Lintuinfuenssa / lintujen syönti?

Liittynyt
10.10.2004
Viestejä
136
Ikä
37
Eli haluisin tietää että mitä mieltä olette asiasta, tuleeko tämä "epidemia" suomeen ja kuinka kovalla vaimalla ja miten olette suhtautuneet siipikarjan syöntiin?

Itse en usko että isompaa juttua tästä tulee mutta pitää olla varovainen. Itse en syö kuin kotimaista kanaa ja muuta siipikarjaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tulee jossain vaiheessa suomeenkin, mutta ei kovinkaan vakavana.
Kanaahan syödään just niinkun ennenkin.
 
Tota ei kukaan pysty ennustamaan.Mitään valtiota ei pysty sulkemaan,eli kyllä se virus leviää joka paikkaan aivan varmasti.Kyse on lähinnä siitä,että keksitäänkö siihen rokote/hoitokeino tarpeeksi ajoissa ehkäisemään maailmanlaajuinen epidemia/pandemia.Eikös Turkissa ole jo kuollut ihmisiä tohon lintuvirukseen?Ei Suomi nyt mikään erikoismaa ole.Muuttolinnut kun palaa keväällä,niin voi löytyä tartuntoja täältäkin.Tarvii vaan toivoa,et lääketiede keksisi siiheksi keinon ehkäistä toi.


AMF kirjoitti:
Tulee jossain vaiheessa suomeenkin, mutta ei kovinkaan vakavana.


Selitäs vähän tarkemmin,mitä tarkoitat tolla lauseella.
 
En kyllä syö enää maasta löytämiäni kuolleita lintuja. Niin paljon se siipikarjan syöntiäni rajoittaa, mutta muuten popsin vanhaa kunnon kanaa rauhallisin mielin :)
 
Aika huvittavaa kuinka ihmiset kauhistelee tota lintuinfulenssaa, niinku aikoinaan kauhisteltiin sarsiaki, ihan turhaan. Malariahan tappaa vuosittain 1-3 milj. ihmistä, miksei sitä hehkuteta? No siksi, että se ei uhkaa länsimaita.
 
Tossa tietysti yks syy minkä takia vois ainakin ulkomaista broileria vähän vältellä...

"Lähes joka viidennessä Suomeen tuodussa siipikarjanlihaa sisältävässä erässä oli Elintarvikeviraston mukaan viime vuonna salmonellaa.

Elintarvikeviraston tarkastuksissa selvitettiin maahantuodun siipikarjanlihan ja tätä lihaa sisältävien raakalihavalmisteiden laatua.

Tutkituista 54 lihaerästä salmonellaa todettiin yhdeksässä, kertoo Maaseudun tulevaisuus -lehti maanantaina.

Broilerilihan tuonti kasvoi

Salmonellaa löytyi muun muassa Puolasta, Unkarista, Ranskasta ja Brasiliasta tuodussa siipikarjanlihassa. Pistokokeilla tutkittiin vain muutama prosentti kokonaistuonnista.

Elintarvikeviraston mukaan Suomeen tuotiin siipikarjanlihaa noin 7,1 miljoonaa kiloa viime vuonna. Etenkin broilerinlihan tuonti kasvoi.

Suomalaisilla maatiloilla salmonellatilanne sen sijaan on viraston mukaan erittäin hyvä. Koko maassa rajoittavien määräysten alla on kaksi nautatilaa Pohjois-Savossa ja yksi sikatila Pohjanmaalla. Viime vuonna salmonellaa ei todettu yhdelläkään kananmunia tuottavalla tilalla."
STT
 
Tässä on Thaimaassa reissattu lintuflunssan aikaan jo reilun vuoden verran (yhteensä 3 kertaa, vähän reilu 2kk yhteensä). Olen syönyt huoletta kanaa katukeittiöistä ja ihan mistä vaan (joka päivä). Suomessakaan en ole rajoittanut kanan syöntiä. Hengissä toistaiseksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom