Siinä yksi mantelileivän resepti:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=303
Toistaiseksi olemme ostelleet noin 20€/kg hinnalla mantelijauhoa Punnitse ja Säästä nimisestä kaupasta ja S-marketista. Voisihan sitä halvemmallakin jostain ostaa, jos löytäisi. Jauho on niin rasvaista, että olemme säilyttäneet sitä jääkaapissa kaiken varulta. Mutta joo, em. ohjeen mukaan tehty mantelileipä ainakin on hyvää.
Ja voihan sitä ohjetta säätää ite, jos haluaa. Esim. voi korvata porkkanaraasteella juustoraasteen, vaihtaa vehnäleseet ja seesaminsiemenet johonkin muuhun (esim. ruislese). Meillä ohjetta on yksinkertaistettu tähän: 2 kananmunaa, 1,5dl mantelijauhoa, 150g juustoraastetta, 2tl leivinjauhoa, 0,5dl ruislesettä, ei muuta. Siitä tulee vain neljä leipää, pellille mahtuu helposti kahdeksan, eli mielellään jos testisatsin jälkeen tykästyy, niin kannattaa kerralla tehdä nelinkertainen annos (kaksi pellillistä, 16kpl). Niitä voi sitten pakastaa ja sulattaa mikrolla kätevästi.
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=303
Toistaiseksi olemme ostelleet noin 20€/kg hinnalla mantelijauhoa Punnitse ja Säästä nimisestä kaupasta ja S-marketista. Voisihan sitä halvemmallakin jostain ostaa, jos löytäisi. Jauho on niin rasvaista, että olemme säilyttäneet sitä jääkaapissa kaiken varulta. Mutta joo, em. ohjeen mukaan tehty mantelileipä ainakin on hyvää.
Ja voihan sitä ohjetta säätää ite, jos haluaa. Esim. voi korvata porkkanaraasteella juustoraasteen, vaihtaa vehnäleseet ja seesaminsiemenet johonkin muuhun (esim. ruislese). Meillä ohjetta on yksinkertaistettu tähän: 2 kananmunaa, 1,5dl mantelijauhoa, 150g juustoraastetta, 2tl leivinjauhoa, 0,5dl ruislesettä, ei muuta. Siitä tulee vain neljä leipää, pellille mahtuu helposti kahdeksan, eli mielellään jos testisatsin jälkeen tykästyy, niin kannattaa kerralla tehdä nelinkertainen annos (kaksi pellillistä, 16kpl). Niitä voi sitten pakastaa ja sulattaa mikrolla kätevästi.