Mielihalut sokeriin iltaisin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja 51sth
  • Aloitettu Aloitettu
Hedelmät on terveellinen vaihtoehto. Unohda noi kemikaalimakeuttajat ja pepsi maxit. Kohtalaisen pieninä määrinä tavan sokerikaan ei ole mikään myrkky. Sokerin haittoja liioitellaan todella paljon. Ongelma on sokerilla makeutetut limpparit ja muut juomat, joita juodaan suuria määriä. Hampaille sokeri ei kyllä tee hyvää, joten niitä kannattaa hoitaa, jos sokeria syö.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kukaan ei tainnut vielä kysyä asutko yksin? Jos et, niin voisiko olla perheneuvottelun paikka ja suklaapatukat pannaan pariksi viikoksi koko perheeltä? Ei kai se karkkitauko pahaa tee niillekään, jotka ovat ihannepainossa.

Yksin asuvan on tietysti helpompi jättää päivällä karkit ostamatta, jos silloin on itsekuria.
 
Hedelmät on terveellinen vaihtoehto. Unohda noi kemikaalimakeuttajat ja pepsi maxit. Kohtalaisen pieninä määrinä tavan sokerikaan ei ole mikään myrkky. Sokerin haittoja liioitellaan todella paljon. Ongelma on sokerilla makeutetut limpparit ja muut juomat, joita juodaan suuria määriä. Hampaille sokeri ei kyllä tee hyvää, joten niitä kannattaa hoitaa, jos sokeria syö.

Ei tässä ole varmasti sokerista myrkkynä puhuttukaan. Yleensäkin koko tämän homman juju on kalorit. Ja sokerista saadut kalorit on turhia, ainakin dieetillä, kun jokainen ylimääräinen kalori on liikaa. Siksi niitä vältellään ja tarjotaan kalorivapaita vaihtoehtoja tilalle. Hedelmät ovat yllättävän kaloripitoisia.

Itse ainakin ihan mielellään syön kemikaalisesti makeutettuja tuotteita satunnaisesti, jos makeanhimo yllättää. Luuletko tosiaan, että Suomessa myytäisiin esim light colaa, joka sisältää vaarallista MYRKKYÄ? Mikä tahansa tuote liiallisesti nautittuna on myrkkyä, liikaan veteenkin kuolee. Turhaa hössötystä sanon minä.
 
Ei tässä ole varmasti sokerista myrkkynä puhuttukaan. Yleensäkin koko tämän homman juju on kalorit. Ja sokerista saadut kalorit on turhia, ainakin dieetillä, kun jokainen ylimääräinen kalori on liikaa. Siksi niitä vältellään ja tarjotaan kalorivapaita vaihtoehtoja tilalle. Hedelmät ovat yllättävän kaloripitoisia.

Itse ainakin ihan mielellään syön kemikaalisesti makeutettuja tuotteita satunnaisesti, jos makeanhimo yllättää. Luuletko tosiaan, että Suomessa myytäisiin esim light colaa, joka sisältää vaarallista MYRKKYÄ? Mikä tahansa tuote liiallisesti nautittuna on myrkkyä, liikaan veteenkin kuolee. Turhaa hössötystä sanon minä.

Turhaa hössöttelyä tosiaan! Suomessa on myyty iät ja ajat Koskenkorvaa ja tupakkaakin, ja apteekissa opiaatteja, vitut niissäkään siis MITÄÄN vaarallista VOI olla kun on kerran jopa meillä SUOMESSA yleisessä myynnissä. :) On kyllä hullu jos luulee että härmässä jotain haitallista olisi laillisesti kaupan. Ja kaikki kielletty tappaa ekasta kerrasta salettiin.. ;)
 
^
ite huomannu että about kaikkien sokeria sisältävien elintarvikkeiden karsiuduttua pois olo on parempi ku aikaisemmin.. ei kastikkeita, valmismarinadeja,mehuja,limua,makeisia tai muutakaan vastaavaa tule syötyä. mieli ei edes enää tee niitä, hedelmiä menee kylläkin .
 
Turhaa hössöttelyä tosiaan! Suomessa on myyty iät ja ajat Koskenkorvaa ja tupakkaakin, ja apteekissa opiaatteja, vitut niissäkään siis MITÄÄN vaarallista VOI olla kun on kerran jopa meillä SUOMESSA yleisessä myynnissä. :)

Tupakan ja Koskenkorvan elinikä olisi varmaan aika lyhyt, jos ne tuotaisiin nyt markkinoille uutena tuotteena.

Onhan noita lisäaineita säädelty ja säädöksiä veivattukin. Se nähdäkseni osoittaa, että jotain jatkuvaa tutkimusta tehdään ja tulokset otetaan käytäntöönkin. Asparmaatistakin on tutkimuksia paljon. IMO liian lihavuuden haittavaikutukset ovat kiistattomia, keinomakeutusaineiden haitat salaliittoteorioita lähenteleviä nettimeemejä tai korkeintaan ehkä kenties mahdollisesti -tason haittoja.
 
Tupakan ja Koskenkorvan elinikä olisi varmaan aika lyhyt, jos ne tuotaisiin nyt markkinoille uutena tuotteena.

Onhan noita lisäaineita säädelty ja säädöksiä veivattukin. Se nähdäkseni osoittaa, että jotain jatkuvaa tutkimusta tehdään ja tulokset otetaan käytäntöönkin. Asparmaatistakin on tutkimuksia paljon. IMO liian lihavuuden haittavaikutukset ovat kiistattomia, keinomakeutusaineiden haitat salaliittoteorioita lähenteleviä nettimeemejä tai korkeintaan ehkä kenties mahdollisesti -tason haittoja.

Onhan noita, mutta kokemus niistä on vaan niin lyhyeltä ajanjaksolta, että vaikea varmaksi haittojakaan on sanoa. Kuitenkin tuntuu olevan ruokateollisuudessakin jo hyvin tiedossa ettei noitten lisäaineitten kasapäin vetäminen hirveen hyvä asia välttämättä ole. Jos tutkit suomalaisia elintarvikkeita, hyvin monessa on jo merkintä: "Ei lisäaineita", "Ei lisättyjä säilöntäaineita", myös "aspartaamiton" alkaa olemaan myyntivalttia kun sen haitat nyt pikkuhiljaa tulee todennäköisemmäksi kuin luultiin. En mä nyt usko että tässä takana mitään suurempaa salaliittoa on, monesti vaan kaikenlaista päätyy myyntiin ennenkuin niitä on hirveän pitkissä tutkimuksissa 100% turvallisiksi todettu. Ja ainakin aspartaamista hajoaa elimistössä metanolia, siis eihän sitä tavaraa kilokaupalla kukaan vedä, mutta jos tarkoitus on syödä hyvin, miksi käyttää haitallista kun voi olla käyttämättä sitä? Ja tosiaan jos ne pelkkiä salaliittoja lähenteleviä nettimeemejä olisi, minkä takia esim. Kanadassa tuotteissa pitää varoittaa sen sisältämästä aspartaamista? Mä kun luulin että nykyään kaikki tietää ettei noi E-koodit mitään kaikista luonnollisinta ravintoa ihmiselle ole. :D
 
