Mulle myös normaali kotiruoka on nimenomaan itsevalmistettua ja ruokapöydässä syötyä. Arkisin edullisemmista raaka-aineista valmistettua (erilaiset laatikot ja keitot, joissa perunaa, makaronia, jauhelihaa, riisiä, juureksia, nakkeja, kanaa, kaaleja, edullisemmat kalat, ja kun Oulun lähimaastosta olen, niin rössyä aka. veripalttua). Pyhänä ja leivinuuninlämmityspäivinä karjalanpaistia, pihvejä (esim. possua), uunijuureksia, paistettua kalaa (siikaa ja lohta) ja tuoretta leipää.
Nuo on minun lapsuusmuistoissani kotiruokaa. Omassa kokeilevassa keittiössä kaava on aikalailla samanlainen, mutta peruna, riisi ja makaroni (muiden viljatuotteiden ohella) ovat jääneet pois/vähemmälle. Vieläkin teen arkisin laatikoita, esimerkiksi suikalejuurespusseista tai kesäkurpitsasta ja jauhelihasta ja keittoja. Ja viikonloppuisin paistiruokia tai muita pitempää valmistusaikaa vaativia sapuskoita.