Riippuu aika paljon käytettävissä olevista henkilöistä, mutta vihreällä voi opettaa. Muksujudossa keskitytään pääasiassa opettelemaan olemaan judoharjoituksissa lajin vaatimalla tavalla ja rakentamaan perustaa sille, että tulevaisuudessa on fyysiset perusteet kehittyä lajissa jos kiinnostusta riittää. Eli pääasiassa kehonhallintaa, "etiketin" opettelua, ukemeja ja tekniikan alkeita pystyssä ja matossa.
Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että muksujudolla käsitetään montaa eri asiaa eri seuroissa. Esimerkiksi 4-6 vuotiaiden muksujudo on pelkkää jumppaa judogi päällä ja sillä ei ole mitään tekemistä itse lajin kanssa. Toisissa seuroissa ei noin nuorille järjestetä mitään vaan ensimmäiset kurssit ovat n. 7-10 vuotiaille.
Itse pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevana vedin muksujudoa jo vihreällä vyöllä (15-16 vuotiaana) tavallaan pakon sanelemista ehdoista kun ei ollut vanhempaa tai korkeampivöistä tarjolla. Kuitenkaan, mielestäni lapsen ei pitäisi ohjata toisia lapsia, vaikka olisi miten kypsä. Mielestäni lajin tason säilyttämiseksi ei kannattaisi mennä ohjaamaan lapsia tai ketään muutakaan ennenkuin on oppinut riittävän hyvän tason lajissa. Tyyliin väh. ruskea vyö tai lähemmäs 10 vuotta kokemusta. Muuten opetetaan tekniikat väärin ja koko kurssi tekee sitten asiat päin vittua :D
Mikään ei ole pahempaa kuin nähdä junnujen jatkoryhmä (esim. kaikilla vihreät vyöt) ja todeta, että kaikki tekee tekniikat päin helvettiä eivätkä tottele mitään ja ovat suurinpiirtein keltavöisten tasolla. Hyvät junnuohjaajat ovat nykyisin todella harvassa. Kilpailijat keskittyvät kilpailemaan ja ohjaajat ovat yleensä sellaisia mitkä eivät ole ikinä kisanneet tai oppineet tekniikoita oikein.