- Liittynyt
- 26.11.2002
- Viestejä
- 48
Reilun viikon mittainen matkaraportti Kiinasta. Rapsassa pyritään keskittymään yleisimpiin nähtävyyksiin, matkustustapoihin sekä ruokaan ja juomaan. Hintatietoja annetaan aina kun muistaa mitä mikin maksoi. Kysyä saa jos tulee jotain mieleen.
1. Päivä
Finnairin siivin aamu yhdeksän aikaa perillä Pekingissä. Kenttä vaikuttaa isolta ja ”autiolta”. Muiden aasianmaiden tapainen hässäkkä loistaa poissaolollaan. Kentällä on kaksi lämpökamerapistettä, jolla matkustajien ruumiinlämmöt mitataan. Jos kuumetta todetaan, niin edessä on kuulemma karanteeni. Onneksi ei ollut.
Kentällä täytyy matkustaa junalla hakemaan matkalaukut, jonka jälkeen tullin läpi ulos. Jos rööki palaa niin kannattaa ostaa savukkeet kentältä. Kartsa 90RMB (Marlboro). Taksit päivystävät pari kerrosta tuloaulan alapuolella. Taksi kaverin kämpille n. 30 min ja öbaut 9€.
Taksit: Lähtömaksu päivällä 10 RMB (1€) ja yöllä (23 jälkeen) 11 RMB. Ekat kolme kilsaa ajaa tällä rahalla, sen jälkeen taksa 2 RMB per km. Taksit luotettavia, mittari menee automaattisesti päälle. Englantia ei kuskit puhu, joten osoite kannattaa olla kiinan kielellä tai sitten opetella tietyt nimet kiinaksi.
Päivällä syömään sichuanilaiseen ravintolaan. Kuten varmaan monet tietävät, ei sapuskat ole Kiinassa sinnepäinkään mitä suomessa sijaisevassa kiinalaisessa ravintelissa. Sichuanin ruoka on aika tulista, joten pidän itse siitä. 3 hengen ruoat jääteellä tuli maksamaan n. 12€. Halpaa on.
Kaupan kautta kämpille nappailemaan virvokkeita. Paikallinen "Tsin Tao" olut kaupassa jotain 4RMB. Illalla sitten baareilemaan. Ensimmäisenä "The Den" niminen mesta, Ex-pattien suosima paikka. Happy Hour klo 22 asti, mm. Carlsberg 15RMB. Tän jälkeen Suzy Wong- nimiseen paikkaan, jossa yllättävänkin hiljaista noin puolenyön tienoilla lauantai- iltana. Sisäänpääsy 50RMB, juomat noin 40 rämpylää. Tästä vielä Coco Banana nimiseen mestaan, jossa pullo "Russki Standardia" lantrinkeineen 500RMB. Joskus aamuyöstä taksilla kotiin, tietty KFC:n kautta.
1. Päivä
Finnairin siivin aamu yhdeksän aikaa perillä Pekingissä. Kenttä vaikuttaa isolta ja ”autiolta”. Muiden aasianmaiden tapainen hässäkkä loistaa poissaolollaan. Kentällä on kaksi lämpökamerapistettä, jolla matkustajien ruumiinlämmöt mitataan. Jos kuumetta todetaan, niin edessä on kuulemma karanteeni. Onneksi ei ollut.
Kentällä täytyy matkustaa junalla hakemaan matkalaukut, jonka jälkeen tullin läpi ulos. Jos rööki palaa niin kannattaa ostaa savukkeet kentältä. Kartsa 90RMB (Marlboro). Taksit päivystävät pari kerrosta tuloaulan alapuolella. Taksi kaverin kämpille n. 30 min ja öbaut 9€.
Taksit: Lähtömaksu päivällä 10 RMB (1€) ja yöllä (23 jälkeen) 11 RMB. Ekat kolme kilsaa ajaa tällä rahalla, sen jälkeen taksa 2 RMB per km. Taksit luotettavia, mittari menee automaattisesti päälle. Englantia ei kuskit puhu, joten osoite kannattaa olla kiinan kielellä tai sitten opetella tietyt nimet kiinaksi.
Päivällä syömään sichuanilaiseen ravintolaan. Kuten varmaan monet tietävät, ei sapuskat ole Kiinassa sinnepäinkään mitä suomessa sijaisevassa kiinalaisessa ravintelissa. Sichuanin ruoka on aika tulista, joten pidän itse siitä. 3 hengen ruoat jääteellä tuli maksamaan n. 12€. Halpaa on.
Kaupan kautta kämpille nappailemaan virvokkeita. Paikallinen "Tsin Tao" olut kaupassa jotain 4RMB. Illalla sitten baareilemaan. Ensimmäisenä "The Den" niminen mesta, Ex-pattien suosima paikka. Happy Hour klo 22 asti, mm. Carlsberg 15RMB. Tän jälkeen Suzy Wong- nimiseen paikkaan, jossa yllättävänkin hiljaista noin puolenyön tienoilla lauantai- iltana. Sisäänpääsy 50RMB, juomat noin 40 rämpylää. Tästä vielä Coco Banana nimiseen mestaan, jossa pullo "Russki Standardia" lantrinkeineen 500RMB. Joskus aamuyöstä taksilla kotiin, tietty KFC:n kautta.