Lihateollisuuden pihvihuijaus?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jonsu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.2.2009
Viestejä
61
Maukas lammassikapaisti voi olla tulevaisuutta, jos on uskominen tätä Ylen uutista.

Ensin on suomalainen opetettu syömään marinadissa lilluvat lihapalat - ei tarvitse tietää lihan mausta mitään. Kinkut ja leikkeleet uitetaan suolaliemessä ja valmiiksi pakatut lihasuikaleet ovat pääosin sidekudosta.. Nyt halutaan liimata sulkijalihas sisäfileen jatkoksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noh.. köyhille olisi halvempaa lihaa ja rikkaat voisi ostaa edelleen sitä sisäfilettä.
 
Hyi hitto miten ällöttävä ajatus :eek:
 
Kyllä jotenkin tuntuu, että itseltä jäisi "palapelipaisti" ostamatta.
 
Eihän toi nyt loppujen lopuksi ole sen ihmeellisempi juttu kuin jauhelihapihvikään. Kyllä sitä jauhelihaakin aika moni tyytyväisenä syö, vaikka siihen on kaiken näköistä suolenpätkää sun muuta moskaa ympätty joukkoon.
 
Eihän toi nyt loppujen lopuksi ole sen ihmeellisempi juttu kuin jauhelihapihvikään. Kyllä sitä jauhelihaakin aika moni tyytyväisenä syö, vaikka siihen on kaiken näköistä suolenpätkää sun muuta moskaa ympätty joukkoon.

Syö toki mutta silloin myös maksaa jauhelihasta eikä paistista joka vain leikkii olevansa paisti. Sillä on "pienoinen" ero mistä päin ruhoa se liha on leikattu. Muutenhan tässä kohta puristetaan jauheliha sisäfileeksi.
 
Niin onko tuo hyvä vai huono juttu riippuu aika paljon siitä kerrotaanko selvästi että kyseessä on "palapihvi" ja mikä hinta on. Jos merkintä on selkeää (kuten jauheliha, jota ei voi olla erottamatta) ja hinta esim naudan jauhelihan kanssa samoissa niin varmaan kokeilisin...
 
Jos kuluttajaa ei kuseteta tuon palalihan kanssa, niin mikä ettei. Syödäänhän sitä pitkin maailmaa vaikka mitä eläinten osia ja hyvin tuntuu maistuvan. Suomalaiset ovat vain tottuneet syömään näitä "parempia" osia, fileitä ja paisteja, vaikka makua löytyy monesta muusta paikasta paljon enemmän. Potkat ja posket kunniaan!
 
Eikös noita ole jo. Ainakin joku kalkkunarulla taitaa olla samanlainen. Kasa mitälie palasia. Kamalan makuista IMHO mutta toisaalta ravintoa sekin. Ei kaikki voi sisäfilettä vetää.

Mutta mikä pointti tässä liimailussa on? Hyvin menisi "jämäpalat" jauhelihana tai soppalihoina ihan sellaisinaankin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom