Nostan aiheesta vanhan topicin, mutta en lähde samasta aiheesta uuttakaan väsäämään.
Kun nykyään tulee vedettyä aika runsaasti tonnikalaa, raejuustoa, juustoa yms. proteiinipitoista tavaraa, niin niissä näyttää piilosuolaa olevan melko runsaasti ja tekisi mieli etsiä niistä joitain vähäsuolaisia versioita, mikäli se on edes mahdollista. Lisäksi pyrin muissa ruuissa välttämään suolaa, sillä noista proteiinipitoisista "lisukkeista" sitä tulee melko runsaasti. Suvussa kun kuitenkin on ollut molemmilla puolilla korkeaa verenpainetta, kohonnutta kolesterolia, diabetestä yms. tauteja jo kohtalaisen nuorena, niin itsekin olen jo tässä vaiheessa alkanut miettimään hieman sitä, mitä tulee syötyä.
Näitä kaikkia terveyshössötystuotteita kun katsoo, niin kaikki on niin vähärasvaista, että maailma pelastuu, mutta silti niissä saattaa olla suolaa kohtalaisen paljon. Itse kuitenkin miellän suolan huomattavasti pahemmaksi kuin rasvan. Ihminen voi käyttää hyvinkin sitä rasvaa energianlähteenä, mutta suola taas aiheuttaa nesteen kertymistä ja kohottaa verenpainetta. Tietenkään kova rasva ei ole hyväksi, mutta kasvirasvaa en näe ollenkaan huonona asiana.
Onko siis olemassa joitain hyvinkin vähäsuolaisia tonnareita, juustoja tai leikkeleitä tai muita elintarvikkeita? Lisäksi miten muut pakkislaiset ajattelee suolasta ja vältättekö ylimääräistä suolaa?