M-1 challenge 35

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja wigga
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Fedjalla oli selkee gameplan (ensimmäinen urallaan?) Monsonia vastaan, Aleksilla taas ei. Toi tyyli et mennään kehään ja lämitään äijät oikoseks ei oikee enää kanna hedelmää nykypäivänä.

Kyllähän Alexilla ihan selkeä gameplan tuossa oli. Heitteli lyöntejä, sprawlasi ja päästi Monsonin aina ylös, kun se oli epäonnistuneen alasvientiyrityksen jälkeen pyllähtänyt. Aika monta alasvientiähän Alex alussa estikin. Hyvin samankaltainen gameplan kuin veljellään, sillä erotuksella, että Fedor muistaakseni potki kintut solmuun edellä mainitun lisäksi.

Isoin ero oli siinä, että Fedorin taidot riittivät helposti toteuttamaan gameplaniaan, kun taas Alexin Monson onnistui repimään väkisin mattoon.
 
monson-leg.jpg
 
Monsonin kinttu? Kumman matsin jälkeen? :)

Fedorin, tuossa ylempänä Phenom mainitsi tuosta, että Fedor potki Monsonin kintut solmuun ja kyllähän siinä aika ikävää jälkeä tuli. Jotain pahempaa vahinkoa taisi tulla tuohon jalkaan, kun on kipsissä ja suuhun tikkejä.
 
Joko Aleksin gameplan oli umpisurkea tai sitten sen toteutus oli. Matsia käytiin pystyssä noin 2 ja puol min. ja sinä aikana nähtiin Aleksilta hiukan jabeja joista muutama löysi maalin, yksi 1-2 kombo ja yksi takakäden heijari jos oikein katselin. Jos tarkoitus oli voittaa pystyssä niin ei oikein ollut vakuuttavaa varsinkin kun katsoo miehen otteita aikaisemmin. Tokassa erässä nähtiin yksi huonosti ajoitettu potku mistä Snowman vei heti kenttään. Voi tietysti olla että mulla oli liian korkeat odotukset Aleksin suhteen.
 
Tietääkö joku muuten tarkemmin Monsonin treenitaustaa ennen muutamaa ensimmäistä ADCC-mitalia? Monson oli NCAA D1 painija, mutta kilpaili sinivöisissä Pan Ameissa vuonna 2001 ja oli sitä ennen voittanut kaksi hopeaa ja yhden kullan ADCC:ssa. Monson on joko vain keskittynyt pelkkään lukkopainiin tai treenannut catchia?
 
Ei M1 varsinaisesti tietenkään Monsonia häviämään tilannut, mutta ilman muuta ne on uskoneet että Aleksander pystyy sen hoitamaan. Eli siinä mielessä uskon virhearvion tapahtuneen, että näen tuon todella huonona match-uppina Aleksanderille. Kyllä hän on kuitenkin M1:lle se ottelija, jota he Fedorin lopettamisen jälkeen yrittävät pitää ykkösmiehenä/main event ottelijana. Tai ainakin tähän asti yrittivät. Ja tuo matsi ei Aleksanderin osalta todellakaan pelkästään gameplanin heikkouteen kaatunut. Toki sitä matto-ottelua olisi pitänyt välttää kuin ruttoa, mutta ei sillä pystyssäkään ollut kummempia aseita. Esimerkiksi samanlaisia alapotkuja kuin isoveljellänsä ei ole ollenkaan. Jäykkää ja hidasta oli otteleminen pystyssäkin.

Mitä tulee Fedorin gameplaneihin uran aikana, niin kyllähän esim. Nog ja Crocop kaatuivat tarkoin hiottujen suunnitelmien pohjalta, vaikka tavallaan pieksikin molemmat vastustajien mukavuusalueella. Ei Matsit Nogia vastaan kuitenkaan menneet suunnitelmien osalta niin, että lähdenpä vähän mattoon nujuamaan bjj-gurun kanssa, vaan oli tarkoin laskettu että Fedor pystyy guardista takomaan pommeja Nogin kuuppaan posturen pysyessä hyvänä. Crocoppia vastaan taas Fedor hallitsi pystyottelua osittain myös siksi, että Mirko joutui myös varomaan alasvientejä, jolloin Fedor määräsi tempoa enemmän. Toki Fedorin pysty sinänsä oli myös kovasti parantunut Hollannissa reenailun myötä juuri tuohon matsiin. Tältä osin minusta tuo hokema "Fedor hakkaa vastustajansa niiden vahvuusalueella", on minusta jossain määrin harhaanjohtava, vaikka Fedor varmaan historian monipuolisin ottelija onkin.

Myöhemmin uralla se go with the flow asenne sitten lisääntyi, ja Fedorista tuli vähän tyhmänrohkea. Itseluottamusta oli liikaakin. Jo Rogersia vastaan homma oli huolimatonta. Werdumin guradia ei kunnioittanut tarpeeksi, ja luuli voivansa sukeltaa sekaan lopettamaan ottelun. Bigfootia vastaan kimuran haut päältä olivat surkeita, ja johtivat alle joutumiseen, minne ei todellakaan olisi pitänyt joutua. Hendoa vastaan homma oli hirvittävää huiskimista, johtuen minusta myös murentuneesta itseluottamuksesta. Monsonia vastaan nähtiin lopulta myös varovainen Fedor, joka vältti kaikin tavoin vastustajan mukavuusalueelle joutumista. Jos olisi suostunut menemään mattoon Monsonin siellä makoillessa, ja lähtenyt Bigfoot ja Rogers matsien asenteella haeskelemaan kimuraa, olisi Fedorkin ihan hyvin voinut joutua taputtamaan anarkistisedän pohjois-etelähapetukseen.
 
MIrkolla oli ennen Fedor-matsia kova noste päällä ja kaikki pelkäsivät että "LHK Cemetery", eivät meinanneet uskaltaa lähestyä ettei tule noutaja. Fedor, jonka en muista koskaan nähneeni yrittävän shoottia tai double leg takedownia, jotka MIrko osasi puolustaa sprawlaamalla, kuitenkin pyrki koko ajan tulemaan eteen päin lähietäisyydelle niin, ettei Crocopilla yksinkertaisesi ollu tilaa potkuilleen. Crocophan suorastaan juoksi taaksepäin.

Aika yksinkertainen gameplan: eteenpäin! mutta ei sitä muut olleet tajunneet koittaa, tai ei oltu Fedoreita. Siihenhän melkein Crocopin taru loppui, itseluottamuksesta katosi suuri osa.


Jossain haastattelussa Fedor sanoi, että on itseensä tyytymätön ettei pysty käyttämään potkuja enempää otteluissa, vaikka onkin treenannut hollantilaisten huippupotkunyrkkeilijöiden kanssa. MOnsoonia vastaan sitten lähti potkutkin, mutta oli "varovainen Fedor" kummallista katsottavaa.
 
Monson vieraili opettamassa painia jollakin salilla ja valitteli samalla, että Sandyn vuoksi matkaan lähtö venyi ja aikaerosta toipuminen oli vielä kesken. Itse näin tilanteen niin, että Fedjan nopeus riitti pitämään jalan poissa Kilpikonnan kynsistä mutta Sashan hitaus ja laiska tyyli eivät siihen riittäneet.

Mairbek Taisumovin tyylistä pidin paljon. Harmi vain kun lopetti ottelunsa niin nopeasti, mutta oli kyllä kaunista katsottavaa niin kauan kuin sitä riitti. Sinänsä oli hauska kuulla, että kehässä ottelevat Maibrek Itävallasta ja Leon Englannista. Rashid Magomedov oli myös suosikkejani. Oman kylän poika ja yleisön suurin suosikki kaatui hyvällä taktiikalla, kunnolla ja kovuudella. Mutta mitenpä kuolematon hävitä voisikaan. Kroatian Ivica Truscek jäi mieleen tappiostaan huolimatta. Kaveri ei pahemmin pakitellut ja toisessa erässä tuli upeasti mukaan matsiin, vaikka reisi oli pelkkää jauhelihaa. Voi olla aika hankala kävellä tänään.

Tietääkö muuten kukaan, mistä toisinaan matsien välissä kuulunut raskaampi kitarariffittely on peräisin?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom