Manuaaliset ruohonleikkurit

Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 155
69T sanoi:
Kelaleikkuri leikkaa vain kun sitä työnnetään eteenpäin, ei siis silloin kun sitä vetää.
Siis Viskarssiko on lainannut Helkaman toimintapatentin - vain pakki puuttuu? Kohta ollaan oikeudessa ja Lampela vetää valittajat nippuun.

69T sanoi:
Fiskaris'ssa on neljä pyörää (etu ja taka) ja terä on niiden välissä eli leikkuuleveys on sama kuin pyörien (leikkurin) ulkoreunat ja takapyöriltä lähtee ketju välityksen kautta terälle jonka seurauksena terä pyörii tuplasti takapyörään verrattuna. Kyseinen innovaatio tekee siitä erittäin kevyen työntää ja tehokkaasti leikkaavan.
No jopas osaa olla. :) Ei kai terän pyörimisnopeus ole suoraan johdettavissa pyörien määrästä (pertsa 2 vs. Fiskars 4), vaan vierekkäisten (tai ketjuvälitteisten) rattaiden suhteista? Työntökeveys, leikkaustehokkuus yms. työskentelytehoon ja sen mielevyyteen liittyvät innovatiiviset ratkaisut ovat oma lukunsa.
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Mutta kun muistelisin itse joskus 80-luvun alkupuolella lykkineeni vaarin 20m^2 veteraanitalon pihanurmea ruosteisella paskalla kelaleikkurilla, ja siinäkin terät pyörivät kyllä nopeammin mitä renkaat. Mutta toisaan vain eteenpäin työnnettäessä. Pakkia voi tokia ottaa, sillä siinäkin oli joku mcgyver-vapaaratas-systeemi. Meinaan että jos renkaiden vauhtia pyörii niin juosten pitää leikata, tai muuten ruoho vain taittuu kevyesti :D
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 155
Mutta kun muistelisin itse joskus 80-luvun alkupuolella lykkineeni vaarin 20m^2 veteraanitalon pihanurmea ruosteisella paskalla kelaleikkurilla
Menikö sujuvasti vai kävikö työstä? Olisiko vaatinut rouheamman pelin tai jopa moottorin? Tämä on oikeastaan se tämän säikeen aloituspostauksen punainen lanka.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 155
Hankin isolla riskillä kelaleikkurin Clas Ohlsonilta, perusteina alhainen hinta ja 5 vuoden takuu.

Etäpisteessä kenttätyötä suorittanut ruohonleikkuunkoneen kuljettaja on välittänyt tietooni, että jo pitkäksikin ehtinyt nurmi sujahti silpuksi helposti ja työntely oli kepeää ja vieläpä niin mukavaa, että ihmettelyn aiheeksi nousi, miksi moottorikäyttöisiä leikkureita ylipäätään tarvitaan. Kyllä nuorissa naisissa on iloluontoista potkua!

Kaksi vähäistä ongelmakohtaa raportoitiin: muutama käpy oli eksynyt greenille ja losopää villiintyi täysin hallitsemattomaksi.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 155
Omin silmin todistettu toimivaksi. Ohjeistin koneenkuljettajaa lähietäisyydeltä ja sain kehuja tietämyksestäni. Koko niityn rivakkaan ajeluun kuluu 15 minuttia eli just ehdin juoda yhden ölssin.

Laite on muuten toiminut loistavasti, mutta toinen pyörä kellahti kertaalleen. Liekö tuollainen jousiprikka ollut huonosti urassaan.
 
Ylös