Newbie & Dietti

Olenko oikein käsittänyt että liian vähän kun syö rasvaa, niin se kertyykin helpommin vyötärölle kuin jos syö enemmän hyvää rasvaa? Eli esim. mun tapaus. Mikä ero kalaöljyllä ja kalanmaksaöljyllä? Entä sisältääkös rypsiöljy miten noita omega3:sia, myös oliiviöljyä löytyy kaapista?

Kun elimistö saa liian vähän rasvaa, niin se alkaa säilöa entisiäkin pahan päivän varalle, ja alkaa rasvan sijaan käyttää polttoaineena lihaskudosta, niinkuin sanoin jo aiemmin.

Kalaöljy on puristettu tietääkseni itse kalasta, kun taas kalanmaksaöljy on puristettu kalan maksasta.
Kalaöljyssä on enemmän tärkeitä omega3-rasvahappoja.
Kalanmaksaöljyssä on taasen enemmän vitamiineja.
Rypsiöljy ei sisällä ainakaan riittävästi omega3:a, joten osta suosiolla vaikkapa Möllerin Omega3-kalaöljyä ja ota sitä ohjeen mukaan. Huolehdi myös riittävästä vitamiininsaannista (esim. multitabs päivässä)

Rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan parempaa on kylmäpurisetettu rypsiöljy. Itse syön sitä... Mutta se maksaakin n. 4-5e pullo. Oliiviöljy on kanssa ihan ok... Mutta hifistelyn vuoksi suosittelen juuri tätä kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kylmäpuristus menetelmä säilyttää hyviä rasvahappoja, koska öljyn valmistuksessa ei käytetä lainkaan korkeita lämpötiloja.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tässä lainaan Pandaa tuolta Punttimimmien puolelta:

"Auringonkukkaöljyssä on tyydyttyneitä rasvahappoja n. 10 %, öljyhappoa n. 20 %, linolihappoa n. 70 % ja alfalinoleenihappoa n. 1 %.

Pellavansiemenöljyssä on tyydyttyneitä n. 10 %, öljyhappoa n. 20 %, linolihappoa n. 15 % ja alfalinoleenihappoa n. 57 %.

Oliviiöljyssä on tyydyttyneitä n. 15 %, öljyhappoa n. 80 %, linolihappoa n. 10 % ja alfalinoleenia 1 %.

Rypsiöljyssä on tyydyttyneitä n. 5 %, öljyhappoa 60 %, linolihappoa n. 25 % ja alfalinoleenia 10 %."

En tiedä onko noi kylmäpuristettujen vai tavallisten arvoja, mutta suuntaa antavia kyllä.

Linolihappo on sama kuin omega-6 ja alfalinoleenihappo on sama kuin omega-3.

Eli omega-3:sta saa ihan mukavasti pellavasiemenöljystä, joka on aika kallista, mutta ei ole kalliimpaa kuin nuo möllerin kapselit.
 
Originally posted by Hippa
Linolihappo on sama kuin omega-6 ja alfalinoleenihappo on sama kuin omega-3.

Eli omega-3:sta saa ihan mukavasti pellavasiemenöljystä, joka on aika kallista, mutta ei ole kalliimpaa kuin nuo möllerin kapselit.

Omega-6-rasvahappoja ovat myös GLA, DGLA ja AA. Omega-3-rasvahappoja ovat myös EPA, DHA ja ETA.

Pellavansiemenöljyissä on reippaasti ALA:a, mutta ei EPA:a ja DHA:a, mitä taas kalaöljyissä on.

http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/efa.html
 
Originally posted by Tomi
Jumanzuikka sua, Hannibal! Loistava linkki ja vielä parempi linkki löytyi tuolta samalta sivulta: http://www.margariinitiedotus.fi/julkaisut/taittom4painoon.pdf

:kippis1:

Joo, noiden lukemisen jälkeen luulisi tietävän kaiken tarpeellisen tarvitsemistaan rasvoista. Nyt minäkin alan ymmärtämään, miksi myös pellavansiemenöljyn käyttö voi olla perusteltua. :)
 
Re: Rasvapainon kalorivastine

Originally posted by Hulkki
Koska kehon rasvakudos ei ole sataprosenttista öljyä/rasvaa, vaan siinä painossa on mukana myös nesteitä sun muita. Tuo löytyy aika usein englanninkielisessä bodykirjallisuudessa, että 1 pound of bodyfat weight = 3500 calories. Kerro tuo 2.2:lla eli vastaamaan kiloa, saadaan 7700 kaloria.

Kiitti, Iso-H! Olen taas yhtä viisaampi! :kippis1:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom