Tekisi mieli vastata nimettömänä, mutta menkööt. Eli pakko myöntää että ko. sarja tuli joskus vuosia sitten heikkona hetkenä tilattua. Onneksi nykyään on parempaakin tekemistä iltaisin kuin kattella ostostv:tä.
Anyway, kyllähän niistä veitsistä suurin osa "toimii", mutta ei ne mitään erityistä laatukamaa ole. Paljon parempaa settiä löytyy ihan prisman tmv hyllyiltä. Sarjassa on hirveää määrä ihan turhia veitsiä. Yhdellä hyvällä veitsellä pärjää kotikokki varsin hyvin. Kaksi on jo luksusta. Kehottaisinkin panostamaan niihin. 90% noista veitsistä en ole koskaan käyttänyt. Laatukin on vähän sen näköistä että missä lie lapsitehtaassa tehty (valujen saumat törröttää, se veitsi teline on kuin jostain suojatyökeskuksesta).
En ole hennonut poiskaan heittää ja lähes päivittäisessä käytössä noista on "kokkiveitsi" yleisveitsenä. Myös leipäveitsi on ok. Mm. se fileerausveitsi on ihan täysi vitsi. No joo, jos haluaa kalan repiä silpuksi tylpällä sahalla, niin voi siihen käyttää ihan perinteistä fiskarsin puusahaakin. Mutta jos fileen haluaa aikaiseksi, niin kyllä semmonen terävä, viiltävä veitsi on edelleenkin tarpeellinen työväline ja valitettavasti sitä joutuu myös välillä terottamaan.
Niin, ja terotan noita kyllä säännöllisesti, muuten niillä ei saisi kyllä mitään poikki, eli puheet "terottamattomuudesta" ovat ns. paskapuhetta (kuten ehkä fiksuimmat osasivat arvatakin).
Sain kaverilta lahjaksi semmosen "oikean" nikkein, eli tsiljoona kertaa foldatusta teräksestä tehdyn japanilaisen kokkiveitsen. Vehje on niin terävä etten meinaa uskaltaa käyttää sitä. Ekan kerran kun vain hypistelin sitä sain n. 8cm viillon käteen aikaiseksi (huomaamattani)
Ero Nikkeihin on, sanotaanko, huomattava...