteiinin saantia lisätään."

Ja nyt uusin "vastineesi", mikä on se minkä minä ymmärsin väärin??
 
Anssi, en oikein tajua ajatuksen juoksuasi. Väität koko ajan tosiasiana että ylimääräiset proteiinit ei varastoidu rasvana. Minä esitin sinulle yksinkertaisesti:
"Ylimääräinen energia tuli se rasvasta, hiilareita tai proteiinista varastoituu aivan varmasti rasvana loppujen lopuksi."

Ja minulleko on turha selittää mitään... :rolleyes:

Kumma että Anssin höpö höpö jutuista ei tule kommenttia sen enempää, uskooko joku tämmöistä skeidaa muka :rolleyes:
 
En käytä lisäravinteita muutakun kuureilla. Silloinkin vaan palautusjuomassa ja nukkumaan mennessä. Joskus harvoin töissä päivällä. Yritän saada ruuoasta kaiken irti.
 
Originally posted by Mr.Feelgood
Muistakaahan se tosiseikka että..

"Ruuasta saatu proteiini, jota elimistö ei tarvitse kudosten rakennusaineeksi tai aineenvaihdunnan säätelyyn, muuttuu energiaksi tai varastoituu rasvakudoksena. Elimistö ei siis varastoi ravinnon ylimääräisiä proteiineja proteiineina, vaan käyttää ne energiantuotantoon hiilihydraattien ja rasvojen tavoin."

"Tavalliselle kuntoliikkujalle riittää mainiosti yksi gramma proteiinia painokiloa kohti. Kovaa harjoitteleva urheilija tai kasvava, urheileva nuori tarvitsee proteiinia hieman enemmän eli 1,2-1,7 grammaa painokiloa kohti."



GET A LIFE!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Originally posted by Fatso
Anssi, en oikein tajua ajatuksen juoksuasi. Väität koko ajan tosiasiana että ylimääräiset proteiinit ei varastoidu rasvana. Minä esitin sinulle yksinkertaisesti:
"Ylimääräinen energia tuli se rasvasta, hiilareita tai proteiinista varastoituu aivan varmasti rasvana loppujen lopuksi."

Kyse "in laymans terms" on siita, etta tuohon proteiinien rasvaksi muuttamiseen ja varastointiin vaadittavat konversiot vaatii paljon energiaa. Tuota kaloriylijaamaa kokonaan proteiinista pitaa olla todella hurja maara, etta jaisi jotain varastoitavaakin konversioihin kuluneiden kalorien jalkeen.
 
Originally posted by tormave
Kyse "in laymans terms" on siita, etta tuohon proteiinien rasvaksi muuttamiseen ja varastointiin vaadittavat konversiot vaatii paljon energiaa. Tuota kaloriylijaamaa kokonaan proteiinista pitaa olla todella hurja maara, etta jaisi jotain varastoitavaakin konversioihin kuluneiden kalorien jalkeen.

Kyllä minä olen kuullut ja lukenut rasvojen, hiilareiden ja proteiinien "konversio hyötysuhteesta" ja proteiinien osalla suurin mitä muistan oli että 25% menee muunnoksessa, eli 75% jää, on täysin älyvapaata kuvitella että se loppu ei menee läskiksi jos kaloreita on yli kulutuksen. Luulis olevan päivänselvä asia mutta ei näköjään ole kaikille.
 
Anssi ja muut. Tämä mua onkin mietityttänyt, eli rasva sekä hiilarithan käytetään enemmän tai vähemmän "polttoaineena", mikä tarkoittaa sitä että grammasta hiilaria saa about sen 4 kcalorin verran energiaa tilanteessa kuin tilanteessa, ja ylimenevä menee jollain hyötysuhteella rasvaksi.

Mutta miten tuo proteiinin 4 kcal/g on saatu? Eikö se vähän vaihtele sen mukaan mihin kyseinen proteiinipläjäys käytetään? Jos kropalla on tarpeeksi protskua, niin silloinhan syöty menee energiaksi (läskiksi), mutta muuten ei, vaikka hiilareita+rasvaa muuten olisikin tarpeeksi, koska protskua tarvitaan mm. lihasten uudelleenrakennukseen. Vai meneekö se näin?

Esim: elän hiilareilla+rasvalla koko päivän, tyydyttäen kalorintarpeeni. Proteiinitasapaino heilahtaa huonoon suuntaan ja lihaksia hajotetaan (sekä hiilareista tehdään non-essential aminoja?). Illalla nappaan ison pihvin joka periaatteessa ylittää ravinnontarpeeni sille päivälle. Kuitenkin osa piffistä menee kipeästi täydennystä kaipaavaan aminohappopooliin, osa lihaksiin jossa sitä käytetään korjauksiin.

Saanko energiaa yli tarpeen pihvin paino x 4 kcal/g, ja lihonko vastaavasti eli varastoituuko läskiä tuo edellinen * 0.75 kcalorin edestä?

Pisti miettimään vain kun aina sanotaan että kalori on kalori (kaikki ei ole samaa mieltä).
 
Koska energianhukka on niin suuri proteiineja muutettaessa ensin hiilareiksi ja siitä sitten rasvaksi, käytetään ne yleensä energiaksi aina jos niitä on ylimäärin. Ne siis menevät tuolloin varsinaisten ravinnosta tulevien hiilareiden edelle. Jos sitten sattuis olemaan niin että on syönyt ihan mahdottoman paljon niitä proteiineja niin osa ravinnon hiilareista tai rasvasta sitten varastoidaan, se kun on helpompaa.

Eli jos normaaliruokavaliolla 20% P, 30% R, 50% H
energiantarve tyydytetään hiilareilla ja rasvalla R 0,375% ja H 0,625% ja proteiini menee kaikki vaurioiden korjaamiseen ja elimistön proteiinien synteesiin, vastaavan määrän typpeä poistuessa kropasta.

Jos nyt sitten nostetaan proteiinien määrää niin että myös kokonaisenergiamäärä kasvaa ja suhteet on esim. 40% P, 20% R, 40% H. Silloin edelleen osa proteiinista käytetään korjailuun ja osa sitten käytetään energiaksi. Koska energiantarve pysyy samana, varastoituu osa rasvojen ja hiilareiden (todennäköisimmin rasvojen, se on elimistölle helpointa) energiasta rasvakudokseen.

Tosiasiassa ylimääräinen proteiini ensin jonkin verran kiihdyttää elimistön anaboliaa ja saa aikaan typen varastoitumista. Tälle tulee kuitenkin äkkiä uusi tasapaino jos ei ole harjoittelun antamaa potkua kasvamiselle.

Tämä on minun ymmärrykseni mukainen selitys.

Eli proteiinit eivät varastoidu rasvaksi, mutta ylimääräinen energia toki aina... Get it?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom