SUPERCARB 1kg -40%

Menkat poissa!! :(

Liittynyt
12.2.2014
Viestejä
20
Kuinka runsas harjoittelu voi johtaa urheiluamennoreaan?
Viikossa noin 3 lihaskuntoharjoitusta ja 3 aerobista, päälle kävelylenkit n.1h 3 kertaa viikossa.
Menkkoja ei ole kuulunut vähään aikaan. Olen pienikokoinen ja vähärasvainen joten tokin sekin voi vaikuttaa.
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Rasvaprosentti vaikuttaa, mutta nuo treenimäärät eivät vielä kuulosta kovin järisyttäviltä. Pitäisikö ekaksi tehdä raskaustesti?

Kovaa urheilevilla naisilla on hyvin yleistä, että menkat jäävät kokonaan pois tai epäsäännöllistyvät melkoisesti. Toisille se on ok, toisille ei. Hätätilahan se kropassa on: kroppa säästää, ettei tulisi raskaaksi/energiaa kuluisi ovulaation, koska keho käy niin rankoilla, että sikiön selviäminen ja sille maidontuotanto vaarantuisi.

Toisilla kierto palaa helposti normaaliksi kun rasitusta vähennetään ja/tai ravitsemus laitetaan rasituksen vaatimalle tasolle. Toisilla kierron palautuminen on rankemman takana ja voi viedä vuosiakin. Monen mielstä loppujen lopuksi ei ollut sen hormoonihärdellin arvoista se "kovaa treenaaminen".

Voisi olla paikallaan käydä lääkärille (joka ymmärtää urheilijoita) juttelemassa aiheesta.
 
Kuinka runsas harjoittelu voi johtaa urheiluamennoreaan?
Viikossa noin 3 lihaskuntoharjoitusta ja 3 aerobista, päälle kävelylenkit n.1h 3 kertaa viikossa.
Menkkoja ei ole kuulunut vähään aikaan. Olen pienikokoinen ja vähärasvainen joten tokin sekin voi vaikuttaa.
No onhan tuossa jo rasitusta, tosin ruokavalio ratkaisee paljon? Mikä on siis kokonaisrasitus elimistössä? Sit vielä stressit jne..? Onko tietoa paljon rasvaprosenttisi on suurinpiirtein?
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Sama ongelma täällä. Itselläni menkat ovat olleet poissa jo useamman vuoden. Treenattua tulee paljon, sekä aerobista että anaerobista. Usein treenaan 2 krt:aa päivässä, aamulla aerobinen ja illalla sali, mutta vuosien mittaan keho on tottunut tähän. Syön hyvin terveellisesti, painoindeksi ehkä n. 20. Nukuttua tulee liian vähän, sen tiedän. Hassua on se, etten ole KOSKAAN kipeä ja muutoinkin elämänlaatu/ mieliala on hyvä. Kunto ja oma jaksaminen on myös kohdillaan. Puolimaratonin juoksin viime syksynä ja se reilu 20 kilometrin matka tuntui melkoisen kevyeltä. Lääkärissä olen asiasta pari kertaa käynyt. Todettiin, että naishormonipitoisuudet olivat hivenen liian alhaiset. Tästä on jo yli vuosi ja sen jälkeen olen alkanut syömään enemmän ja monipuolisemmin, minkä seurauksena painokin on pari kiloa noussut - osittain uskoakseni lihaksena.

Pitäisiköhän tästä tilanteesta olla huolissaan? Onko muilla samankaltaisia kokemuksia tai kokemuksia menkkojen palautumisesta piiiitkän tauon jälkeen?
 
Sama ongelma täällä. Itselläni menkat ovat olleet poissa jo useamman vuoden. --- Usein treenaan 2 krt:aa päivässä, aamulla aerobinen ja illalla sali, mutta vuosien mittaan keho on tottunut tähän. ---
Pitäisiköhän tästä tilanteesta olla huolissaan?
Musta sun keho ei oo tottunut kyllä tuohon jos se reagoi noin kun reagoi. Tai voi olla tottunut joo, mut ei se hyvä asia ole.

"Kova kuntoilu ja häiriöt hormonitoiminnassa saavat aikaan sen, että luuntiheys alkaa heiketä.

– Kun kuukautiset jäävät pois, kehossa on vain vähän luuston mineraalien kehittymiselle ja vahvistumiselle tärkeää estrogeeniä, Hohtari valottaa.

Tällöin luusto joutuu koetukselle ja rasitusmurtumien riski kasvaa."


Lähde täällä. Hormoonitasapaino siis kaiken kaikkiaan voi olla sekaisin, mistä itse ainakin pyrkisin kaikin mahdollisin keinoin eroon. Ei ole hääviä jos saa kilpirauhaset yms sekaisin ihan omalla "typerällä" toiminnalla. (Anteeksi sanavalinta). On eri asia olla huippu-urheilija (jonka tähden joutuu luopumaan osin optimaalisesta terveydestä) kuin tavallinen kuntoilija. Jos esim. hedelmällisyysasiat kiinnostaa, niin ehkä tuosta tilasta kannattaa päästä eroon.
 
Kuinka runsas harjoittelu voi johtaa urheiluamennoreaan?
Viikossa noin 3 lihaskuntoharjoitusta ja 3 aerobista, päälle kävelylenkit n.1h 3 kertaa viikossa.
Menkkoja ei ole kuulunut vähään aikaan. Olen pienikokoinen ja vähärasvainen joten tokin sekin voi vaikuttaa.

Ei sitä voi sanoa, että x-treenimäärä johtaa urheiluamennorreaan ja ylirasitukseen. Se on yksilöllistä, että millä treeniäärillä se saadaan aikaiseksi. Syömiset, palautuminen ja psyykkinen stressi vaikuttaa tosi paljon. Joku, jolla on niukka ruokavalio, palautumiseen ei panosteta ja vielä jotain työstressiäkin, niin voi ihan helposti olla ylirasituksessa jo pienemmilläkin treenimäärillä. Sitten taas toinen henkilö, joka panostaa enemmän palautumiseen, syö kunnolla ja muu stressi on vähäistä, kestää useitakin treenikertoja menemättä ylirasitukseen.
 
Kokemusta siitä, että menkat jäävät pois kovaa treenamisen, vähäisen syömisen ja erittäin matalan rasvaprosentin takia:

Aktiiviaikoina menkat jäivät pois tyypillisesti aina treenikaudella ja palasivat "lomakaudella", eli toisinaan oli, toisinaan ei. Hormonaalisen ehkäisyn aikaan (e-pillerit) menkat tuli säännöllisesti, tietysti koska syötävät hormoonit pitivät siitä huolen. Tuohon aikaan ravitsemus ei ollut mitenkään treenimäärien ja intensiteetin tasalla, lisäksi oli pienoista (aina se on vain pientä ;) ) syömishäiriötä.

Villeintä tuossa oli, että aktiivikaudella, kun menkkoja ei muutamaan kuukauteen ollut kuulunut (olin jo hyvin tottunut siihen), niin paukahdin paksuksi. Vähän jännitti, että mitenkähän elinkelpoinen vauva tulee, mutta kyllä luonto piti huolen ja kroppa keräsi painoa hulppeasti yli 25 kiloa puolessa vuodessa :D Nelikiloinen vauva ja täysimetys, niin humahti se paino poiskin ihan kuukaudessa, parissa.

Aktiiviurasta ja hormoonihäiriöistä on jo yli kymmenen vuotta aikaa, mutta silti vieläkin hormoonit reagoivat stressiin HYVIN helposti ja voimakkaasti, jopa niin, että 35-vuotiaana alkoi tulla vaihdevuosioireita (joiden pitäisi alkaa vasta neljänkympin paremmalla puolella aikaisintaan). Kilpirauhasarvoja on tutkittu moneen otteeseen, monen asiantuntijan toimesta. Luuntiheyttä ei, pitäisi varmaan.

En edes lähde miettimään oliko sen arvoista. Menneisyyttä en kuitenkaan pysty muuttamaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom