- Liittynyt
- 16.4.2003
- Viestejä
- 112
ljp sanoi:Kaikki pastat on nopeita hiilareita vaikka olisikin täysjyvä-, kaura- tai ruisversio kyseessä, eli jos haluat syödä hitaampaa niin täysjyväriisi tai kaurahiutaleet on hyvä valinta.
Tähän väitteeseen en kyllä yhdy. Jos katsot GI-taulukkoa, huomaat että kaurahiutaleiden ja täysjyväriisin GI-luvut pyörivät 80 paikkeilla, kun taas pastan on siinä 50-60 välillä.
Täysjyväriisistä ja kaurahiutaleista saa enemmän ravintoaineita kuin TAVALLISESTA pastasta, mutta täysjyväpastat jne. ovat tässäkin mielessä melko lailla yhtä hyvät kuin kaurahiutaleet/täysjyväriisi.
En laske ravintoarvot yleensä, kerran parissa kuukaudessa otan 4-5 päivän tarkastuksen jolloin kaikki lasketaan. Kyllä pastan proteiini tulee laskettua, kukahan nyt syö pastaa yksinään ilman tonnikalaa/lihaa etc? Aminohappipoolit täydentävät toisiaan ja eri proteiinien BV-arvot eli hyväksikäyttöarvot nousevat korkeammalle kuin mitä ne olisi yksinään.