Onhan noita, mutta kokemus niistä on vaan niin lyhyeltä ajanjaksolta, että vaikea varmaksi haittojakaan on sanoa. Kuitenkin tuntuu olevan ruokateollisuudessakin jo hyvin tiedossa ettei noitten lisäaineitten kasapäin vetäminen hirveen hyvä asia välttämättä ole. Jos tutkit suomalaisia elintarvikkeita, hyvin monessa on jo merkintä: "Ei lisäaineita", "Ei lisättyjä säilöntäaineita", myös "aspartaamiton" alkaa olemaan myyntivalttia kun sen haitat nyt pikkuhiljaa tulee todennäköisemmäksi kuin luultiin. En mä nyt usko että tässä takana mitään suurempaa salaliittoa on, monesti vaan kaikenlaista päätyy myyntiin ennenkuin niitä on hirveän pitkissä tutkimuksissa 100% turvallisiksi todettu. Ja ainakin aspartaamista hajoaa elimistössä metanolia, siis eihän sitä tavaraa kilokaupalla kukaan vedä, mutta jos tarkoitus on syödä hyvin, miksi käyttää haitallista kun voi olla käyttämättä sitä? Ja tosiaan jos ne pelkkiä salaliittoja lähenteleviä nettimeemejä olisi, minkä takia esim. Kanadassa tuotteissa pitää varoittaa sen sisältämästä aspartaamista? Mä kun luulin että nykyään kaikki tietää ettei noi E-koodit mitään kaikista luonnollisinta ravintoa ihmiselle ole. :D

Aspartaamista pitää varoittaa, sehän "sisältää fenyylialaniinin lähteen" eli käytännössä puolet siitä on tuota fenyylialaniinia. Ja jos on harvinainen geneettinen virhe, taisi olla fenyyliketonuria tjsp, ei sovi kyseistä aminohappoa saada lapsena liikaa. Sinänsä tuo on ihan vain normaali aminohappo.

"Ei lisäaineita" -merkintä osoittaa markkinatalouden suunnilleen toimivan. Tuomarihan laittaa sinut vankilaan, jos tuomari uskoo sinun murhanneen. Todennäköisin syy sille on se, että todella olet murhannut -- mutta vaikutusketju menee kuitenkin tuomarin kautta. Vastaavasti tarjolle tuodaan tuotteita, jotka me kuluttajat uskomme terveellisiksi. Syynä tähän uskomukseen voi olla se, että jotkut tuotteet todella ovat terveellisiä. Valitettavasti taidamme olla ruokaa koskevissa asioissa paljon oikeuden tuomaria huonompia tekemään oikeita päätelmiä.

Markkinatalous toimii vain suunnilleen. Kuluttajille tarjotaan mitä he haluavat, eikä sitä mikä olisi heille hyväksi. Vaihtoehtohan markkinataloudelle on, mutta se ei oikein pelannut.

Aspartaamista hajoaa metanolia, metanoli on myrkky -- mutta tässäkin määrä tekee myrkyn. Saa sitä syödä vaikka plutoniumia, kun syö riittävän vähän.

Ja lopuksi, moni E-koodeista on nimenomaan luonnollisia. E330 on sitruunahappo, jota nimensä mukaisesti saa esimerkiksi sitruunasta. (Ja joka on myös ihmisen kaiken aerobisen energiantuotannon pohjalla, googlaa 'sitruunahappokierto'.)
 
Aspartaamista pitää varoittaa, sehän "sisältää fenyylialaniinin lähteen" eli käytännössä puolet siitä on tuota fenyylialaniinia. Ja jos on harvinainen geneettinen virhe, taisi olla fenyyliketonuria tjsp, ei sovi kyseistä aminohappoa saada lapsena liikaa. Sinänsä tuo on ihan vain normaali aminohappo.

"Ei lisäaineita" -merkintä osoittaa markkinatalouden suunnilleen toimivan. Tuomarihan laittaa sinut vankilaan, jos tuomari uskoo sinun murhanneen. Todennäköisin syy sille on se, että todella olet murhannut -- mutta vaikutusketju menee kuitenkin tuomarin kautta. Vastaavasti tarjolle tuodaan tuotteita, jotka me kuluttajat uskomme terveellisiksi. Syynä tähän uskomukseen voi olla se, että jotkut tuotteet todella ovat terveellisiä. Valitettavasti taidamme olla ruokaa koskevissa asioissa paljon oikeuden tuomaria huonompia tekemään oikeita päätelmiä.

Markkinatalous toimii vain suunnilleen. Kuluttajille tarjotaan mitä he haluavat, eikä sitä mikä olisi heille hyväksi. Vaihtoehtohan markkinataloudelle on, mutta se ei oikein pelannut.

Aspartaamista hajoaa metanolia, metanoli on myrkky -- mutta tässäkin määrä tekee myrkyn. Saa sitä syödä vaikka plutoniumia, kun syö riittävän vähän.

Ja lopuksi, moni E-koodeista on nimenomaan luonnollisia. E330 on sitruunahappo, jota nimensä mukaisesti saa esimerkiksi sitruunasta. (Ja joka on myös ihmisen kaiken aerobisen energiantuotannon pohjalla, googlaa 'sitruunahappokierto'.)

Mukava huomata että täälläkin saa joskus rakentavaa keskustelua aikaiseksi! Asiaan nyt jo vähän tarkemmin perehtyneenä asian laita saattaa ollakkin niin että aspartaami on eniten haitallista lapsille joilla on alttiutta neurologisille häiriöille -> fenyylialaniini-annokset lisää vettä myllyyn. Tottahan se on että määrä tekee myrkyn. http://www.tohtori.fi/?page=6486373&id=1936143 Tuolla Tohtori.fi -artikkelissa tosin väitetään itsessään aivoja ärsyttäväksi kemikaaliksi. Kolmen kärjessä on tosin tuolla listalla ykkösenä juurikin säilöntäaine natriumnitriitti, jota en kyllä itse lisäisi asiakkaalle myytävään ruokaan ihan mielellään, en pelkän omantunnon takia, vaan myös sen takia että alkaa olemaan jo sellasta tavaraa joka ei mun mielestä ruokaan kuulu. Einesteollisuudelle juttu on tietysti eri, tottakai hommasta tulee kannattavampaa jos makkara säilyy viileässä kaksi viikkoa kahden päivän sijasta..
Totta tuokin että osa noista "E-koodeista" on noita suht tavallisia ruokatarvikkeita, mutta sitten taas natriumnitriitit kuuluu jo mielestäni kategoriaan: "Jotain ihan muuta".
 
Mainitsemasi Tohtori.fi artikkeli on laadultaan hyvinkin kyseenalainen. Lähdeviittauksina yhden sen paremmin tunnetun henkilön kirjoittama kirja. Samoin minua ottaa päähän tuossa lopussa mainitun tyyliset apokalyptiset leiskautukset kuten "tarjoamalla lapselle hot dogeja kasvaa heidän riski sairastua aivosyöpään 300 %:lla?". Tuollaiset ilman minkäänlaista referenssiä ruoan määristä, laadusta tai tutkimuksen otannasta/tutkimusmenetelmistä yms tehtävät tutkimukset täytyisi laittaa saman tien mappi Ö:hön.

Mutta asiaan. Eli yksi parhaimmista makeanhimon poistajista on tietysti se makea ;). No loistava korvike on tietysti purukumi. Samoin jokin makeutettu rahka/hedelmätee (esim. ananastee on melko loistavaa).

Löytyisikö sinulta muuten TheRealA jonkinnäköisiä tutkimuksia/oikeasti hyviä kirjoituksia liittyen makeutusaineiden vaarallisuusteen/turvallisuuteen? Mitä uudempi sen parempi.
 
