- Liittynyt
- 16.6.2012
- Viestejä
- 9
Eli, jos pyritään aloittelijana kehonrakennuksen kannalta hyvään ruokavalioon (itse olen tottunut painottaan hiilarit treenin jälkeiseen ateriointiin ja aamupalaan ja syödessäni keskityn isommissa annoskoissa proteiiniin, vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin) ja halutaan kasvattaa lihasmassaa ja erottuvia lihaksia, polttaa rasvaa ja läskiä ja jatkossa pitää rasvaprosentti pienenä/normaalina, ovatko tuotteet kuten majoneesi, creme bonjour, tuorejuusto, kermaviili, creme fraiche, hapankerma, ranskankerma, ruokakerma ja ylipäätään kermat ja juustot ja majot täysi nou nou ruoanlaitossa, jopa rasvattomina ja kevyinä versioina? Maitorahkaa, viiliä, jugurttia, rae- ja edam-juustoa ja maitoa niin rasvattomana kuin täysmaitonakin olen kuullut kehuttavan alan ruokatietäjien keskuudessa, mutta entäpä nuo muut?
Olen suht perillä öljyistä, kuten pellava-, oliivi-, kookos-, vehnänalkio-, rypsi-, auringonkukka-, avokado-, soija-, hamppu- ja kalaöljy (vaikka en niistäkään osaa valkata niitä parhaita, joten saa auttaa siinäkin!), ja leivän ja perunan päällä tykkään eniten ihan aidosta voista, koska mielestäni margariini on muovia, mutta nämä erilaiset ruokavaliosuositukset vähärasvaista lihasmassaa treenaaville heiluvat vähähiilihydraattisesta, vähärasvaisesta ja runsasproteiinisesta runsashiilihydraattiseen, runsasrasvaiseen ja runsasproteiiniseen, joten olen vähän hukassa, että mitä teen majoneesin, kerman ja juustojen kanssa, jotka ennen niin kuuluivat ruokatottumuksiini.
Vapaapäiväsyömiset nyt on eri asia, mutta viikkosyömiset pitäisi saada muokattua niin, että se parhaiten tukisi ponnistelujani kohti suurta ja erottuvaa lihasmassaa, pieni/normaalirasvaista vartaloa ja terveitä verisuonia ja sydäntä.
Tässä vielä lisäravinnesuunnitelmani, ateriarytmini ja ruokavalioni kommentoitavaksi (saa antaa tulla täyslaidallinen!): https://docs.google.com/open?id=0B1zdxSuApx8yU0VnOGNQMzA3RXM
Kiitos!
JK
Olen suht perillä öljyistä, kuten pellava-, oliivi-, kookos-, vehnänalkio-, rypsi-, auringonkukka-, avokado-, soija-, hamppu- ja kalaöljy (vaikka en niistäkään osaa valkata niitä parhaita, joten saa auttaa siinäkin!), ja leivän ja perunan päällä tykkään eniten ihan aidosta voista, koska mielestäni margariini on muovia, mutta nämä erilaiset ruokavaliosuositukset vähärasvaista lihasmassaa treenaaville heiluvat vähähiilihydraattisesta, vähärasvaisesta ja runsasproteiinisesta runsashiilihydraattiseen, runsasrasvaiseen ja runsasproteiiniseen, joten olen vähän hukassa, että mitä teen majoneesin, kerman ja juustojen kanssa, jotka ennen niin kuuluivat ruokatottumuksiini.
Vapaapäiväsyömiset nyt on eri asia, mutta viikkosyömiset pitäisi saada muokattua niin, että se parhaiten tukisi ponnistelujani kohti suurta ja erottuvaa lihasmassaa, pieni/normaalirasvaista vartaloa ja terveitä verisuonia ja sydäntä.
Tässä vielä lisäravinnesuunnitelmani, ateriarytmini ja ruokavalioni kommentoitavaksi (saa antaa tulla täyslaidallinen!): https://docs.google.com/open?id=0B1zdxSuApx8yU0VnOGNQMzA3RXM
Kiitos!
JK
Maidosta melkeen tulee jo tarpeeksi D-vitamiinia, mutta noihin muihin en osaa oikeen sanoa mitään.