- Liittynyt
- 3.1.2004
- Viestejä
- 470
- Ikä
- 38
Ravintopuolessa ongelmani on proteiininsaanti. Olen alipainoinen, joten onneksi sitä proteiinia ei niin järkyttävästi tarvitse saada, jos se on 2g/painokilo niin sinne 120g/päivä pitäisi saada.
Minulla ei oikein ole realistista kuvaa siitä, paljonko niistä 1-3 ateriasta mitä syön päivän aikana, tulee proteiinia, joten olen laskeskellut, että mistä saan tuon 120g, joten se menee enemmän tai vähemmän sen yli, riippuen siitä miten sitä normaalista kotiruoasta nyt yleensä saa.
Yksinkertaisimmin tuo hoituu 2x400g raejuustopurkilla, mutta pelkän raejuuston mättäminen on hieman yksitoikkoista ja usein se jääkin ja juustot menee homehtuessaan roskiin. Toisaalta, esim. koneen ääressä palloillessa tuollainen 400g raejuustopurkki menee siinä sivussa kuin hujauksessa. Mutta raejuuston ongelmaksi muodostuu myös hinta, vajaa 4 euroa päivässä on pihille opiskelijalle liikaa.
Lidlistä saa eurolla 500g maitorahkaa, jossa on 12,2. Noita pitäisi myös vetäistä kaksi kappaletta, tai 1 raejuusto + 1 rahka. Ja tietysti täytyy ottaa huomioon se, että neljänä päivänä viikossa palautusjuomasta tulee noin 38g proteiinia + tietty aamupuurot sun muut atriat.
Joka tapauksessa, haluaisin tämän neljän kuukauden tulostentestailuni aikana olla 100% varma, ettei kehittyminen ole ainakaan proteiinin puutteesta kiinni. Olen tässä nyt puhunut hieman ohi aiheen, mutta tuo rahka on halpaa ja ravintoarvoiltaan loistavaa, ainoa ongelma on se, että sen syöminen raakana on niin hidasta, vaikeaa ja tietty makukin on ongelma, mielialasta riippuen.
Ensinnäkin siis, tarvitsisin jotakin ehdotuksia, millä te teette maitorahkasta hyvän makuista, mahd. yksinkertaisesti? Sekoitatteko marjoihin, hedelmiin, fun lightiin, vai mitä teette?
Toisekseen, kaipailisin myös muita hyviä proteiinilähteitä tuon raejuuston ja rahkan lisäksi, mutta haluaisin silti pitää homman mahd. yksinkertaisena, kuten esim. 800g raejuustoa per päivä.
Kolmannekseen, kaikki muutkin kommentit ja neuvot tuosta proteiinia koskevasta tekstistä ovat tervetulleitta.
Kiitos.
Minulla ei oikein ole realistista kuvaa siitä, paljonko niistä 1-3 ateriasta mitä syön päivän aikana, tulee proteiinia, joten olen laskeskellut, että mistä saan tuon 120g, joten se menee enemmän tai vähemmän sen yli, riippuen siitä miten sitä normaalista kotiruoasta nyt yleensä saa.
Yksinkertaisimmin tuo hoituu 2x400g raejuustopurkilla, mutta pelkän raejuuston mättäminen on hieman yksitoikkoista ja usein se jääkin ja juustot menee homehtuessaan roskiin. Toisaalta, esim. koneen ääressä palloillessa tuollainen 400g raejuustopurkki menee siinä sivussa kuin hujauksessa. Mutta raejuuston ongelmaksi muodostuu myös hinta, vajaa 4 euroa päivässä on pihille opiskelijalle liikaa.
Lidlistä saa eurolla 500g maitorahkaa, jossa on 12,2. Noita pitäisi myös vetäistä kaksi kappaletta, tai 1 raejuusto + 1 rahka. Ja tietysti täytyy ottaa huomioon se, että neljänä päivänä viikossa palautusjuomasta tulee noin 38g proteiinia + tietty aamupuurot sun muut atriat.
Joka tapauksessa, haluaisin tämän neljän kuukauden tulostentestailuni aikana olla 100% varma, ettei kehittyminen ole ainakaan proteiinin puutteesta kiinni. Olen tässä nyt puhunut hieman ohi aiheen, mutta tuo rahka on halpaa ja ravintoarvoiltaan loistavaa, ainoa ongelma on se, että sen syöminen raakana on niin hidasta, vaikeaa ja tietty makukin on ongelma, mielialasta riippuen.
Ensinnäkin siis, tarvitsisin jotakin ehdotuksia, millä te teette maitorahkasta hyvän makuista, mahd. yksinkertaisesti? Sekoitatteko marjoihin, hedelmiin, fun lightiin, vai mitä teette?
Toisekseen, kaipailisin myös muita hyviä proteiinilähteitä tuon raejuuston ja rahkan lisäksi, mutta haluaisin silti pitää homman mahd. yksinkertaisena, kuten esim. 800g raejuustoa per päivä.
Kolmannekseen, kaikki muutkin kommentit ja neuvot tuosta proteiinia koskevasta tekstistä ovat tervetulleitta.
Kiitos.