Asiaan nyt jo vähän tarkemmin perehtyneenä asian laita saattaa ollakkin niin että aspartaami on eniten haitallista lapsille joilla on alttiutta neurologisille häiriöille -> fenyylialaniini-annokset lisää vettä myllyyn. Tottahan se on että määrä tekee myrkyn. http://www.tohtori.fi/?page=6486373&id=1936143 Tuolla Tohtori.fi -artikkelissa tosin väitetään itsessään aivoja ärsyttäväksi kemikaaliksi. Kolmen kärjessä on tosin tuolla listalla ykkösenä juurikin säilöntäaine natriumnitriitti, jota en kyllä itse lisäisi asiakkaalle myytävään ruokaan ihan mielellään, en pelkän omantunnon takia, vaan myös sen takia että alkaa olemaan jo sellasta tavaraa joka ei mun mielestä ruokaan kuulu. Einesteollisuudelle juttu on tietysti eri, tottakai hommasta tulee kannattavampaa jos makkara säilyy viileässä kaksi viikkoa kahden päivän sijasta..
Totta tuokin että osa noista "E-koodeista" on noita suht tavallisia ruokatarvikkeita, mutta sitten taas natriumnitriitit kuuluu jo mielestäni kategoriaan: "Jotain ihan muuta".

Minusta tohtori.fi:n artikkelit ovat jotenkin "maustettuja", niissä tuntuisi olevan asiaa, mutta joukossa onkin tällaisia rajusti yksinkertaistavia juttuja. Jos pitäisi kerätä googlella osumia ja saada mainostuloja, niin juuri tuollaisia tekstejä minä kirjoittaisin... tuossa linkittämässäsi jutussa kakkospahis on "hydratut öljyt", siis arvatenkin kovetetut. Ongelmahan ovat transrasvat, joita taas on osittain kovetetuissa kasviöljyissä. Jutun lopussa kysytään tiesitkö, että "tarjoamalla lapselle hot dogeja kasvaa heidän riski sairastua aivosyöpään 300 %:lla?" Tuossa ei kerrota paljonko niitä pitää syöttää saati millä aineistolla tutkimus on tehty. Aivosyöpä on sen verran harvinainen, etten uskoisi löytyneen kovin laajaa aineistoa.

Sitten jos mennään Wikipediaan, tuohon kaiken oikean tiedon lähteeseen... :) Tämän mukaan nitriittiä on esimerkiksi pinaatissa. Toisaalta "- - a 65 kg person would likely have to consume at least 4.615 g to result in death. - - Spinach and lettuce can have as high as 2500 mg/kg - -". Eli ainakin lähes kolme kiloa pinaattia voisi syödä kuolematta. Sellaista määrää lisäainetta tuskin sallittaisiin, joka ehkä tappaisi syömällä kolme kiloa jotain tuotetta.

Ilmeisesti ongelma ovat nitrosamiinit, josta en sitten tiedä kuin aineen nimen. Niitä syntyy kun nitriittiä sisältävää lihaa paistetaan. Tällöin ilmeisesti luonnostaan pinaatissa oleva nitriitti olisi ongelma lihan lisäaineena, pinaatinlehtiä kai harva paistaa. Menee vaikeaksi, eikä oikein tällainen päättely aina terveysvaikutuksissa toimikaan. Joka tapauksessa kaikki liha tai käsitelty liha on yhdistetty syöpiin, ja mahdollinen selitys olisi juuri nuo nitrosamiinit.

Sen sijaan aspartaamista en ole löytänyt mitään oikeaa syytä varoa. Metanoliakin syntyy myös luonnostaan, pontikankeitossahan tuota ainakin varotaan. Jonkun mukaan hapankaalissa olisi metanolia, mutta en ole selvittänyt onko jutussa perää.
 
Kuulin sellaisen mahdollisen syyn sokerin tai hiilareiden himoon yleensäkin illalla kuin sienet. Ihmisen elimistössähän on kaikenlaisia vieraita pieneliöitä. Joten sokerinhimon syynä saattaa olla sieni, joka käyttää energiakseen glukoosia ja siksi erittää kemikaaleja, jotka saavat sinut himoitsemaan sokeria iltaisin. Monet loisethan vaikuttavat isäntäeläimiensä käytökseen omalla toiminnallaan. Ei siksi, että ajattelisivat, vaan koska ne loiset ovat menestyneet parhaiten, jotka ovat saaneet muokattua elinolonsa eli SUN ELIMISTÖN itselleen sopivaksi.

