- Liittynyt
- 23.10.2002
- Viestejä
- 241
Olenko oikein käsittänyt että liian vähän kun syö rasvaa, niin se kertyykin helpommin vyötärölle kuin jos syö enemmän hyvää rasvaa? Eli esim. mun tapaus. Mikä ero kalaöljyllä ja kalanmaksaöljyllä? Entä sisältääkös rypsiöljy miten noita omega3:sia, myös oliiviöljyä löytyy kaapista?
Kun elimistö saa liian vähän rasvaa, niin se alkaa säilöa entisiäkin pahan päivän varalle, ja alkaa rasvan sijaan käyttää polttoaineena lihaskudosta, niinkuin sanoin jo aiemmin.
Kalaöljy on puristettu tietääkseni itse kalasta, kun taas kalanmaksaöljy on puristettu kalan maksasta.
Kalaöljyssä on enemmän tärkeitä omega3-rasvahappoja.
Kalanmaksaöljyssä on taasen enemmän vitamiineja.
Rypsiöljy ei sisällä ainakaan riittävästi omega3:a, joten osta suosiolla vaikkapa Möllerin Omega3-kalaöljyä ja ota sitä ohjeen mukaan. Huolehdi myös riittävästä vitamiininsaannista (esim. multitabs päivässä)
Rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan parempaa on kylmäpurisetettu rypsiöljy. Itse syön sitä... Mutta se maksaakin n. 4-5e pullo. Oliiviöljy on kanssa ihan ok... Mutta hifistelyn vuoksi suosittelen juuri tätä kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kylmäpuristus menetelmä säilyttää hyviä rasvahappoja, koska öljyn valmistuksessa ei käytetä lainkaan korkeita lämpötiloja.
Kun elimistö saa liian vähän rasvaa, niin se alkaa säilöa entisiäkin pahan päivän varalle, ja alkaa rasvan sijaan käyttää polttoaineena lihaskudosta, niinkuin sanoin jo aiemmin.
Kalaöljy on puristettu tietääkseni itse kalasta, kun taas kalanmaksaöljy on puristettu kalan maksasta.
Kalaöljyssä on enemmän tärkeitä omega3-rasvahappoja.
Kalanmaksaöljyssä on taasen enemmän vitamiineja.
Rypsiöljy ei sisällä ainakaan riittävästi omega3:a, joten osta suosiolla vaikkapa Möllerin Omega3-kalaöljyä ja ota sitä ohjeen mukaan. Huolehdi myös riittävästä vitamiininsaannista (esim. multitabs päivässä)
Rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan parempaa on kylmäpurisetettu rypsiöljy. Itse syön sitä... Mutta se maksaakin n. 4-5e pullo. Oliiviöljy on kanssa ihan ok... Mutta hifistelyn vuoksi suosittelen juuri tätä kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kylmäpuristus menetelmä säilyttää hyviä rasvahappoja, koska öljyn valmistuksessa ei käytetä lainkaan korkeita lämpötiloja.