Onko hilsettä? Se olisi tämän sienihypoteesin yksi oire. Hiilarinhimo iltaisin, koska sienellä on nälkä ja ei halua pidentää jokaöistä paastoaan yhtään enempää.

Hilsettä tulee säännöllisesti ja joudun turvautumaan kausittain apteekin tuotteisiin tämän vuoksi. Olen tästä sieniasiasta kuullut itsekin ennen ja tilasinkin kuukausi sitten Candida Clearia menee testiinkin huomenissa, sillä tarkoituksena on aloittaa huomenna dieetti muutenkin.

Candida on käsittääkseni hiivasieni, joka nykypäiväisellä sokerinsyönnillä saattaa kasvaa ihmisessä niin, että tulee epämiellyttäviä oireita, kuten ahdistus, sokerinhimot, päiväväsyt, ym. Enpä osaa mitään virallista aiheesta tähän hätään heittää, mutta ehkä joku tietää enempi?

- - - Updated - - -

Hedelmät on terveellinen vaihtoehto. Unohda noi kemikaalimakeuttajat ja pepsi maxit. Kohtalaisen pieninä määrinä tavan sokerikaan ei ole mikään myrkky. Sokerin haittoja liioitellaan todella paljon. Ongelma on sokerilla makeutetut limpparit ja muut juomat, joita juodaan suuria määriä. Hampaille sokeri ei kyllä tee hyvää, joten niitä kannattaa hoitaa, jos sokeria syö.

Itsekään en kauhean mielelläni koskisi noihin keinomakeuttajiin. Syynä lähinnä se, että sitten tekee mieli seuraavana päivänä itsellä enempi jotain makeaa tai myöhemmin samana päivänä. Eli omalla kohdalla ne eivät toimi. Mielihalut on matalemmat jos leikkaa kaiken makean pois (lukuunottamatta jotan random-normi mässyjä max pari kertaa kk). Olen samaa mieltä, että sokerin haittoja on liioiteltu, mutta niin on mielestäni sokerin syöntiäkin.
 
Kukaan ei tainnut vielä kysyä asutko yksin? Jos et, niin voisiko olla perheneuvottelun paikka ja suklaapatukat pannaan pariksi viikoksi koko perheeltä? Ei kai se karkkitauko pahaa tee niillekään, jotka ovat ihannepainossa.

Yksin asuvan on tietysti helpompi jättää päivällä karkit ostamatta, jos silloin on itsekuria.

Yksin asun, mutta ongelmana on ollut jo pitkään se, että tyttöystävän kanssa tykätään herkutella viikonloppuisin. Siitä on tullut vahva tapa.. noh, siitä on puhuttu ja nyt ollaan suunniteltu muita aktiviteetteja viikonlopuiksi : )
 
Mutta asiaan. Eli yksi parhaimmista makeanhimon poistajista on tietysti se makea ;). No loistava korvike on tietysti purukumi. Samoin jokin makeutettu rahka/hedelmätee (esim. ananastee on melko loistavaa).

Pakko kommentoida tätä omakokemuksesta. Jos poistan makeanhimon makealla, se todella vie makeanhimon, mutta n. tunniksi tai pariksi ja sitten tekee jotain makeaa taas mieli. Omalla kohdalla paras makeanhimon tappaja (tähän mennessä) on ollut rajoittaa makean syönti hyvin vähiin. Kaikki karkit ja jauhoruoat olen saanut unohtaa saman tien. Uskon, että ihmiset saattavat olla tämän suhteen erilaisia. Jotkut vetävät vain hiilarimöttösiä, karkkia, pullaa, pitsan kannikasta ja pystyvät pitämään himonsa kurissa sen enempiä lihomatta. Minä en.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom